Ahoj,
vcelku ohrané téma - mrznutí grafiky na Linuxu, nicméně mám trochu jinou variantu

Instalace : Debian 9, Gnome, up-to-date k dnešnímu dni.
uname -a : Linux skynet 4.9.0-6-amd64 #1 SMP Debian 4.9.88-1 (2018-04-29) x86_64 GNU/Linux
Projevení závady : po hibernaci systému, (která se provede korektně) tak systém při obnovení z hibernace naběhne, ale po zalogování cca do 1-2 sekund X-ka zamrznou - jde pouze pohybovat myšítkem, ale pochopitelně na nic nereaguje. Nicméně např. kliknutí myšítka se bufferují, protože, když při zamrznutých X-kách kliknu na spuštění aplikace tak po "odmrznutí" se mi tato aplikace spustí jakoby nic. A teď to zajímavé - odmrznutí nastane
vždy po 32 sekundách. Projeví se to tak, že prostě systém zase reaguje normálně - ani neproblikne obrazovka, jako kdyby se třeba X-ka resetovali.
Pátrám, kde může být problém. Zatím dávám do přílohy jaký mám hardware a výpis z
dmesg ,
/sys/class/drm/card0/error - viz odkaz v dmesg,
lspci - v , ale nejsem z toho vůbec moudrý.
Ještě jeden hint - toto zamrznutí se stává, až u druhé a další hibernace - napoprvé proběhne wakeup z hibernace naprosto bez problémů plynule bez zamrznutí.
Díky za nasměrování, kde pátrat, kde poGooglit. Předem díky za váš čas - prohlížení logů je vždy "lahůdka"