Enterprise desktop

Libor

Re:Enterprise desktop
« Odpověď #15 kdy: 02. 06. 2018, 21:08:45 »
Citace
OpenSource, otevrenost, svoboda
Takže Mac OS X bych nedoporučoval.
Nějaký ten rok jedu na Ubuntu LTS a až na nějaké drobnosti oproti Win si to nemůžu vynachválit. S Debianem taky neudělá chybu.
Bohužel občas musím něco ladit na Mac OS X a to jde mne lítají hrozný a blesky. Počínaje klávesnicí a konče tím,  že mají vše po svém (a hlavně jinak)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #16 kdy: 02. 06. 2018, 21:47:31 »
To ze to nekdo nazve LTS neznamena, ze je to pecka a vsici si z to po... jako ty
srovnavat Fedoru a Ubuntu LTS je mnohem vetsi po... ;-) Fedora se da srovnavat s Ubuntu Non-LTS, protoze oboje vychazi kazdou chvili, jsou v tom testovaci veci, ale do LTS se prave nic moc netestuje, protoze se to otestovalo na Non-LTS vydani...
Jako chapu ze nekdo (ty) kdo je na tom jako Milfaus, v tom rozdil nevidi a nic o tom nevi, ale lidi co pouzivaji jak LTS spousty let, tak obecne GNU/Linux na Desktopu a vicemene (tedy mene nez s Windows) bez problemu si tukaj na celo ;-)

Kdyby sel macos na jiny stroje tak neni o cem.
Na nektery HW to jde, sice ilegalne, ale nevypadas ze by ti to vadilo ;-)

jinak si muzes notovat i s JardaP, ten pouziva MX Linux a je s nim spokojen i jako tvuj soused, sice s tim ma vice problemu nez z LTS, ale pripada si take c00l ;-)

jinak ja osobne bych doporucil Xubuntu LTS ktere roky pouzivam tak ze nainstaluju a nic neresim jen pouzivam, ale pokud chces neco placeneho, tak jdi klidne do RHEL nebo SUSE...

Standa123

« Odpověď #17 kdy: 02. 06. 2018, 21:54:54 »
A proč linux na desktop? Má to nějaký specifický důvod?
OpenSource, otevrenost, svoboda, NENI MS EULA, snadna automatizace, "nekonecne" moznosti prizpusobeni/postaveni UI na miru uzivatele, nepredani vlastnictvi svejch souboru/poznamek/zprav/kontaktu Microsoftu, nereseni ze aktualizace zrusi asociace, odinstaluje aplikace ktere se ji nelibi + tisice dalsich veci co me ted nenapada a/nebo se nechce vypisovat a/nebo jsou zajimave/dulezite pro nekoho jineho...

z obracene strany, duvodu proc ne GNU/Linux je minimum, a to ze neni nejaka specificka aplikace co potrebuje 1% uzivatelu... (grafik, architekt, gam(bl)er, apod)... podpora HW je uz spoustu let v podstate bezproblemova, "instalace" USB zarizeni je otazka vteriny a to vcetne tiskaren co ve Windows nejdou zprovoznit vubec nebo velmi komplikovane... kdyz nahodim Xubuntu 14/16/18 na Thinkpad X220t tak mi rovnou chodi touchscreen/wacom/wwan, kdyz nahodim Windows nechodi nic ani ethernet ;-)

Sakra ten linux musí být fakt dobrý, a stejně ho nikdo i zadara ne desktopu nechce. Čím to bude?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #18 kdy: 02. 06. 2018, 22:27:06 »
Sakra ten linux musí být fakt dobrý, a stejně ho nikdo i zadara ne desktopu nechce. Čím to bude?
mluv za sebe, inteligentni lide jeho prednosti chapou a GNU/Linux na Desktopu normalne pouzivaji ;-)

lkuuz

« Odpověď #19 kdy: 02. 06. 2018, 22:31:21 »
A proč linux na desktop? Má to nějaký specifický důvod?
OpenSource, otevrenost, svoboda, NENI MS EULA, snadna automatizace, "nekonecne" moznosti prizpusobeni/postaveni UI na miru uzivatele, nepredani vlastnictvi svejch souboru/poznamek/zprav/kontaktu Microsoftu, nereseni ze aktualizace zrusi asociace, odinstaluje aplikace ktere se ji nelibi + tisice dalsich veci co me ted nenapada a/nebo se nechce vypisovat a/nebo jsou zajimave/dulezite pro nekoho jineho...

z obracene strany, duvodu proc ne GNU/Linux je minimum, a to ze neni nejaka specificka aplikace co potrebuje 1% uzivatelu... (grafik, architekt, gam(bl)er, apod)... podpora HW je uz spoustu let v podstate bezproblemova, "instalace" USB zarizeni je otazka vteriny a to vcetne tiskaren co ve Windows nejdou zprovoznit vubec nebo velmi komplikovane... kdyz nahodim Xubuntu 14/16/18 na Thinkpad X220t tak mi rovnou chodi touchscreen/wacom/wwan, kdyz nahodim Windows nechodi nic ani ethernet ;-)

Není pro něj vydávaná majorita her, nezačínal tak brzo a tak agresivně jako Windows, nemá za sebou silnou korporaci která by za něj lobovala u výrobců Hardware a IT firem (zlatý partner Microsoftu apod.)...

