Reklama a výdělek

Jenda

Reklama a výdělek
« kdy: 29. 04. 2018, 00:05:56 »
Ahoj, mám web který má denně asi přes 1000 návštěv, chtěl bych na něm nějakou reklamu.
Která by mě zaplatila aspoň doménu a webhosting nebo mě napadlo že bych některé sekce na webu zpoplatnil za jednorázový příspěvěk.

Musím k tomu nějak udělat účetnictví nebo odvádět daně?

PS: Nejedná se o žádný warez web

Franta <xkucf03/>

Re:Reklama a výdělek
« Odpověď #1 kdy: 29. 04. 2018, 01:21:34 »
Ano, daně bys platit měl a nějaká byrokracie s tím je. Takže pokud jde o zaplacení webhostingu a domény – zaplať si je ze svého a bude to jednodušší a výhodnější – kvůli pár stovkám to opravdu nemá smysl podstupovat.

Pokud to ale myslíš jako seriózní podnikání s cílem mít zisk, tak je to na hlubší úvahu, potřebuješ najít životaschopný byznys model, který si na sebe vydělá, pokryje všechny náklady a to včetně času věnovaného tvorbě obsahu.

LuxuM

« Odpověď #2 kdy: 29. 04. 2018, 02:01:52 »
Já mám pocit že když to nepřesáhne nějakou finanční částku ročně tak nic odvádět nemusíš.
Přiznám se že vím o tom stejný hovno jako tady @Franta <xkucf03/>
Ale aspoň nepíšu sračky typu když o tom vím hovno poradím tě jak to nědělat...

Zajímalo by mě jak to dělá takový "cztorrent.net" nebo "http://www.war4all.com/page.php?mode=sponzoring"

cestovatel

« Odpověď #3 kdy: 29. 04. 2018, 10:16:16 »
Já mám pocit že když to nepřesáhne nějakou finanční částku ročně tak nic odvádět nemusíš.
Přiznám se že vím o tom stejný hovno  ...
Pokud delas opakovanou cinnost za ucelem zisku tak je to podnikani, potrebujes zivnostensky list a dane odvadis z jakekoliv castky.

Dane se neplati z nahodilych zisku, jako kdyz prodas prebytek ze zahradky ... .

Kentusak

« Odpověď #4 kdy: 29. 04. 2018, 11:09:20 »
To mi jako tvrdite ze kdyz nekomu poslu prachy na web jako dar, ze ma na to zivnostnak?

Temmo

« Odpověď #5 kdy: 29. 04. 2018, 12:47:27 »
Kde jaký Minecraft, Unturned, Rust, Server má nějaký VIP systém (Za reálné peníze) to mě řekněte že ti děti taky odvádí daně??

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #6 kdy: 29. 04. 2018, 13:03:01 »
Zajímalo by mě jak to dělá takový "cztorrent.net" nebo "http://www.war4all.com/page.php?mode=sponzoring"

Podle WHOIS tu doménu vlastní jakýsi Jan Kalábek z dotFOX, s. r. o., takže počítám, že z toho normálně platí daně. Bankovní účet si v ČR anonymně nezaložíš a ty dárcovské SMS ti taky nikdo anonymně nezprostředkuje, budeš potřebovat firmu nebo aspoň tu živnost, aby se s tebou vůbec bavili. Pokud někdo tímhle způsobem přijímá peníze a nedaní to, tak je sebevrah.

Něco jiného je, když ti kámoš v hospodě dá hotovost, nebo když ti někdo pošle Monero… ale to není tenhle případ.

A takové Ulož.to je dokonce akciovka a podstatnou část peněz musí cpát právníkům, jinak by už dávno skončili. Ono hodně věcí může na první pohled vypadat punkově a protisystémově, ale opak je pravdou.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #7 kdy: 29. 04. 2018, 13:17:04 »
P.S. aby to nevyznělo, že chci někoho odrazovat od podnikání: založit si v ČR živnost nebo i to s.r.o. není až tak náročné nebo drahé. Moje výhrada se týkala primárně toho, že se nevyplatí to podstupovat kvůli zaplacení domény a webhostingu. To jsou totiž ty nejmenší položky. Pokud by si to vydělalo jen na ně, tak po zavedení reklamy/darů a formalit bude ten projekt ještě ztrátovější než původně a navíc budeš mít web zahnojený reklamou nebo budeš odrazovat* čtenáře tím, že mají něco platit.

