Pořízení obřího monitoru pro vývoj

anonym

Pořízení obřího monitoru pro vývoj
« kdy: 03. 06. 2018, 12:17:41 »
V IDE se mi pořád mění zobrazení jednotlivých panelů. Dám příklad: mám zobrazený Debug panel, program mi stojí na breakpointu a já v v programu udělám úpravu. Chci dát Re-Run, jenže jsem udělal v kódu chybičku. IDEčko mi zruší Debug panel a místo něj mi zobrazí panel pro Build, kde mi to zobrazí chybu.

No a to je jenom takový jeden příklad, tak ne že se ho hned někdo chytne a bude říkat "proč to neudělás tak a tak".

Já bych raději měl větší monitor, kde si můžu na pevno a fixně otevřít panely v IDE a zároveň se mi tam ještě pěkně vlezou 2 okna s kódem vedle sebe.

No a protože pořádnější monitor bude stát pár tisícovek, tak se chci nejdříve poradit, jaké tak vzít rozlišení a velikost. Teď používám 24" Full HD, eventuálně 21" Full HD (jemnější a vidím na to pořád dobře).

monsignor

Re:Pořízení obřího monitoru pro vývoj
« Odpověď #1 kdy: 03. 06. 2018, 12:27:17 »
Jake IDE? Ve Visual Studio lze ruzne panely vytahnout do vlastniho okna. Pokud pak mate dva displeje, na jednom mohou byt panely, na druhem kod/debug panel. ???

Pracuji na 27" displeji (externi k notebooku, ktery je vedle) a vetsinu casu stejne celou plochu displeje nevyuzivam, protoze bych si jinak ukroutil hlavu. Vetsi neznamena lepsi.

monitornik

« Odpověď #2 kdy: 03. 06. 2018, 12:33:14 »
24" FHD se používalo tak před 10 lety.

Na běžný vývoj stačí 32" 4K. Ale samozřejmě kvalitní a ne nějaký nejlevnější shit.

zdenek henek nereg.

« Odpověď #3 kdy: 03. 06. 2018, 13:29:22 »
No a protože pořádnější monitor bude stát pár tisícovek, tak se chci nejdříve poradit, jaké tak vzít rozlišení a velikost. Teď používám 24" Full HD, eventuálně 21" Full HD (jemnější a vidím na to pořád dobře).

S cenou uz to neni stak hrozny. Zkus radeji nez jeden velky nekolik mensich pripojenych pres dock.
Lenovo by melo s dockem zvladnout dva monitory pres display port a pak jeste jeden pres display port/mini displayport primo na notebooku. Mam otestovano s Thinkpadem W530 a trema monitorama.

Doporucuju 27palcu a ten 24 palcovy co mas doma dat na vysku vedle v levo. Vetsina modernich IDE umoznuje casti, ktere nechces mit v hlavnim okne, umistit do zvlastniho okna/oken a klidne dat na jiny monitor.

Pouzivam jeden hlavni 2500x1440 27palcovy Samsung a na vysku jsem pridal 25 palcovy Dell Ultrasharp taky 2500x1440. Musim rict, ze je to super a dneska bych si asi zadny jiny nez Dell Ultrasharp nekupoval.
Jestli mas jeste jeden starsi display, tak neni spatny ho dat virtualne "pod" ten hlavni. Tak se mysi dostanes z toho na vysku (na levo od hlavniho monitoru) rovnou na ten na pravo od hlavniho monitoru.

