Gedit spadne po hledání v 40kB textu

gll

• 429
    • Zobrazit profil
Re:Gedit spadne po hledání v 40kB textu
« Odpověď #150 kdy: 09. 07. 2018, 20:41:17 »
Takový Ctrl-A místo Home také za moc nestojí. Kolizí s běžnými nástroji je plno, nejen se Screenem.

V Gnome lze jedinou volbou zapnout Emacs key theme ve všech aplikacích. Pro označení celého textu potom funguje c-/. Běžné konzolové nástroje používají GNU readline.

Jeník

« Odpověď #151 kdy: 09. 07. 2018, 21:35:13 »
Nejsou to nejčastější operace, já je třeba nepoužívám vůbec. A pro ty, kdoje potřebují není nic snazšího, než si je namapívat po svém. V tom je právě ta hlavní síla Vimu, možnist všechno si přizpůsobit dle svého. Zase bych to přírovnal k fotografování. Levné foťáky dělají krásné ostré fotky, neočekává se, že by je amatér uprwvoval, takže foťák udělá jejich postprocessing. Z kvalitní drahé zrcadlovy lezou obrázky na první pohled v horším technickém stavu, protože u nich se předpokládá, že jejich postprocessing si zajistí fotograf sám podle svých potřeb,  což vede ke kvalitnějším výsledkům. Takže třeba nejsou digitálně doostřené a vypadají mázle, protože doostření musí být až poslední krok v kvalitním postprocessingu. Vim je nástroj pro profesionály. Každý jeho uživatel má vlastní konfigurační soubory, které si buduje po léta a má ho přizpůsobený přesně svým individuáoním potřebám. Opírat se o výchozí nastavení je naivní. Další paralela může být k bydlení, k uniformnímu panelákovému bytu versus architektem individuálně navrženému domku.

Jeník

« Odpověď #152 kdy: 09. 07. 2018, 21:40:31 »
Není třeba si stěžovat.

kde si stěžuji? Jen jsem nesouhlasil s tvrzením o genialitě Vimovského ovládání. Sám autor vi přiznává, že to byla slepá cesta. Většinou ten blud o genialitě Vimu šíří lidé, kteří nezkusili nic lepšího.
To není blud, to je časem prověřená a potvrzená realita. Genialita ovládání Vimu nespočívá v tom, kde má namapovanou jakou funkci.

cinnamon

« Odpověď #153 kdy: 10. 07. 2018, 07:09:32 »
Citace
Vim je nástroj pro profesionály. Každý jeho uživatel má vlastní konfigurační soubory, které si buduje po léta a má ho přizpůsobený přesně svým individuáoním potřebám. Opírat se o výchozí nastavení je naivní.

Tak to abych si svůj konfigurační soubor bral všude s sebou... ;)

Kit

« Odpověď #154 kdy: 10. 07. 2018, 10:27:34 »
Citace
Vim je nástroj pro profesionály. Každý jeho uživatel má vlastní konfigurační soubory, které si buduje po léta a má ho přizpůsobený přesně svým individuáoním potřebám. Opírat se o výchozí nastavení je naivní.

Konfigurační soubor svého oblíbeného editoru si snad s sebou nebereš? Kam přijdeš, tam si ty parametry znovu nastavuješ ručně?

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #155 kdy: 10. 07. 2018, 14:21:26 »
Kam přijdeš, tam si ty parametry znovu nastavuješ ručně?

podle potřeby doinstaluji balíčky. Zvykat si na vlastní unikátní customizaci se nevyplácí.

Kit

« Odpověď #156 kdy: 10. 07. 2018, 14:39:48 »
podle potřeby doinstaluji balíčky. Zvykat si na vlastní unikátní customizaci se nevyplácí.

