Jaká mobilní data na záložní připojení

teleworker

Jaká mobilní data na záložní připojení
« kdy: 29. 06. 2018, 11:21:54 »
Občas potřebuju pracovat z míst v ČR, kde není dostupné rychlé wifi. Na práci spotřebuju mezi 600MB-1.2 GB denně. Tento týden to bylo například zhruba 4GB. Není to ale pravidelné, za rok budu potřebovat pokrýt tak dva týdny + řekněme 10 x jeden den.
Jde někde koupit třeba 30GB platných rok nebo si předplatit vždy pár dní?

V minulosti jsem používat ufon (1GB na den za 30 Kč), ten už zrušili. Teď zkouším Kaktus, tam je ale největší balíček 2,5GB a tento týden jsem spotřeboval dva (ano, když se využije dobíjecí akce, je cena lepší). Ještě vím o TRZ, tam je myslím největsí balíček 10GB.

Jak to řešíte vy?

MasoxCZ

Re:Jaká mobilní data na záložní připojení
« Odpověď #1 kdy: 29. 06. 2018, 14:06:58 »
Občas potřebuju pracovat z míst v ČR, kde není dostupné rychlé wifi. Na práci spotřebuju mezi 600MB-1.2 GB denně. Tento týden to bylo například zhruba 4GB. Není to ale pravidelné, za rok budu potřebovat pokrýt tak dva týdny + řekněme 10 x jeden den.
Jde někde koupit třeba 30GB platných rok nebo si předplatit vždy pár dní?

V minulosti jsem používat ufon (1GB na den za 30 Kč), ten už zrušili. Teď zkouším Kaktus, tam je ale největší balíček 2,5GB a tento týden jsem spotřeboval dva (ano, když se využije dobíjecí akce, je cena lepší). Ještě vím o TRZ, tam je myslím největsí balíček 10GB.

Jak to řešíte vy?

Já to řeším tak, že zákazník buď připojení má, nebo si na adekvátním připojení data stáhnu, zpracuju offline, a pak zase odešlu. Podělil by ses o informaci, jaký druh práce vyžaduje pohyb mimo použitelné připojení a zároveň práci s tak šíleným (v kontextu mobilních sítí v ČR) objemem dat?

teleworker

« Odpověď #2 kdy: 29. 06. 2018, 14:25:58 »
Email, interni aplikace, instant messaging, RDP, ale nejvic pravidelne telekonference se sdilenim obrazovek a nekdy video.

Cestovani jsem se nepresne vyjadril. Nerad sedim na jednom miste. Z hlediska prace muzu bez problemu sedet na zidli u pevneho pripojeni. Rad se ale dostanu na vzduch s rodinou, je to o mojem pohodli.

MasoxCZ

« Odpověď #3 kdy: 29. 06. 2018, 18:10:54 »
Cestovani jsem se nepresne vyjadril. Nerad sedim na jednom miste. Z hlediska prace muzu bez problemu sedet na zidli u pevneho pripojeni. Rad se ale dostanu na vzduch s rodinou, je to o mojem pohodli.

Tak to blahopřeju k trpaslíkům, se kterýma to lze. S těma mýma by to nešlo bez velký, ocelový, zvukovou izolací vylepený  truhly. A to bych se kvůli zákonům o týrání musel držet někde daleko v divočině, kde by mi do toho zace kňourali vlci.

teleworker

« Odpověď #4 kdy: 02. 07. 2018, 11:38:21 »
Samozrejme musi jet i manzelka. Sam bych to s nimi nedal.

Jinak nasel jsem nabidku T-mobil 30GB za 699Kc mesicne (nemaji na webu, ale srovnavace ji uvadeji.). Na me moc, ale jinak neni spatna cena.

Sten

« Odpověď #5 kdy: 02. 07. 2018, 12:04:44 »
To je nějaká stará nabídka, aktuálně má T-Mobile 20 GB za 499 Kč nebo 40 GB za 599 Kč měsíčně

Sten

« Odpověď #6 kdy: 02. 07. 2018, 12:06:15 »

Hmm, ono se tam nemění URL podle zvolené volby, je potřeba vybrat Přenosný internet, jinak je to ADSL

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02. 07. 2018, 12:20:12 »

teleworker

« Odpověď #9 kdy: 02. 07. 2018, 14:14:35 »
pro sds: tohle by bylo fajn, kdybych si to mohl aktivovat podle potreby (tj. pracuju mesic doma na wifi, neplatim nic, pracuju mesic z chaty zaplatim 399 (pripadne +100)).

Zdenek Henek nereg.

« Odpověď #10 kdy: 02. 07. 2018, 15:54:14 »
pro sds: tohle by bylo fajn, kdybych si to mohl aktivovat podle potreby (tj. pracuju mesic doma na wifi, neplatim nic, pracuju mesic z chaty zaplatim 399 (pripadne +100)).

Takto to ma Odorik.
http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovych_sluzeb

Aktivuju si internet jen kdyz mam sluzbu na produkci, jinak mam jen zakladni s platbou za 1kb.
Jede to na siti TMobile.

Ty rychlosti tam uz neplati. Nedavno presel TMobile na novy system.

ttxx

« Odpověď #11 kdy: 02. 07. 2018, 16:05:50 »
eri lte ))
daj si nejvecsi neomezenej program a jedinej limit je pomalejsi speed po 8gb (pro nejvyssi plat nejvic)
za kvalitu se holt plati a nie je zdarma))
ale muzes pouzivat ten net nonstop))

teleworker

« Odpověď #12 kdy: 02. 07. 2018, 16:48:02 »
to eri je teda sila. "Datove neomezene" tarify, kde po ne prilis velkem objemu dat spadne rychlost na desetinu.
Takze za 549 (na naprostou vetsinu veci mi staci rychlost 2mbit) dostane clovek 2.6 GB dat a dale desetinova rychlost...

U toho kaktusu je za 600 aspon 2x2.5GB (pak konec, ale to vyjde nastejno jako 220kbit ERI - nepouzitelne)

eri lte ))
daj si nejvecsi neomezenej program a jedinej limit je pomalejsi speed po 8gb (pro nejvyssi plat nejvic)

teleworker

« Odpověď #13 kdy: 02. 07. 2018, 16:52:38 »
Tohle vypada docela fajn. 3GB 430/ 10GB 680. Nevyhoda v ceniku platba 0.7 Kc denne pri nevyuzivani. U zalozniho reseni to muze dat max 255Kc za rok minus rekneme dva mesice, kdy se karta vyuzije.
Vyhoda je, ze lze aktivovat/deaktivovat.

Takto to ma Odorik.
http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovych_sluzeb

Aktivuju si internet jen kdyz mam sluzbu na produkci, jinak mam jen zakladni s platbou za 1kb.
Jede to na siti TMobile.

Ty rychlosti tam uz neplati. Nedavno presel TMobile na novy system.

ttxx

« Odpověď #14 kdy: 02. 07. 2018, 16:55:21 »
to eri je teda sila. "Datove neomezene" tarify, kde po ne prilis velkem objemu dat spadne rychlost na desetinu.
Takze za 549 (na naprostou vetsinu veci mi staci rychlost 2mbit) dostane clovek 2.6 GB dat a dale desetinova rychlost...

U toho kaktusu je za 600 aspon 2x2.5GB (pak konec, ale to vyjde nastejno jako 220kbit ERI - nepouzitelne)

eri lte ))

HOVORIM O TARIFU ZA 1400 - NE 500 ! CHCI NET... NE MAILY)))