Mzdy v IT vzrostly loni o 20%?

Harik

Re:Mzdy v IT vzrostly loni o 20%?
« Odpověď #15 kdy: 22. 06. 2018, 10:57:41 »
Běžný vysokoškolák má po pár letech tak 80 na HPP.

Mám problém s tím slovem vysokoškolák.
Řada kolegů VŠ nemá a dostali se na tyhle peníze, ale jsou to šikovní programátoři.
Pokud bys napsal "Běžný vysokoškolák a šikovný středoškolák", tak bych s tím neměl nejmenší problém.

Šikovný vysokoškolák se schopností vést alespoň dva lidi se dostane lehce přes kilo.

Harik

« Odpověď #16 kdy: 22. 06. 2018, 11:06:15 »
Pro programátora není problém najít práci za 200 000+ měsíčně!!!

https://stackoverflow.com/jobs/remote-developer-jobs?sort=i&pg=8

Dva kamarádi si už přes přes stackoverflow našli práci a dělají pro tu jednu firmu z USA, hledejte položky s Visa sponsorship a full remote. Pokud najdete ňoumy, kteří jsou ochotní dělat za 50 tisíc měsíčně, můžete si otevřít v CZ firmu a pást je v USA.

Jak to provést:
- najít ňoumu programátora
- slíbíte mu nástup 50 tisíc s tím, že postupně se dostane na 80
- než se dostane na 80, máte za každý měsíc jeho práce 100 hadrů čistá ruka
- neprůbojných ňoumů tu je víc než dost, je úplně jedno, jestli je budete šulit vy nebo někdo jinej
- když jim ošukáte zadekli něžně, budou váš ještě milovat  ;D

...doba se změnila, jen někteří to ještě nechápu...

Lama

« Odpověď #17 kdy: 22. 06. 2018, 11:25:30 »
Ten (de)generátor témat by chtěl upgrade. Už to vážně začíná bejt trapný.

Jano7

« Odpověď #18 kdy: 22. 06. 2018, 12:04:06 »

Dva kamarádi si už přes přes stackoverflow našli práci a dělají pro tu jednu firmu z USA, hledejte položky s Visa sponsorship a full remote. Pokud najdete ňoumy, kteří jsou ochotní dělat za 50 tisíc měsíčně, můžete si otevřít v CZ firmu a pást je v USA.

Jak to provést:
- neprůbojných ňoumů tu je víc než dost, je úplně jedno, jestli je budete šulit vy nebo někdo jinej

Nuz, existuju programatori, ako o nich pises "noumy", ktori su nepriebojni, nevedia si zapytat. Ale aj ludia, ktori sa im vysmievaju maju zrejme svoje komplexy. Sebavedomy, zrely chlap si nepotrebuje nic dokazovat, obvzvlast nie na pohlad slabsich. A ta potreba sa na niekom vyvrsit prezradza dost o vnutornych pochybnostiach.

Co sa tyka PHP, doba sa zmenila. PHP a jeho tooling dozrelo. A to je zrejme na prvy pohlad. Ked  som si pred casom pozeral video o Laravel frameworku, hned som si uvedomil, ze je to ine PHP, ake som poznal pred 10 rokmi. Workflow a PHP projekty mozu byt omnoho zaujimavejsie ako trebars v C# ci Jave.

anonym

« Odpověď #19 kdy: 22. 06. 2018, 12:05:43 »
Ten (de)generátor témat by chtěl upgrade. Už to vážně začíná bejt trapný.

:D :D :D já nic negenerátoroval a taková témata tu nezakládám, jen jsem to opravdu slyšel s tím 20% nárůstém mzdy

anonym

« Odpověď #20 kdy: 22. 06. 2018, 12:11:31 »

Jak to provést:

Neříkej jim ňoumové, protože kdyby ti ňoumové chtěli všichni tolik, neměl bys ty tolik, protože by ti to nikdo nezaplatil, protože by nezbylo z čeho. Další věc je: všobecně neříkej poctivě pracujícím lidem ňoumové a pokud si niterně myslíš, že jsou, běž si dát facku. Naše civilizace stojí právě na poctivě pracujících lidech, bez nich se neobejde, ale bez takových hňupů jako ty, co chtějí lidi oškubávat, se obejde.

Harik

« Odpověď #21 kdy: 22. 06. 2018, 12:23:13 »
Neříkej jim ňoumové

Nemám rád, když se někdo nechá odrbávat.
Ono to má totiž dvě stránky, na jedné straně se nechá odrbávat a na druhé straně slabošsky brečí, že má málo peněz.
Pokud se někdo nechá odrbávat, chová se jako otrok, podnikatelé si na to zvykají a tito ňoumové způsobí to, že se k tobě zaměstnavatel nechová slušně. Mimo to nemám rád jejich nářky.

Pokud někdo řekne "Mám málo peněz, ale jsem za to šťastný, protože věřím, že by programátoři měli mít nízké mzdy!" pak si ho můžu vážit.

Pokud někdo řekne "Mám malou mzdu, protože umím pendrek, jsem neschopný a jsem rád, že mám práci!" pak si ho můžu vážit.

Pokud někdo řekne "Mám malou mzdu, protože taky nic nedělám a šest hodin z osmi si jen tak hraju, vybral jsem si to!" pak si ho můžu vážit.

A nikoho v IT si nemusíš vážit, vážit si můžeš popeláře, vážit si můžeš policajta, vážit si můžeš chlapa na vyvážení žumpy, protože dělají hnusnou a často špatně placenou práci.

