Jako které třeba? A v čem jsou pokročilejší?
třeba editace markdownu ve vs code je vychytaná
V čem oproti Vimu? Když tu teda někteří tvrdíte, že Vim používají ti, kteří neznají pokročilejší nástroje, vtírá se otázka - a vy ten Vim znáte? Přiznám se, že znám a využívám jen menší část možností toho editoru, ale je zajímavé, že když v něm potřebuji udělat něco, co neznám, tak pomocí googlu vždycky velice rychle, obvykle na první dobrou, najdu odpověď, jak na to, a vzhledem k tomu, že je programovatelný, tak v podstatě není nic, co by ho nešlo naučit. A to vše při minimálních nárocích na prostředky. Ze začátku jsem se mu bránil, ale pak jsem se takhle za jednoho deštivého dne nudil, tak jsem si otevřel tutorial, který je součástí jeho dokumentace, a jel podle něj - od té doby už jiný editor pokud možno nepoužívám. Připadá mi příjemné mít jeden mocný editor pro veškeré práce s textem - ať píšu dokumentaci, maily, kód nebo cokoliv jiného. Zatím jsem nenašel nic, co by mi ve Vimu chybělo, ale za to jsem viděl spoustu editorů, ať už samostatných nebo jako součástí IDE apod., kterým chyběly schopnosti Vimu.
Nikomu ho nevnucuji, ale jakmile ho někdo začne kritizovat, tak se zatím vždycky ukázalo, že dotyčný se naučil, jak ho ukončit, a tím to tak hasne.