Zdravím, jeden foťák dělá to, že když se fotí na delší časy (například nad 1-4 s), tak po samotné expozici o době t, trvá stejnou dobu t "Processing image", což je nějaká redukce šumu. Vím že některé foťáky to nedělají.
Zajímalo by mě:
1. Jaký je rozdíl ve výsledné fotce, kdyby to bylo vypnuto nebo zapnuto. Čím je šum způsoben a proč to nejde nastavit z výroby třeba (pro každý foťák zvlášť třeba)? Jak se liší výsledky pro doby expozice od 1s po například 100s (resp. jak moc to hraje roli).
2. Proč se tato redukce dělá u každé fotky zvlášť? Nejde to nějak natrénovat (teď nemyslím jako orákulum u zranitelnosti Spectre), aspoň aby jednou "provedená redukce šumu" platila například (5) minut provozu foťáku Když ne natrvalo? + Také pro danou dobu expozice (nelze asi aplikovat výsledky pro dobu expozice 3s a 60s) nebo +- v nějakém rozmezí {0.5 – 2} násobku doby expozice, kde by se to pro doby expozice v tomto rozsahu nějak aproximovalo. Nebo nestačí to přečíst pro nejdelší (možnou / vyfocenou) dobu expozice a pro nižší doby to nějak aproximovat (jestli lineárně, mocninově, exponenciálně, logaritmicky)
3. Dá se to vypnout?
4. Není to k ničemu, když to probíhá až po expozici? Resp, je důležité, že to probíhá co nejdřív (což je možné ihned po expozici) a ne třeba až doma v raw programu nebo po tom co dokončím focení (třeba dělám fotky lišící se v době expozice nebo v úhlu záběru) a nechal bych to až po té foťák "chroustat" "v brašně", kdy by mě nezdržoval mezi snímky? Hraje tam roli čas, teplota apod? faktor teplot by tam nešel také dát nějak do modelu?