Enterprise desktop

Vlada

Enterprise desktop
« kdy: 02. 06. 2018, 18:19:47 »
Zdravim po mnoha letech se vracim k linuxu. Nemam si myslim prehnane pozadavky:

Remote do Windows
Terminal - ssh , telnet, serial
Web
samba disky
STABILITA

Jak jsou na tom linux typu RedHat entreprise linux? nebo Suse

Klidne za to budu platit jen kdyz to bude fungovat.
Fedora je asi moc testing
UBUNTU LTS? mi prijde taky moc testing

weqweqq

Re:Enterprise desktop
« Odpověď #1 kdy: 02. 06. 2018, 18:22:54 »
"UBUNTU LTS? mi prijde taky moc testing"

Vtip roka 2018.

Standa123

« Odpověď #2 kdy: 02. 06. 2018, 18:35:36 »
A proč linux na desktop? Má to nějaký specifický důvod?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #3 kdy: 02. 06. 2018, 18:47:42 »
A proč linux na desktop? Má to nějaký specifický důvod?
OpenSource, otevrenost, svoboda, NENI MS EULA, snadna automatizace, "nekonecne" moznosti prizpusobeni/postaveni UI na miru uzivatele, nepredani vlastnictvi svejch souboru/poznamek/zprav/kontaktu Microsoftu, nereseni ze aktualizace zrusi asociace, odinstaluje aplikace ktere se ji nelibi + tisice dalsich veci co me ted nenapada a/nebo se nechce vypisovat a/nebo jsou zajimave/dulezite pro nekoho jineho...

z obracene strany, duvodu proc ne GNU/Linux je minimum, a to ze neni nejaka specificka aplikace co potrebuje 1% uzivatelu... (grafik, architekt, gam(bl)er, apod)... podpora HW je uz spoustu let v podstate bezproblemova, "instalace" USB zarizeni je otazka vteriny a to vcetne tiskaren co ve Windows nejdou zprovoznit vubec nebo velmi komplikovane... kdyz nahodim Xubuntu 14/16/18 na Thinkpad X220t tak mi rovnou chodi touchscreen/wacom/wwan, kdyz nahodim Windows nechodi nic ani ethernet ;-)

Milfaus

« Odpověď #4 kdy: 02. 06. 2018, 19:07:26 »
Linux na desktopu = dieselelektrický agregát na sekačce.

Linux patří na server, tam odvádí skvělou práci, na desktopu je to tragédie, kolikrát ani nejsi schopný provést Ctrl+C/Ctrl+V z jednoho programu do druhého  :-\

ALE Windows začaly odesílat data do zadeke, Visual Studio prohání tvůj vlastní kód nějakou jejich umělou inteligencí, Windows už nejsou tobě licencovaný OS, fakticky všechno je Microsoftu včetně toho, co děláš.  >:(

Takže asi budeme potřebovat užitečné idioty, kteří prošlapou cestu ostatním lidem :(
Nerad to přiznávám, ale Widle mě v poslední době tak servou, že o tom dost vážně přemýšlím, že bych přešel na Linux na desktopu. Hrozný, je mi z toho zle, jen si vzpomenu, jak každý tenhle pokus v minulosti dopadl...

NESOUHLASÍM SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MÍŘE VĚTŠÍ, NEŽ PRO ZOBRAZENÍ TOHOTO POSTU.

Standa123

« Odpověď #5 kdy: 02. 06. 2018, 19:10:08 »
Si stáhněte DWS - https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases
Pak jdou Win10 docela v poho používat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02. 06. 2018, 19:15:08 »

Vtip roka 2018.

Ubuntu LTS zajistuje petiletou stabilitu bugu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02. 06. 2018, 19:17:57 »
Remote do Windows
Terminal - ssh , telnet, serial
Web
samba disky
STABILITA

Tak tomuhle vyhovi skoro kazde distro, vyhnul bych se akorat nejakym hodne exotickym a sel bych po stable, ne rolling release, protoze kdo se s tim ma furt upgadovat. Kdyz musite mit RH, poridte si RH, ale nevidim duvod.