Ty máš své balíčky, ve kterých máš barevné schéma, fonty, své jméno, e-mail, automatické korekce, makra apod? V tom případě to máš podobně jako já.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #157 kdy: 10. 07. 2018, 15:00:35 »
Ty máš své balíčky, ve kterých máš barevné schéma, fonty, své jméno, e-mail, automatické korekce, makra apod?

nemám

Kiwi

« Odpověď #158 kdy: 10. 07. 2018, 15:25:42 »
Není třeba si stěžovat.

kde si stěžuji? Jen jsem nesouhlasil s tvrzením o genialitě Vimovského ovládání. Sám autor vi přiznává, že to byla slepá cesta. Většinou ten blud o genialitě Vimu šíří lidé, kteří nezkusili nic lepšího.
Pokud považuješ $ a ^ za nejčastější operace, tak Vim používat neumíš a tedy platí to, co jsem o jeho kriticích napsal výše - kritizují něco, co ani neznají. Konečně napiš, co má být podle tebe to lepší. Ale hlavně prosím tě nepiš, že notepad++ apod., ani Emacs - vím, že je mocný, ale už jsem si zvykl na Vim.

Kde vlastně v tom textu čteš, že to podle Joye byla slepá cesta? To by byl podle stejné logiky slepou cestou i celý Unix. Ten byl taky navržen pro svět, který dávno neexistuje.

Proč?

Jeník

« Odpověď #159 kdy: 10. 07. 2018, 15:42:49 »
Citace

Já si ho všude sdílím přes dropbox, včetně éluginů atd. Bez toho je Vim méně než poloviční.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #160 kdy: 10. 07. 2018, 16:13:36 »
Konečně napiš, co má být podle tebe to lepší. Ale hlavně prosím tě nepiš, že notepad++ apod., ani Emacs - vím, že je mocný, ale už jsem si zvykl na Vim.

rozumné klávesové zkratky + multikurzor.

Kde vlastně v tom textu čteš, že to podle Joye byla slepá cesta? To by byl podle stejné logiky slepou cestou i celý Unix. Ten byl taky navržen pro svět, který dávno neexistuje.

Unix byl také slepá cesta podle jeho autorů. Lisp machines byly oproti tomu nadčasové. Lepší způsob práce s Unixem je skrz Emacs nebo webový prohlížeč.

Proč?

Defautní emacsové ovládání mohu v moderních editorech zapnout jedinou volbou. Balíčky často mají ekvivalenty. Vlastní customizace bych musel pracně replikovat.

Kit

« Odpověď #161 kdy: 10. 07. 2018, 16:18:47 »
Ty máš své balíčky, ve kterých máš barevné schéma, fonty, své jméno, e-mail, automatické korekce, makra apod?
nemám

Takže na každém novém stroji tyto parametry ručně nastavuješ znovu. To by mě nebavilo. Konfiguráky Vimu si verzuji v Gitu, ale i zmíněný Dropbox vidím jako docela dobrý nápad.

Vzpomínám si, jak jsem se kdysi snažil přenést automatické korektury, kterých nebylo zrovna málo, z jednoho Wordu na druhý. Nešlo to. Zřejmě je to standard.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #162 kdy: 10. 07. 2018, 16:23:22 »
Takže na každém novém stroji tyto parametry ručně nastavuješ znovu.

žádné parametry nenastavuju. Instaluji balíčky podle potřeby. Na každém stroji edituji něco jiného.

Kit

« Odpověď #163 kdy: 10. 07. 2018, 16:28:03 »
Konečně napiš, co má být podle tebe to lepší. Ale hlavně prosím tě nepiš, že notepad++ apod., ani Emacs - vím, že je mocný, ale už jsem si zvykl na Vim.
rozumné klávesové zkratky + multikurzor.

To má Vim také. Zřejmě jsi je přehlédl.

Defautní emacsové ovládání mohu v moderních editorech zapnout jedinou volbou. Balíčky často mají ekvivalenty. Vlastní customizace bych musel pracně replikovat.

Takže vlastní customizaci neděláš? To musí být docela opruz dělat s takovým holým editorem. Přitom Emacs disponuje velmi silným systémem pro psaní vlastních funkcí v Lispu. Když v tom píšeš třeba šablonu XSLT, tak to musí být utrpení, ne?

Takže na každém novém stroji tyto parametry ručně nastavuješ znovu.
žádné parametry nenastavuju. Instaluji balíčky podle potřeby. Na každém stroji edituji něco jiného.

V tom editoru nemáš ani vlastní jméno nebo e-mail? Co makra a klávesové zkratky, nic?

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #164 kdy: 10. 07. 2018, 16:40:38 »
To musí být docela opruz dělat s takovým holým editorem.

nikde jsem nepsal, že pracuji s holým editorem.