Telegram - kontakty z dualSIM

brk

Telegram - kontakty z dualSIM
« kdy: 20. 05. 2018, 16:12:38 »
Potřebuji nějaký komunikátor a jako relativně zajímavý se mi zdá být Telegram. Když jsem se pokoušel o registraci přes Web, tak jsem narazil.

"You don't have a Telegram account yet, please sign up with Android / iPhone first."

S tím, že dnes skoro všichni jako universální identifikátor používají telefonní číslo, jsem se smířil, i když z toho moc odvázaný nejsem. Jak ale bude probíhat registrace, případně další používání, přes Android aplikaci v telefonu?

Používám dualSIM se soukromou a firemní SIMkou a byl bych opravdu nerad, kdyby kontakty z firemního čísla dostaly notifikaci, že mám účet na telegramu. Jak se to chová, dá se to nějak ovlivnit? Kontakty se snažím mít oddělené přes dva Google účty.

Dík

Re:Telegram - kontakty z dualSIM
« Odpověď #1 kdy: 20. 05. 2018, 18:37:25 »
Myslím si, že by to mělo být v pohodě. Telegram má v databázi vámi registrované číslo a v té databázi hledá shody s kontakty nových uživatelů. Dává tedy vědět těm, které vy máte v kontaktech a zároveň oni mají v kontaktech vaše registrované číslo. Pokud firemní kontakty nemají vaše soukromé číslo uložené, tak o vaší přítomnosti na Telegramu nebudou vědět. Bez ohledu na to, jestli je máte uložené v telefonu vy.
Ale pokud chce mít člověk jistotu, tak prostě nemusí povolit Telegramu přístup ke kontaktům. On se bez něj obejde, jen člověku neřekne, kdo z jeho kontaktů už Telegram používá.
« Poslední změna: 20. 05. 2018, 18:42:43 od Jiří Eischmann »

AlterAndroid

« Odpověď #2 kdy: 20. 05. 2018, 18:59:52 »
Nedavno som instaloval a nebol problem mu posunut ine cislo ako bola SIM karta. LineageOS sa opytal, ci povolit pristup k identite mobilu, dal som nie a on sa opytal na cislo. To iste na kontakty. Ale ako su na tom bezne Androidi na firemnych mobiloch s pravami aplikacii netusim.

Xian

« Odpověď #3 kdy: 20. 05. 2018, 19:09:47 »
Pozor na to. Třebas Whatsapp udělá to že telefon reg. na Soukromé číslo propíše v kontaktech a díky bonzáckýmu Googlu se lidem pak časem objeví druhé číslo sežrané z whatsappu . Čili super věc vypnete služebák a lidé vám volají na soukrommé číslo. Ve firmě sem všem vynadal že dávají mé soukromé tel. A po čase sem zjistil jak se to krásně vše přes kamarády propsalo. Nevím jak to přesně funguje. Ale fakt je že mě to udělalo pěknou pakárnu.

Seesa

« Odpověď #4 kdy: 21. 05. 2018, 10:10:26 »
Telegram na DualSim-u používám už přes rok a nemám žádný problém. Android (Google) zná moje soukr číslo, TG mám naopak na firemní a moje soukr. číslo se nikde neobjevuje.
Můžeš ho mít aktivní i na více zařízeních (telefonech) najednou, zajímá ho jen číslo které zadář při registraci. A webová aplikace web.telegram.org funguje stejně dobře, jako nativní v telefonu.

ttt

« Odpověď #5 kdy: 21. 05. 2018, 12:14:40 »
Je třeba vždy zakázat Telegram klientu přístup ke kontaktům, jinak si vyžere kontakty z androidu a pak podle nich páruje kdo z kontaktu má telegram a rozesílá bonzovací notifikace.
Na tom na kterou ze SIM je telegram registrován nezáleží, vezme si je i z jiného čísla nebo třeba z kontaktů na google účtu  a podobně

brk

« Odpověď #6 kdy: 21. 05. 2018, 19:35:18 »
Dík za podměty. Zkusil jsem registraci na počítači, ta si vystačila s SMS a nic mi "nevysálo" telefon. Uvidím, do jaké míry to bude použitelné dál.

dfgsdfg

« Odpověď #7 kdy: 22. 05. 2018, 14:27:12 »
Pouzij neco jinyho, Telegram _neni_ bezpecny.