Já vás nechápu. Jsem na FAV ZČU (zatím bc) a rozhodně to u nás není tak, jak popisujete. Ano, taky máme předmět typu "Úvod do počítačových architektur", kterej je pro mě, jako pro SWI, úplně mimo obor (psát assembler pro nějakej noname čip asi nikdy nevyužiju) nebo učení se jazyka na způsob C a Pascal dohromady, který se používá při řízení embeded systémů, taky není můj šálek čaje.
Taky máme pár učitelů, kteří by potřebovali nafackovat, ale naprostá VĚTŠINA předmětů je snesitelná a řekl bych, že i přínosná. Máme spousta volitelných praktických předmětů (Programování v NET, Java a XML technologie - btw. s Pavlem Heroutem, Mobilní komunikace a zařízení).
Minulej semestr jsem byl na Erasmu ve Švédsku, mimo standardního grantu z EU jsem ještě dostal pár tisíc od děkana po osobní žádosti. Kdykoliv potřebuju cokolv řešit, zajdu za učitelem a je jedno, jestli má úřední hodiny nebo ne. Prostě když tam je, tak mi pomůže.
To samý studijní oddělení. S Erasmem jsem měl milion dotazů/požadavků, ve všech mi vyhověli. Dokonce, když jsem se snažil nechat si uznat předmět ze zahraničí do následnýho navazujícího studia, tak tam běhali všichni včetně proděkanky a zjišťovali, jestli to vůbec jde..
Nechci nijak extra vyzdvihovat naší fakultu, ale vážně se necítím tak hrozně jako vy, a vážně k tomu nepotřebuju antidepresiva..