Kit

« Odpověď #4 kdy: 03. 06. 2018, 14:07:55 »
Těch 24" by pro vývoj IMHO měl stačit, možná má jen nevyhovující rozlišení. Vyzkoušej stejně velký 4K monitor, třeba ani větší nebudeš chtít.

orllí srak

« Odpověď #5 kdy: 03. 06. 2018, 15:38:10 »
Mám 2560x1440 Na smartphonu, jděte se zahrabat s FullHD, to bylo trendy  `10. Za chvíli tu máme 20.léta a 4K na mobilu

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #6 kdy: 03. 06. 2018, 15:49:11 »
Mám 2560x1440 Na smartphonu, jděte se zahrabat s FullHD, to bylo trendy  `10. Za chvíli tu máme 20.léta a 4K na mobilu

Někteří se neřídí tím, co je „trendy“, ale tím, co potřebují, co je užitečné. A pokud se člověku vejde vše, co potřebuje, třeba na to FullHD a jeden monitor, tak proč to měnit?

anonym

« Odpověď #7 kdy: 03. 06. 2018, 16:08:34 »
Těch 24" by pro vývoj IMHO měl stačit, možná má jen nevyhovující rozlišení. Vyzkoušej stejně velký 4K monitor, třeba ani větší nebudeš chtít.

Jo to je taky řešení, 24" ve 4k a přisunout si ho blíž.

dustin

« Odpověď #8 kdy: 03. 06. 2018, 17:31:46 »
Doma (python, cad) mi stačí 32" QHD, ale v práci (intellij) bych bez dalších postranních fullHD 24" musel přehazovat okna, protože je projekt mnohonásobně větší a díky tomu vyšší panely by se na centrální monitor s editory  nevešly.

Každý to má jinak.

« Odpověď #9 kdy: 03. 06. 2018, 17:40:25 »
Mě by opravdu upřímně zajímalo, jak někteří pracujete.  :)

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 03. 06. 2018, 17:59:22 »
Doma mám 4k, v práci 24" + FullHd notebooku. Doma se mi pracuje lépe. A to nedělám žádný monstrózní projekty, jen prostě se mi líp přeskakuje mezi oknama co zrovna používám a nemusím řešit, co pod čím zrovna mám....

aabb

« Odpověď #11 kdy: 03. 06. 2018, 19:32:31 »
V praci mam 27" 2k IPS, je to ok. Niekedy by sa zislo trochu vacsie pismo. Doma mam 27" 4k IPS. Dokazem na nom precitat mensie pismo. 4k som kupil hlavne kvoli uprave fotiek. Musel som menit aj grafiku lebo stara ho neutiahla. A potom som prisiel na to, ze aj procesr ma problem plynule utiahnut Photoshop v 4k. Reakcia na pohyb "posuvnikmi"  je v nom az nepouzitelne pomala. Takze na upravu fotiek mam vedla este stary 23" fullHD. Fotky su na HiDPI fakt super, vidiet kazdy detail, ale aj neostrost.
Ak chces pouzivat naraz 2 monitory, musia mat rovnake/podobne DPI. Na 27" 4K je potrebne zmenit "scale factor" - zvacsit font v OS. Nenasiel som sposob (win, linux) ako to nastavit individualne pre kazdy monitor. Jedine na 4K monitore s HiDPI zmensit rozlisenie, ale tym padom obraz vyzera horsie ako na nativnom fullHD monitore. Takze viac monitory s roznym DPI sa normalne nedaju pouzit. Obavam sa, ze problem bude aj ak mas nie HiDPI notebook a pripojis k nemu HiDPI monitor.

aabb

« Odpověď #12 kdy: 03. 06. 2018, 19:35:40 »
Este doplnim, 32" urcite v 4k. Chvilu som na nom robil v 2k, raster bol dost viditelny, no uz mi to prislo az velmi velke

unicode

« Odpověď #13 kdy: 03. 06. 2018, 20:05:37 »
40" screen se dá pořídit za 20k, podle mě perfektní cena za zlepšení pracovních podmínek :)

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 04. 06. 2018, 10:40:25 »
Uz asi 2 roky pracujem za 39.5" 2160p MVA monitorom a je to ta najlepsia investicia do HW co som kedy urobil. Kazdemu odporucam (podstatne prijemnejsie ako dual monitor setup)