Velikost emailů není velká, velikost emailových schránek je do 1GB. Musí to mít sdílené kontakty a kalendáře. Musí to třeba umět i přejmenování uživatele bez změny dat (ženské se vdávají/rozvádějí) Přístup z mobilu nepoužíváme, ale to se může změnit, nicméně pro pracovní emaily to není důležité. Musí podporovat SPAM filtry, antivirus a ev. šifrovaný přístup přes důvěryhodný certifikát.
Máš pravdu, hledám. Znám Exchange. S Linuxem jsem dělal naposledy před cca. 15 lety.
Windows AD jsem zmínil z důvodu možné autorizace pomocí LDAP, ale to není důležité, primární bude webmail, žádný klient. Nicméně dva uživatelé potřebují MAPI klienta (ZIMBRA desktop?).
Výpadky internetu nejsou časté, je to třeba 1x za 1-2 měsíce, nicméně ve firmě je nepřetržitá pracovní doba, tzn. 24/7 a pakliže k výpadku dojde v průběhu noci, tak uživatelé nemohou odesílat reporty.
V podstatě, i když je četnost poruch velice nízká, tak je celý stávající systém (emaily uloženy u ISP) z pohledu vedení špatný=nefunkční.
Samozřejmě je to i otázka peněz. Preferujeme OpenSource který je běžný, ne žádné experimenty. Který by logoval činnost uživatelů a zároveň by byl i uživatelsky (webmail) příjemný a pokud možno v češtině. Samozřejmě, že jsem si vědom omezení s dostupností serveru, ale to se spíš týká emailů které jdou směrem zvenka dovnitř, protože plánovanou údržbu a odstávku serveru koriguji s uživateli, proto ty venkovní schránky by zůstali primárně i u ISP.