Ale i tak vím o pár lidech, kteří jej používají.

Milfaus

« Odpověď #20 kdy: 02. 06. 2018, 22:42:33 »
Hlavní problém linuxu na desktopu je absence kruťáka, šéfa, co vrazí programátorovi péro do zadeke, až začne kvičet jako prase na líbánkách. Takže vývoj probíhá nesystematicky a stylem, já spravuju tohle zatímco Ferda rozbíjí tamto. Proto se Chromebooky, Apple i Windows chytil, protože tam mají takové zadekošuky, kteří jen čekají na to, až nějakému hovadu budou moct po právu vykruťákovat kaďák. Linux je nakažený Neomarxismem a příliš free na to, aby vůbec mohl dostat šanci. Jinak na Chromebooky taky není moc her a je to běžně používaný systém. Ve skutečnosti Google nechtěl dělat vlastní OS, ale když viděli ty ubožáky s Linuxem, pochopili, že jinak to nejde.

Aby mohl být systém dobrý, potřebuje:
  • Žádné rozmrdávání, já dělám KDE, on Gnome, ten to a tamten tohle...to si nemůžou dovolit ani velké firmy
  • Přísnou koncepci a ošukat zadek každému programátorovi, kdo jen naznačí chuť něco měnit, ostatně by si to zasloužili všichni čuramrdáni, co přendají boxík v programu z místa A na místo B.
  • Daleko uváženější vývoj, pomalejší, většina lidí by dál dělala na XPčkách, kdyby ten systém šlo bezpečně používat, grafické vymdrávky dělají debilové pro debily.
  • Funkčnost, funkčnost, funkčnost, CC+CV musí fungovat vždy, žádný rozkurvení znakové sady, prostý text musí jít kopírovat z místa a na místo B. Žádné linuxodebilní rady typu, když chceš pastnout kód do konzole z webové stránky, nejprve ho označ, chyť se za nos, zahýkej, pak ho nakopíruj do poznámkového bloku, udělej kotrmelec, pak do malování no a tradáááá, už ti půjde vložit i do terminálu...

P.S.: NEsouhlasím se zpracováním osobních údajů v rozsahu v odkazovaném textu u checkboxu, který jde NAD rámec údajů nezbytných pro technické zpracování

nobody(ten pravej)

« Odpověď #21 kdy: 02. 06. 2018, 23:01:39 »
otevrenost vyvoje je neco co nechapes a proto mas tendence lidem rikat co maji delat... naopak otevreny vyvoj a to ze ruzni lide delaji na ruznych desktopech znamena, pro vyvojare ze muzou sdilet kod, pro uzivatele ze si maji z ceho vybirat...

to ze ty trvas na pouziti CTRL+C v konzoli pro zkopirovani, kdyz v konzoli je to zkratka pro break je tvuj problem... bezne se pouziva ctrl+ins (copy), shift+ins(paste), shift+del(cut)... pokud si zacal neco o mysi, tak staci mysi oznacit text, prepnout se do jineho programu (jen pokud neni jeho input box uz rovnou videt) a zmacknout prostredni tlacitko mysi/touchpadu/trackpointu... neni potreba ani oznacenej text do schranky vkladat, protoze pri oznaceni se pravou mysi kopiruje&vlkada automaticky...

btw: kdyz mas mindrak ze sve orientace, proc to porad vytrubujes? stejne tak proc porad mas potrebu psat komentare o vecich s kterymi nemas zkusenosti a nerozumis jim? ;-)

Vlada

« Odpověď #22 kdy: 02. 06. 2018, 23:07:32 »
Vyloucil jsem hry (nemam na ne roky cas)
I ty office poresim jinak - rdp
Tak trosku doufam, ze nejdou neco co bude trochu fungovat.
Uz jsem si poladil i ten Microsoft ale vzdycky prijde aktualizace a neco se rozmrda. A to na tom nedela zverstva ani hry. Vsechno legal pracovni stroj. I7 16G 256G SSD a vzdycky se to tvari ze to neco dela a par minut se to vypina. Vidim to vsude. Cista instalace par tejdnu to bezi a pak porad dokola.

Ubehl nejakej ten rok tak chci zkusit zmenu.

Zatim to teda vidim na Xubuntu nebo Mint kterej asi za chvili vyjde.

