Stala se mi hrozná let. 10 let jsem zvyklý, že používám email v prohlížeči na seznamu a v googlu. A celou tu dobu dlabu cloudové věci, protože jsem si nechtěl komplikovat život. Jsem jak starý dědek, říkám si, a snažíl jsem se přejít na cloud - a zjišťuju, že jsem měl pravdu! Porod hrozivý. Založil jsem tu na to různá témata, tak to tady nebudu znovu psát.
Inu, řekl jsem si, že je potřeba udělat pořádek v emailech a že si teda seženu klienta, hlavně kvůli mobilu. Už nevím, jestli mi to udělal Outlook, který krám byl zabugovaný a má nekompatibilní kalendář, nebo mi to udělal můj placený eM client, ktrým jsem Outlook nahradil, ale prostě mi zmizely všechny emaily starší 5ti let ze schránky a z PC na Seznam.cz! Já tam měl v emailové schránce celou svou historii, co jsem si kdy kupoval, s kým jsem si kdy psal, za poslendích 10 let, no a teď je to fuč! Prostě mi to jeden z těch klientů smazal, není to ani v PC, ani v emailové schránce. Nenapadlo by mě si ty emaily zálohovat.
Navíc, v nastavení mail klienta nemám kompletní přehled o tom, kde si uchovává svoje soubory, abych mohl všechno přesměrovat na OneDrive.
A TAK ZASE OPRAŠUJU STAROU MYŠLENKU, přejít na Apple. Protože ta složitost toho, co si člověk musí v roce 2018 nakonfigurovat, už dávno překonala hranici jednoduchosti. Chci mít funkční systém Out of Box. Už jsem do investigace cloudu a všemožných věcí kolem investoval tolik mandays, že bych za to měl Macbook Pro.
Takže můj dotaz zní, jaké řešení Apple připravil pro správu emailů? Očekávám nějakého standardního Applího email clienta s kalendářem, který se chová standardním a vždy stejným způsobem.