1. Zkus pár pohovorů už nyní, aspoň uvidíš na jaký píčoviny se firmy ptají. Protože občas mi to připadá, že není důležité co umíš a jak rychle se dokážeš naučit nové věci, ale jak zazáříš na pohovoru nebo kde máš znamý. Budeš dostávat úplně nesouvisející otázky, typu jak funguje TCP/IP handshake nebo traceroute, případně něco na datové struktury a algoritmy (ano, je dobré o tom mít povědomí, ale ve výsledku pak budeš lepit kód s nějakejma knihovnama a v praxi se k tomu vůbec nedostaneš).
2. V ČR je obecně hlad po lidech, ale spousta firem, co nechce platit a myslí si, že projekt je něco na levou zadní hledá "šikovného studenta". Extrém je, že tě přesvědčí, abys pro ně udělal projekt zadarmo a pak to odevzdal jako semestrálku/bakalářku/diplomku. Na jednu stranu to může být dobrá strategie, jak se dostat k nějakému zajímavému projektu, co ti pak otevře dveře dál. Na druhou stranu, prachy se taky hodí, ale pozor, aby ti prachy nezachutnaly tolik, že by ses pak vysral na získání papíru (to tě může diskvalifikovat později).
3. Osobně mi přístup "zvládnout perfektně nějakou technologi" a pak se jít začít věnovat přišel jako ztráta času, protože pořád budeš odkládat ten moment, kdy už si myslíš, že už na to máš (osobně se mi to stalo s C++ a DSP). Většinu věcí, ve kterých jsem odborník, jsem se naučil až v praxi s tím, že jsem dostal nějaký úkol, a poraď si jak umíš. Ideální je vymyslet si vlastní malý projekt a ten psát v tom, co se chceš naučit, pokud máš hodně volného času

4. Spousta lidí doporučuje mít Gitlab/github. Z vlastní zkušenosti vím, že tak 90% firem na to ani nekoukne, protože tě vyfiltruje nějaká stupidní HR pipina, co nepozná rozdíl mezi Javou a JavaScriptem, ale hlavně že hledá ninju, rockstára nebo gurua

na druhou stranu, ve chvíli, kdy už tě pozvou na pohovor s tvými budoucími kolegy, tak spousta z nich už se do toho githubu koukne. Nedoporučuju lhát o projektech, už jsem viděl hochy s CV plným spolupráce na různých summer of code a ve výsledku tam mají jeden dvouřádkový komit v nějakým JSON konfiguráku.