Nikoho v IT si nemusíš vážit, všichni to děláme protože nás to baví a protože z toho jsou GIGANTICKY OHROMNÝ PRACHY. Stejně tak si nemusíš vážit "chudého bankéře" nebo "chudého pojišťováka".

anonym

« Odpověď #22 kdy: 22. 06. 2018, 12:39:39 »
Neříkej jim ňoumové

Nemám rád, když se někdo nechá odrbávat.
Ono to má totiž dvě stránky, na jedné straně se nechá odrbávat a na druhé straně slabošsky brečí, že má málo peněz.
Pokud se někdo nechá odrbávat, chová se jako otrok, podnikatelé si na to zvykají a tito ňoumové způsobí to, že se k tobě zaměstnavatel nechová slušně. Mimo to nemám rád jejich nářky.

Pokud někdo řekne "Mám málo peněz, ale jsem za to šťastný, protože věřím, že by programátoři měli mít nízké mzdy!" pak si ho můžu vážit.

Pokud někdo řekne "Mám malou mzdu, protože umím pendrek, jsem neschopný a jsem rád, že mám práci!" pak si ho můžu vážit.

Pokud někdo řekne "Mám malou mzdu, protože taky nic nedělám a šest hodin z osmi si jen tak hraju, vybral jsem si to!" pak si ho můžu vážit.

A nikoho v IT si nemusíš vážit, vážit si můžeš popeláře, vážit si můžeš policajta, vážit si můžeš chlapa na vyvážení žumpy, protože dělají hnusnou a často špatně placenou práci.

Nikoho v IT si nemusíš vážit, všichni to děláme protože nás to baví a protože z toho jsou GIGANTICKY OHROMNÝ PRACHY. Stejně tak si nemusíš vážit "chudého bankéře" nebo "chudého pojišťováka".

Chybí ti tam ještě jedno tvrzení, což mě moc nepřekvapuje "Mám málo peněz, protože mám ve své firmě už kámoše a jsem tu s nima jako rodina, proto tu dělám za máílo peněz už 10 let." Snad si nemyslíš, že se nechávají ti lidi ošoustávat jen tak pro nic za nic.

Harik

« Odpověď #23 kdy: 22. 06. 2018, 12:59:28 »
Chybí ti tam ještě jedno tvrzení, což mě moc nepřekvapuje "Mám málo peněz, protože mám ve své firmě už kámoše a jsem tu s nima jako rodina, proto tu dělám za máílo peněz už 10 let." Snad si nemyslíš, že se nechávají ti lidi ošoustávat jen tak pro nic za nic.

No a kámoši ti zaplatí hypotéku?
Když budeš marod, pomůžou ti koupit jídlo?

V práci nejsou nikdy kamarádi, jen dobří kolegové, ale pořád kolegové.
Kamarád jen ten, kdo za tebou přijede o víkendu na grilovačku, který za tebou jezdí po práci.
S takovým člověkem nemusíš být v práci, aby byl tvůj kamarád.

A pak bych měl ještě jednu otázku, ostatní taky berou tak málo?
No jestli jo, tak potěš koště, snad to i ostatní vidí jinak  ;D
Ale neboj, třeba se změní manažer a rozkulačí vás  ;D

Jinak tohle všechno se krásně schová do bodu:
Citace

CoffeeMan

« Odpověď #24 kdy: 22. 06. 2018, 13:20:24 »
Já když občas některé lidi slyším či se dívám do diskusí, tak fakt nechápu, proč máme takovou průměrnou mzdu, jakou máme. Podle těch keců už bychom museli být na úrovni SRN a před nimi.

Harik

« Odpověď #25 kdy: 22. 06. 2018, 13:44:25 »

Proč, když většina lidí dělá dělnickou práci?
Ty taky nic neumíš, nevšiml jsem si, že bys uměl víc než dělničinu.
Já ano, proto chci odpovídající mzdu.
Těch pár šikovných lidí, jako jsem já, dobří programátoři, doktoři nebo právnici, ti celostátní průměr rozhodně nevytáhnou, když nám to kazíš  ;)

CoffeeMan

« Odpověď #26 kdy: 22. 06. 2018, 13:55:20 »

Proč, když většina lidí dělá dělnickou práci?
Ty taky nic neumíš, nevšiml jsem si, že bys uměl víc než dělničinu.
Já ano, proto chci odpovídající mzdu.
Těch pár šikovných lidí, jako jsem já, dobří programátoři, doktoři nebo právnici, ti celostátní průměr rozhodně nevytáhnou, když nám to kazíš  ;)

IT je taky dělničina, sorry. On i ten lékař dělá dělničinu většinu času. Málokdo v ČR dělá skutečně vývoj a výzkum.

Harik

« Odpověď #27 kdy: 22. 06. 2018, 14:05:34 »
IT je taky dělničina, sorry.

Tak hodně štěstí se zubama u kováře  ::)

CoffeeMan

« Odpověď #28 kdy: 22. 06. 2018, 14:38:19 »

Nevím, proč zrovna kovář. Zuby dříve trhali holiči... Prostě zubař i ten doktor na pohotovosti mají zavedené postupy. U nás to není třeba tak běžné, ale na západě mají jasná guidelines a podle toho se jede. V IT taky máte vesměs zavedené postupy.

Vaclav

« Odpověď #29 kdy: 22. 06. 2018, 15:05:48 »

Nevím, proč zrovna kovář. Zuby dříve trhali holiči... Prostě zubař i ten doktor na pohotovosti mají zavedené postupy. U nás to není třeba tak běžné, ale na západě mají jasná guidelines a podle toho se jede. V IT taky máte vesměs zavedené postupy.
Zuby dříve (ještě před holiči) trhali kováři...