OS X: zahoří CPU při hledání ve Finderu. škáluje s počtem výsledků 10-35W.

macík

Zas*aný OS X. !!! Mám otevřenou složku Finderu (která nemá ani podsložky, pouze asi 30souborů), a jen do vyhledávacího políčka zadám něco, co chci vyhledat ( třeba část názvu souboru), výsledky se zobrazí v mžiku, ale od této doby je CPU LOAD  200% !!! proces quicklookd 125% a mds  (18W CPU Package) pro 10 výsledků, 11W pro 4 výsledky

- Nezáleží zda v políčku hledání (ne)upřesním "Název obsahuje" nebo "Druh souboru"
- Jediná podmínka je, že výsledku hledání je aspoň jeden soubor
- -zátěž cpu podle všeho škáluje dle počtu výsledků, škáluje až k  35W (TDP je 45W), ale ne každá zátěž má způsobí max. příkon
- pravděpodobně jen na exerních médiích

Tedy podle mě nějak OS X k*rví funkcionalitu vyhledávání, tím, že asi neumí hledat jak oldscholový ajťák podle patternu v názvu souboru (i když ve finderu zadám pod šipkou  Názvy souborů, načež se ve sloupečku zobrazí Jméno: (asi každý text překládal jiný lokalizační tým), ale snaží se chytračit přes indexy)-

A teď překvapení: na jiné flashce když hledám, ve výsledcívh vidím nic. Kulový. Bílá plocha. Nula.

Napadá mě, není nějak v OS X do_ebaný index souborů? Je možnost nějak resetovat indexování . Nebo hledat podle patternu ve Finderu)

Steve

Je to uplne normalni. Kdyz to tak nechces tak si vypni Spotlight. Kdyz chces vyhledavac a'la windows tedy s wildcards a podobne tak bud pouzij konzolovy locate anebo EasyFind https://itunes.apple.com/us/app/easyfind/id411673888?mt=12