Vlada

« Odpověď #8 kdy: 02. 06. 2018, 19:21:32 »

Vtip roka 2018.

To ze to nekdo nazve LTS neznamena, ze je to pecka a vsici si z to po... jako ty
Soused v praci delal xlet vyvoj a aktivne prispival a co mi ukazoval, co tam leze i pres to ze ma velke namitky jen aby to tam bylo a byli cool... 
Kdyby sel macos na jiny stroje tak neni o cem.

Vlada

« Odpověď #9 kdy: 02. 06. 2018, 19:25:56 »
Milfaus rozumim. Jsem ve stejne pozici.
V praci ma kamarad MX linux uz nejaky ten patek a je stastnej.

JardaP: Nepotrebuju nutne Red - spis mi jde o stabilitu a klide zaplatim.

lkuuz

« Odpověď #10 kdy: 02. 06. 2018, 20:29:01 »
Můžu přidat jen své uživatelské zkušenosti, ale po mnoha hodně letech faktické stability Ubuntu pro mé potřeby se mi teď jednou rozsypalo Unity a jednou jsem měl nějaké problémy s Javou, které by se ale daly vyřešit, kdyby se mi chtělo.

Ale i při tom rozsypaném Unity udělám půlku věcí přes příkazový řádek a druhá půlka je mírný opruz. Navíc mám teď nainstalované 2x Gnome a 1x tuším Xfce, takže bych mohl dělat klidně v jiném prostředí dál.

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 02. 06. 2018, 20:38:33 »
Já mám všude Debian, vzhledem k tomu, že je požadavkem STABILITA, tak doporučuji větev stable ;).

na desktopu je to tragédie, kolikrát ani nejsi schopný provést Ctrl+C/Ctrl+V z jednoho programu do druhého  :-\

Když trollíš, doporučuji to dělat tak, aby si ostatní hned nepomysleli „to je debil, ani si to neumí nastavit“.

Daniel

« Odpověď #12 kdy: 02. 06. 2018, 20:38:57 »
Nedoporučuji enterprise desktopy RHEL a SLED. Jejich cílem není přinášet větší odladěnost. Přináší lepší centrální spravovatelnost ve velkých nasazeních, support pokud máš spoustu licencí a platíš v řádech desítek/stovek tisíc ročně a dlouhodobě udržovaný cíl pro firemní aplikace, kde cenově vychází lépe ponechávat starý systém, místo údržby aplikace, aby držela krok s novými technologiemi. Nevýhodou jsou malé repozitáře, málo kdo ti poradí na internetu s problémy, zastaralost programů a že některé aplikace třetích stran tam pro zastaralost vůbec nejdou spustit (tuším, že oficiální Chrome nefunguje na RHELu).

Za sebe doporučuji distribuční turistiku. Distribuce mají svá lepší a svá horší vydání a ne/mají bugy, které se tě mohou týkat. Zkus si openSUSE Leap, když nebudeš spokojený, zkus Ubuntu LTS, když nebudeš spokojený zkus Debian a až najdeš takovou, která pro tvé použití nemá bugy, tak u ní zůstaň. Úmyslně říkám pro tvé použití, protože najdeš spoustu lidí, kteří ti řeknou, jak je Ubuntu zabugované, stejně jako spoustu lidí, kteří si ho chválí.

kuba77

« Odpověď #13 kdy: 02. 06. 2018, 20:44:38 »

Vtip roka 2018.

To ze to nekdo nazve LTS neznamena, ze je to pecka a vsici si z to po... jako ty
Soused v praci delal xlet vyvoj a aktivne prispival a co mi ukazoval, co tam leze i pres to ze ma velke namitky jen aby to tam bylo a byli cool... 
Kdyby sel macos na jiny stroje tak neni o cem.

Tak macos jde neoficiálně (nelegálně?) nacpat na obyč PC, nejlépe s Intel CPU, když se vybere HW ověřený komunitou, tak co jsem četl by to mělo v pohodě chodit.

steve

« Odpověď #14 kdy: 02. 06. 2018, 20:55:06 »
Klidne za to budu platit jen kdyz to bude fungovat.

Takze kupujes iMac a uz neni co resit, tema muzeme zamknout.