Flash videa v /tmp

matěj

Flash videa v /tmp
« kdy: 11. 03. 2011, 20:30:14 »
Ahoj,

mám zajímavý problém.
Pokud se nepletu, v předposlední verzi Ubuntu (10.04) se mi při přehrávání videa na youtube, objevilo dané video ve složce /tmp. Dost pohodlné stahování oproti windowsu. Teď používám 10.10 a video nikde. v /tmp bylo asi 7 složek, všechny jsem prolezl, video není. Používám Chrome, zkoušel jsem i v Mozille. Neřešil někdo obdobný problém?

K řešení mi stačí i vhodný odkaz na google, asi špatně hledám.

Případně hledám podobné (tj) co nejjednodušší řešení stahování.

Díky moc

Re: Flash videa v /tmp
« Odpověď #1 kdy: 11. 03. 2011, 21:12:27 »
O videu v /tmp nevím, ale zato vím o výborném rozšíření pro Firefox, které se jmenuje Video DownloadHelper a umí krásně stahovat flv z ohromného množství různých webů. Vím, že to není pro Chrome, ale pro Firefox, ale splňuje to tu jednoduchost. Stačí si ve FF pustit to video a kliknout na jednu ikonku.

matěj

« Odpověď #2 kdy: 11. 03. 2011, 21:20:03 »
Díky moc,
to je reakce jak má být.

Teyras

« Odpověď #3 kdy: 11. 03. 2011, 21:32:31 »
Přesto bych byl moc rád, kdyby to někdo vyřešil, mám podobný problém :) nejde ani tak o stahování videa, ale třeba taky o otevření v normálním přehrávači místo těch omezených ve flashi...

« Odpověď #4 kdy: 11. 03. 2011, 21:39:51 »
Já krásně přehrávám flv video v MPlayeru nebo VLC. Nemají s tím nejmenší problém.

Jindra

« Odpověď #5 kdy: 11. 03. 2011, 21:42:22 »
Chrome tmp soubory ukládá v ~/.cache/chromium/Cache - tam vše najdeš.

Sleep_Walker

« Odpověď #6 kdy: 11. 03. 2011, 22:08:06 »
nova verze flashe soubor smaze a nechava si jen otevreny file descriptor. Lze otevrit file descriptor z /proc misto souboru v /tmp

tohle pouzivam na zobrazeni takovychto souboru:
for i in `pidof npviewer.bin`; do ls -l /proc/$i/fd/* | sed -n "/\/tmp\/Flash/s@.*\(/proc/$i/fd/[0-9]\+\) .*@\1@p" ; done

radonx

« Odpověď #7 kdy: 11. 03. 2011, 22:31:08 »
Mrkni do cache prohlížeče, nejspíš to bude stažené tam. Chrome viz jiná odpověď, u FF je to do /home/<username>/.mozilla/firefox/<instance>.default/Cache. Pokud je video větší, je potřeba ještě nastavit přiměřeně velikost cache (Úpravy/Předvolby/Rozšířené/Síť), jinak se uloží do cache jen část - např. u defaultního natavení na 50 MB jen 25 MB.

Sten

« Odpověď #8 kdy: 12. 03. 2011, 00:03:38 »
Flash v nové verzi vymyslel to, že soubory v /tmp rovnou po založení smaže, aby to nebylo tak jednoduché. Stále je ale lze jednoduše najít v /proc/$PID/fd, bude tam rozbitý link do /tmp (který kvůli zvláštnostem procfs lze číst jako normální soubor) a pokud jeho obsah zkopírujete pomocí dd, získáte video.

Teyras

« Odpověď #9 kdy: 12. 03. 2011, 10:44:56 »
Heh, proč to dělat jednoduše... Díky za osvícení :)