*) a tam nejde až tak o ty peníze samotné, jako spíš o opruz s jejich převodem a registrací

« Odpověď #8 kdy: 29. 04. 2018, 13:29:09 »
Jo mel bys mit zivnost/firmu a danit. V praxi to ale je tak, ze spoustu lidi to dela na cerno dlouhou dobu a tam samozrejme hrozi postih.

Dalsi moznost  je si najit v zahranici programy ktere vyplaceji v cryptu.

OOM

« Odpověď #9 kdy: 29. 04. 2018, 15:47:06 »
Ide o poskytovanie reklamnej plochy a marketingovych sluzieb (napr googlu). Je tam este ten zadrhel, ze prijemca sluzby je zahranicna firma. Na Slovensku to bolo tak, ze sa clovek musel registrovat pre dan (nejde o platcu dph, to je nieco ine) a podavat suhrnne vykazy a ine radosti. Teraz neviem ako to je. Proste to chcelo nejakeho poradcu alebo uctovnika a ak z toho nie su seriozne peniaze tak ako tu uz bolo spomenute, je lepsie to nerobit. A ano, tie deti co prevadzkuju servery by mali mat zivnost.

cestovatel

« Odpověď #10 kdy: 29. 04. 2018, 17:01:24 »
To mi jako tvrdite ze kdyz nekomu poslu prachy na web jako dar, ze ma na to zivnostnak?
Asi moc lidi neposila dary majitelum webu .... nicmene pokud ty dary prijma pravidelne tak by se o to mel zajimat.

KrasaBLEC

« Odpověď #11 kdy: 30. 04. 2018, 05:23:03 »
Ja nejsem zadnej skrt a posilal jsem kdysi hodne daru na projekty prekladu her do cestiny i dnes neco poslu i kdyz uz vubec nic nehraju,
Pro ukazku nedavna cestina na hru Prey (https://cestiny.idnes.cz/prey-cm6-/Hry.aspx?c=A171202_134600_bw-cestiny-hry_zel)

A ted by me vazne zajimalo vazne moc jestli kdyz mu tam nekdo neco posle na ten ucet musi za to neco platit treba tu darovaci dan.

« Odpověď #12 kdy: 30. 04. 2018, 07:12:07 »

To bohužel není pravda. Osvobození se týká příjmů do určité částky (30000 Kč ročně), ale zároveň musí být splněna podmínka, že se jedná o příležitostný příjem. Prodej reklamy na trvale běžícím webu nesplní tuto podmínku. To, že příjem bude nepravidelný ještě neznamená příležitostný. (Osvobození u příležitostných příjmů je od toho, aby člověk mohl např. prodat starší majetek v bazaru a neplatil daně apod., kde by bylo opravdu nesmyslné příjem
vůbec přiznávat).

« Odpověď #13 kdy: 30. 04. 2018, 07:23:51 »
A ted by me vazne zajimalo vazne moc jestli kdyz mu tam nekdo neco posle na ten ucet musi za to neco platit treba tu darovaci dan.

Pokud se jedná o finanční dar, je to příjem a spadá na to daň z příjmů. (A tak to bylo vždy).

Dar a daň darovací se týkala nepeněžních příjmů. Dnes už neexistuje ani darovací daň a nepeněžní dary se daní podle zákona o dani z příjmů jako tzv. bezúplatný příjem.

Nixik

« Odpověď #14 kdy: 30. 04. 2018, 08:16:04 »
Tak už mám zamotanou hlavu i já .-D
Když má tedy někdo web a nemá tam reklamu a má tam napsáno že mu může někdo přispět peníze na účet. Tak se na to vztahuje  těch (30000 Kč ročně) nebo ne ? :-D

Našel jsem toto:
„Daníte-li jako fyzická osoba, jsou od daně osvobozeny všechny vámi nabyté příležitostné dary, pokud jejich celková hodnota za jedno zdaňovací období nepřevyšuje částku 15 tisíc korun. Není přitom důležité, zda jste tyto dary dostali od jedné, nebo více osob a zda jsou tyto osoby s vámi v příbuzenském vztahu,“ upřesnil Zelený.

Možná to bylo 30 tisíc a už je to jenom 15 tisíc nevím nemá někdo odkaz na ten zaprcanej zákon :-D