Ahoj, díky za radu a názor!, pokusim se naučit používat free -m a zkusím změnit query_cache_size a query_cache_limit
cpanel:
Server load 9.19 (12 CPUs)
Memory Used 31.26% (2577696 of 8245744)
Swap Used 30.48% (320312 of 1051064)
free -m
Je stabilně na 250MB free což se mi zdá kriticky málo....

Toto je statistika MYSQL (restart včera):
Slow_queries -
2 314 Počet dotazů, které trvaly déle než 6 sekund
Created_tmp_disk_tables -
274 k Počet dočasných tabulek vytvořených serverem na disku při provádění dotazů. Pokud je tato hodnota velká, můžete zvětšit parametr
tmp_table_sizeCreated_tmp_tables -
873 k Počet dočasných tabulek vytvořených serverem v paměti při provádění dotazů.
Sort_merge_passes -
81 Počet průchodů slučování, které musel provést řadicí algoritmus. Při příliš vysoké hodnotě zvažte zvýšení
sort_buffer_size.
Opened_tables -
36 k Celkem otevřených tabulek. Pokud je tato hodnota příliš vysoká, pravděpodobně máte malou vyrovnávací paměť pro tabulky.
Handler_read_rnd_next -
3 727.90 M Počet požadavků na přečtení dalšího řádku ze souboru. Tato hodnota je vysoká pokud dotazy procházejí celé tabulky, pravděpodobně tedy nemají vhodné indexy.
co byste prosím ještě doporučovali? Používam hlavně Wordpressy a PHPBB. Mají velké databáze
// Edit:
Load byl teď až na 40.0 (12). Zvětšil jsem query size a limit na 1536M a record buffer snížil z 128M na 32M. tmp_table_size, max_heap_table jsem dal obě na 1,5G, předtím 1G > mysql říká že 39% tabulek jde na disk místo paměti. Restartoval mysql.
Vypisuje to velmi rychle queries které mají více než 6 sekund. Při nízkém loadu by měly obvykle jen třeba 1s.. nevím čím to