Standa123

« Odpověď #23 kdy: 02. 06. 2018, 23:18:31 »
Zakázat aktualizace nebo přejít na Win10 Enterprise LTSC.

lkuuz

« Odpověď #24 kdy: 03. 06. 2018, 05:49:25 »
Hlavní problém linuxu na desktopu je absence kruťáka, šéfa, co vrazí programátorovi péro do zadeke, až začne kvičet jako prase na líbánkách. Takže vývoj probíhá nesystematicky a stylem, já spravuju tohle zatímco Ferda rozbíjí tamto. Proto se Chromebooky, Apple i Windows chytil, protože tam mají takové zadekošuky, kteří jen čekají na to, až nějakému hovadu budou moct po právu vykruťákovat kaďák. Linux je nakažený Neomarxismem a příliš free na to, aby vůbec mohl dostat šanci. Jinak na Chromebooky taky není moc her a je to běžně používaný systém. Ve skutečnosti Google nechtěl dělat vlastní OS, ale když viděli ty ubožáky s Linuxem, pochopili, že jinak to nejde.

Aby mohl být systém dobrý, potřebuje:
  • Žádné rozmrdávání, já dělám KDE, on Gnome, ten to a tamten tohle...to si nemůžou dovolit ani velké firmy
  • Přísnou koncepci a ošukat zadek každému programátorovi, kdo jen naznačí chuť něco měnit, ostatně by si to zasloužili všichni čuramrdáni, co přendají boxík v programu z místa A na místo B.
  • Daleko uváženější vývoj, pomalejší, většina lidí by dál dělala na XPčkách, kdyby ten systém šlo bezpečně používat, grafické vymdrávky dělají debilové pro debily.
  • Funkčnost, funkčnost, funkčnost, CC+CV musí fungovat vždy, žádný rozkurvení znakové sady, prostý text musí jít kopírovat z místa a na místo B. Žádné linuxodebilní rady typu, když chceš pastnout kód do konzole z webové stránky, nejprve ho označ, chyť se za nos, zahýkej, pak ho nakopíruj do poznámkového bloku, udělej kotrmelec, pak do malování no a tradáááá, už ti půjde vložit i do terminálu...

P.S.: NEsouhlasím se zpracováním osobních údajů v rozsahu v odkazovaném textu u checkboxu, který jde NAD rámec údajů nezbytných pro technické zpracování

Aha... ...Tak proto Widlowsáci vymysleli ten koupelnově dlaždicový styl... Nějaký přihřátý manager jim zarazil péro do prde le a oni chtěli být konzervativní. To jsem nepoznal, to bych se snad měl mrkvosofťákům pomalu omluvit...  ;D

Jinak co se Linuxu týče, tak Unity už je +- stejné hezkých pár let, nestěžuji si. A jak se dívám, ty ostatní desktopové manažery jsou taky dobré. Co si v nich tak aktuálně zkouším, tak snad kromě toho nového Gnome se mi líbí všechny. Každý má své + a - , ale dobře vypadá každý, byť dlouhodobé zkušenosti mám jen s Unity.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 03. 06. 2018, 07:23:27 »
ja jsem nedavno postrehl ze po letech defacto neotresitelnych pozic mintu a *buntu je na prvnim miste na distrowatch manjaro .. ze by nejaka zmena trendu ?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 03. 06. 2018, 11:19:04 »
JardaP: Nepotrebuju nutne Red - spis mi jde o stabilitu a klide zaplatim.

Mam MX Linux 16 (uz maji 17) a nestezuju si. Po Lubuntu obrovska uleva, nic se mi nesere.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 03. 06. 2018, 11:28:09 »
Hlavní problém linuxu na desktopu je absence kruťáka, šéfa, co vrazí programátorovi péro do zadeke, až začne kvičet jako prase na líbánkách. Takže vývoj probíhá nesystematicky a stylem, já spravuju tohle zatímco Ferda rozbíjí tamto.

Tak to jo, kdyz se treba clovek podiva na vyvoj poslednich Widli, tak hned ma pocit, ze v tom maji nejaky system a maji to skvele zorganizovane. Treba jak kazdy velky upgrade odinstaluje ovladace na kdeco a k tomu pulku aplikaci. To hned uzivatele ujisti, ze dali sve penize te spravne firme. Ostatne vynucovani upgrade Widli 7 na 10 horem dolem, kdy soudruzi ani nebyli schopni zjistit, jestli 10 na danem HW muze bezet, take byla lahudka. Lidi se pak shledali se zatuhlym systemem nebo jim chybela pulka ovladacu, takze se treba ani nedostali na Internet, aby si tam overili, ze upgradovany ovladac na sitovku fakt neexistuje. System, soudruzi, system, je zakladem vseho.

ttt

« Odpověď #28 kdy: 03. 06. 2018, 11:28:28 »
kup si chromebook
doporucuju acer r13__

kuba77

« Odpověď #29 kdy: 03. 06. 2018, 11:36:10 »

Asi tak jako na smartphonech Windows Phone... byly levnější než Android a i přes spoustu reklam a propagace, zázemí velké firmy Microsoft, je nikdo nechtěl...