WT C++ web toolkit

Milfaus

WT C++ web toolkit
« kdy: 22. 05. 2018, 22:29:17 »
Ahoj děcka,

co si myslíte o WT C++ Web Toolkitu?
https://www.webtoolkit.eu/wt

Mně to přijde docela hezký!
Děláte v tom někdo?
Je to spíš hračka nebo na tom někdo stavěl reálný projekt?

gll

• 429
    • Zobrazit profil
Re:WT C++ web toolkit
« Odpověď #1 kdy: 22. 05. 2018, 22:54:48 »
Když odmyslím C++, tak serverové widgetové knihovny nikdy moc dobře nefungovaly. Reději MVC framework + React.

prudič

To muselo dát práce. Přitom...
« Odpověď #2 kdy: 22. 05. 2018, 23:14:43 »
Nechci nikoho odrazovat, někdo si s tím dal práci, ale podobné projekty už jsem viděl a úspěch neměl žádný z nich. Upřímně je dost moloch a v záplavě dalších webových frameworků, kterých je nepřeberné množství, kolikrát zabírají několik kilobajt a dají se zvládnout v řádu dní, to podle mě nemá větší šanci nějak prorazit.

...

« Odpověď #3 kdy: 23. 05. 2018, 00:59:24 »
Když odmyslím C++, tak serverové widgetové knihovny nikdy moc dobře nefungovaly. Reději MVC framework + React.

Přesně, je to prostě blbost.

Což mi připomíná, a pevně věřím, že jednou přijde den, kdy se lidi konečně vykašlou na Javu, .NET, Python a podobné nesmysly a vznikne použitelná obdoba C++, která bude mít všechno out of box, ale bude to kompilované a super rychl, bez garbage collectoru a dalších kravin. Dneska mě C++ vadí, že nemůžu udělat něco jako Make a mít malou změnu ve vteřině připravenou k použití, že se tam musím štvát s hlavičkovými soubory (nejsou nutné, viz. dll v .NET), že se musím štvát s makefilem (zbytečné, stačí použít architekturu projektu jako má Java), že tam není dependency management jako Maven nebo Nuget, že je bordel v knihovnách, každá je dělaná úplně jiným stylem (až na Qt). Něco, co by vzalo good practicies z c++ a udělalo z toho OOP jazyk, kde lidi nebudou moct zabordleovat projekt s pointrama.

Protože současná situace je opravdu bídná, javovské a .net aplikace mají přinejmenším 3x vyšší spotřebu než C++, a pamětové nároky jsou větší klidně i 10x. Všude se remc stále dokola, jak HW je levný a programátoři drazí, ale realita je taková, že podívejte se jak jsou kolikrát inf. systémy na intranetech a nejen tam zasekané. Prostě v praxi nikdo nekoupí 4x více serverů. A to nemluvím o tom, jak někteří blázní vyvíjí řešení v jazycích jako je Python.

Onestone

« Odpověď #4 kdy: 23. 05. 2018, 02:13:55 »

Což mi připomíná, a pevně věřím, že jednou přijde den, kdy se lidi konečně vykašlou na Javu, .NET, Python a podobné nesmysly a vznikne použitelná obdoba C++, která bude mít všechno out of box, ale bude to kompilované a super rychl, bez garbage collectoru a dalších kravin. Dneska mě C++ vadí, že nemůžu udělat něco jako Make a mít malou změnu ve vteřině připravenou k použití, že se tam musím štvát s hlavičkovými soubory (nejsou nutné, viz. dll v .NET), že se musím štvát s makefilem (zbytečné, stačí použít architekturu projektu jako má Java), že tam není dependency management jako Maven nebo Nuget, že je bordel v knihovnách, každá je dělaná úplně jiným stylem (až na Qt). Něco, co by vzalo good practicies z c++ a udělalo z toho OOP jazyk, kde lidi nebudou moct zabordleovat projekt s pointrama.
Takové jazyky už existují, jmenují se Rust a Go (pro odvážné ještě Swift), pointry tam sice ještě občas straší, ale nedělají moc neplechy a v případě dobrého návrhu nejsou explicitní.

uuuuuuuu

« Odpověď #5 kdy: 23. 05. 2018, 05:08:22 »
Zrovna vcera jsem cetl o betaverzi Qt pro webassembly

Jano7

« Odpověď #6 kdy: 23. 05. 2018, 12:40:13 »
Ta kniznica ma velmi malo komponent. Komponentovo orientovana kniznica musi  mat bohaty vyber komponent, inac sa v tom projekt nespravi. Java ma obdobnu kniznicu Wicket, kde sa ocakava, ze si programátori sami vytvoria svoje komponenty. To je vsak nerealne. Najlepsim riesenim je Java Vaadin, https://vaadin.com/components, kde existuje bohata kniznica, dokumentacia, mnohorocny vyvoj a podpora.

Je to perfektna vec, avsak urcena vylucne len na urcity druh aplikacii. Najlepsie sa Vaadinj dari v lrofesionalnych business aplikaciach.

Milfaus

« Odpověď #7 kdy: 24. 05. 2018, 20:16:49 »
Jinými slovy, je to podle vás jen hračka.

unicode

« Odpověď #8 kdy: 24. 05. 2018, 20:40:30 »
Zamrzlo to někde tam kde třeba Wicket v Javě. Počet komponent bych ani neřešil, to je ten nejmenší problém :)

Milfaus

« Odpověď #9 kdy: 24. 05. 2018, 21:06:11 »
Zamrzlo to někde tam kde třeba Wicket v Javě.

To nechápu, neznám Wicket.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24. 05. 2018, 22:18:49 »
Mně to přijde docela hezký!

co je na tom hezký?

citanus006

« Odpověď #11 kdy: 25. 05. 2018, 01:10:13 »
zajimavy reference, sice kdo vi co v tom delaj, ale i tak..

jsf

« Odpověď #12 kdy: 03. 06. 2018, 13:05:48 »

Takové jazyky už existují, jmenují se Rust a Go (pro odvážné ještě Swift), pointry tam sice ještě občas straší, ale nedělají moc neplechy a v případě dobrého návrhu nejsou explicitní.
Pripadne C++14/17  ;)