Zdravim,
povedzme, ze mam svoje API na
api.mojafirma.com pristupne pre klientov. Ako zabezpecim, aby bola tato adresa stale dostupna z pohladu frontend serverov?
Aktualny hostname
api.mojafirma.com smeruje na failover IP, ktoru mam z datoveho centra v Hetzneri (
www.hetzner.de) a 2x frontend servery, ktore funguju v rezime active/pasive. Teda vsetok traffic ide cez jeden frontend a v pripade jeho vypadku mi keepalived spusti request na Hetzner API, ktore do minuty (tolko trva kym sa zmena rozdistribuje po ich sieti) a traffic zacne tiect cez druhy frontend server. Problem je ta minuta, ktoru to trva, lebo ja potrebujem mat pre klientov moje
api.mojafirma.com dostupne stale. Tiez v buducnosti by som chcel mat moznost load balancovat medzi tymi dvomi pripadne viacerymi (scale out) frontend servermi. Viem, ze si na to mozem kupit hardware load balancer respektive Application Delivery Controller (ADC), ale co ak mi odide toto zariadenie? To si mam kupit 2x ADC a nejako to prepojit alebo co mi odporucate? Ako to riesia velke firmy ako Google, Facebook atd?
Za kazdu radu, clanok, technologiu na ktoru ma odkazete vopred vdaka.