Firefox - časté padanie tabov

aaa

Firefox - časté padanie tabov
« kdy: 25. 05. 2018, 19:52:17 »
ahoj,

mam FF 60.0.1, Ubuntu 16.04 a cca niekedy okolo verzie 60.0, alebo aj tesne pred nou (58/59? neviem presne), mi zacali padat taby na celkom beznych strankach, predtym to fungovalo bez problemov. mate podobne skusenosti? Napr. nejaky link otvorim v novom tabe a nasledne ten tab zahlasi chybu a stranku nenacita. toto sa opakuje asi 5-10x a nasledne uz ten link opat otvori - nechapem....

jasne, za tu cenu, co by som chcel, ale aj tak, co tam kto zase rozm....dal :(

Honza

Re:Firefox - časté padanie tabov
« Odpověď #1 kdy: 25. 05. 2018, 21:08:00 »
Kód: [Vybrat]
firefox -p --no-remote a zkus vytvořit nový profil a zreprodukovat to v něm. Pokud se ti to povede, zkus reinstall, pokud ne, máš rozbitý profil...

anonym

« Odpověď #2 kdy: 25. 05. 2018, 21:20:42 »
Proč vlastně někdo v dnešní době používá Firefox? S tímto prohlížečem byly problémy kam až moje paměť sahá. Dej si tam Google Chrome a je to, ne?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25. 05. 2018, 21:23:40 »
Dej si tam Google Chrome a je to, ne?

Rada na zlato. Jednu sracku nahradi jeste horsi srackou.

...

« Odpověď #4 kdy: 25. 05. 2018, 22:04:23 »

No ty vole já jako nadávám na SW často, ale pokud někdo už i Google Chrome nazve sračkou, tak to je už opravdu na pováženou. Google Chrome je jedna z nejkvalitnějších věcí na PC dneška.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 05. 2018, 22:07:11 »
FF 60 mi prisel ne uplne povedeny, jedu na 61Beta a vypada to lepe. Cekam na finalni 61

...

« Odpověď #6 kdy: 25. 05. 2018, 22:07:30 »

Kor když to označí na sračku někdo, kdo používá Linux.

V.

« Odpověď #7 kdy: 25. 05. 2018, 23:57:39 »
Jste si jist, že je to firefoxem? Nezlobí vám přístup na internet vlivem chybovosti linky, FUPu, nedostupné DNS odpovědi?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26. 05. 2018, 06:47:54 »
No ty vole já jako nadávám na SW často, ale pokud někdo už i Google Chrome nazve sračkou, tak to je už opravdu na pováženou. Google Chrome je jedna z nejkvalitnějších věcí na PC dneška.

Novy FF je nenazrany (i kdyz se zda, ze od prvni multiprocesorove verze se trochu zrychlil), ale Chrome, to je jina trida. Vyzere CPU a RAM do mrte uz na par tabech. Moc se jich tam stejne otevrit neda, protoze s tim veprovym UI se zuzi tak, ze clovek nevidi uz ani favicon a pak dokonce zacnou prelezat pres pravy okraj, az do tlacitek na ovladani okna.

Honza

« Odpověď #9 kdy: 26. 05. 2018, 08:23:51 »
Ja si rikal, proc to tu tak upada... Je to asi kvuli tem vsem blbum, kteri se nedokazou udrzet a udelaji z toho uplny offtopic...

nobody(ten pravej)

« Odpověď #10 kdy: 26. 05. 2018, 23:42:19 »
[...] Chrome, to je jina trida. Vyzere CPU a RAM do mrte uz na par tabech. Moc se jich tam stejne otevrit neda, protoze s tim veprovym UI se zuzi tak, ze clovek nevidi uz ani favicon [...]
na jednu stranu nejsem priznivce Chrome, na druhou stranu Chromium je na CPU a RAM v podstate nenarocne ;-) na netbooku Toshiba AC100 s ARM Tegra 1GHz a 512MB RAM v nem v pohode otevru 10 tabu a nejde to do swapu, UI je svizne (s uvazenim na HW na kterem to bezi)... Na ASUS Tinkerboard lita Chrome uplne v pohode, jak na x86 ATOMu, coz Firefox je tam mnohem mene pouzitelnej (na te Toshibe je FF uplne nepouzitelnej)... dalsi vec je ze Chromium je jedinej z prohlizecu co na ARM podporuje HW akcelerace takze se jednak stranka netrha ale hlavne prehrava v pohode i 720p online videa...

Inkvizitor

« Odpověď #11 kdy: 27. 05. 2018, 09:46:43 »
[...] Chrome, to je jina trida. Vyzere CPU a RAM do mrte uz na par tabech. Moc se jich tam stejne otevrit neda, protoze s tim veprovym UI se zuzi tak, ze clovek nevidi uz ani favicon [...]
na jednu stranu nejsem priznivce Chrome, na druhou stranu Chromium je na CPU a RAM v podstate nenarocne ;-) na netbooku Toshiba AC100 s ARM Tegra 1GHz a 512MB RAM v nem v pohode otevru 10 tabu a nejde to do swapu, UI je svizne (s uvazenim na HW na kterem to bezi)... Na ASUS Tinkerboard lita Chrome uplne v pohode, jak na x86 ATOMu, coz Firefox je tam mnohem mene pouzitelnej (na te Toshibe je FF uplne nepouzitelnej)... dalsi vec je ze Chromium je jedinej z prohlizecu co na ARM podporuje HW akcelerace takze se jednak stranka netrha ale hlavne prehrava v pohode i 720p online videa...

Asi zalezi na tom, co v tech tabech je.

f

« Odpověď #12 kdy: 27. 05. 2018, 11:28:16 »
ahoj,

mam FF 60.0.1, Ubuntu 16.04 a cca niekedy okolo verzie 60.0, alebo aj tesne pred nou (58/59? neviem presne), mi zacali padat taby na celkom beznych strankach, predtym to fungovalo bez problemov. mate podobne skusenosti? Napr. nejaky link otvorim v novom tabe a nasledne ten tab zahlasi chybu a stranku nenacita. toto sa opakuje asi 5-10x a nasledne uz ten link opat otvori - nechapem....

jasne, za tu cenu, co by som chcel, ale aj tak, co tam kto zase rozm....dal :(

Zkus kouknout na about:crashes na cem to pada. Podle signatury muzes dohledat bug v bugzille, kde muze byt vice informaci.

Kit

« Odpověď #13 kdy: 27. 05. 2018, 12:00:01 »
Kdysi mi pomohlo, když jsem výrazně omezil cache a zrušil přednačítání stránek. Od té doby mi Firefox slouží dobře.

Dříve se tomu říkalo "memory leak", dnes se to jmenuje "cache".

f

« Odpověď #14 kdy: 27. 05. 2018, 12:31:17 »
Kdysi mi pomohlo, když jsem výrazně omezil cache a zrušil přednačítání stránek. Od té doby mi Firefox slouží dobře.

Dříve se tomu říkalo "memory leak", dnes se to jmenuje "cache".

Nepises sice, jakou cache mas na mysli, ale pokud myslis HTTP memory cache, tak ta ma maximalne 32MB a tim si moc nepomuzes.