Asus WL-500g Deluxe přestal fungovat

adam

Re:Asus WL-500g Deluxe přestal fungovat
« Odpověď #75 kdy: 28. 10. 2012, 10:33:24 »
Jedna věc mi vrtá hlavou: měl jsem těch ASUSů docela hodně, pod rukama mi prošly modely od WL500b Deluxe po RT-N16 a skoro u všech (!) byl problém se zdrojem. (Že se nepoučí...?) Za poslední tři týdny jsem dostal k opravě hned pět kousků z jedenácti momentálně aktivních (a v prodejně, kam chodím na zdroje, mi už nabídli množstevní slevu).
Proč se začaly kazit teď? Některé po několika letech, jeden po čtyřech měsících?
Že by náhlé výkyvy v síti, korupce na Slunci nebo se předčasně aktivovalo časové kurvítko pro konec Mayského kalendáře...?

adam

« Odpověď #76 kdy: 28. 10. 2012, 20:29:22 »
Za poslední tři týdny jsem dostal k opravě hned pět kousků z jedenácti momentálně aktivních...
Tak hlásím šestý, zdroj odešel dnes po poledni. (ASUS WL 500g Deluxe)

« Odpověď #77 kdy: 29. 10. 2012, 09:25:11 »
Za poslední tři týdny jsem dostal k opravě hned pět kousků z jedenácti momentálně aktivních...
Tak hlásím šestý, zdroj odešel dnes po poledni. (ASUS WL 500g Deluxe)
origo zdroje házím rovnou do krabice pod stolem a používám kupované spínané s vyšším výkonem.Přijde mi to jako globální problém výrobců.Já kupuju tyto jsou jak 12 tak 9V.
http://hadex.cz/g713-napajec-freebox-9v4a-spinanykonc-55x25mm/

Ondras

« Odpověď #78 kdy: 21. 11. 2013, 08:42:04 »
Nevím zda mi někdo odpoví ale zkusím.
Ausu jede, ale wifi nejede :(, už cca měsíc měl signál výpadky, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Dnes přestala wifi fungovat úplně. Máte někdo nějakou rozumnou radu? Díky předem
Toto se mi stalo take . musel jsem prepajet studeny spoj mezi konektorem anteny a plosnym spojem.

mhi_

« Odpověď #79 kdy: 21. 11. 2013, 13:48:29 »
Proč se začaly kazit teď? Některé po několika letech, jeden po čtyřech měsících?
Že by náhlé výkyvy v síti, korupce na Slunci nebo se předčasně aktivovalo časové kurvítko pro konec Mayského kalendáře...?

Par zdroju jsem opravoval, byly v nich vzdy vadne nejake polovodice (vetsinou pruraz diody) a potom vzdy propalena pojistka, pripadne kondenzatory ve spatnem stavu. Zdroj, kde jsem nahradil diody "overenymi" (tzn. od normalniho vyrobce typu NXP), se zatim neodporoucel a funguje jak ma.

Rekl bych, ze cinani koupi soucastky co nejlevneji od nejakeho mistniho "plagiatora" a potom je to dilo nahody. Mimo jine to delaji i zdroje za prepetovymi ochranami, za UPS, vsude.