Qemu/KVM - ISCSI pro windows guest

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Qemu/KVM - ISCSI pro windows guest
« kdy: 12. 04. 2018, 16:35:27 »
Ahoj...
podarilo se Vám v Qemu/KVM pro windows guesta(windows server 2008 R2) nahodit disk jako ISCSI ...?
díky
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Re:Qemu/KVM - ISCSI pro windows guest
« Odpověď #1 kdy: 13. 04. 2018, 09:06:58 »
Ve VirtualBoxu jsem připnul na VM SCSI disk a windows server si uspesně doinstaloval drivery.
To stejné se mi ale nedaří pod KVM.

Vážně s tím nemá nikdo zkušenost?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Cek

« Odpověď #2 kdy: 13. 04. 2018, 10:28:31 »
Ted jsem nejak mimo. Chces teda SCSI nebo iSCSI?

« Odpověď #3 kdy: 13. 04. 2018, 10:36:22 »
Pravdepodobne chce SCSI, nic po siti :)
Hele jestli si to dobre vybavuji, tak jsem nejdriv jako systemovy disk pouzil SATA / IDE, pridal jsem k tomu druhy testovaci disk na SCSI, ten to nerozpoznalo tak jsem musel nainstalovat ovladace z CD(https://fedorapeople.org/groups/virt/virtio-win/direct-downloads/stable-virtio/virtio-win.iso) a az kdyz byl pridavny disk OK, tak jsem mohl vypnout Windows a prehodit systemovy disk na SCSI. Pak uz to nabootovalo v poradku.

noger

« Odpověď #4 kdy: 13. 04. 2018, 10:54:15 »
Hele jestli si to dobre vybavuji, tak jsem nejdriv jako systemovy disk pouzil SATA / IDE, pridal jsem k tomu druhy testovaci disk na SCSI, ten to nerozpoznalo tak jsem musel nainstalovat ovladace z CD(https://fedorapeople.org/groups/virt/virtio-win/direct-downloads/stable-virtio/virtio-win.iso) a az kdyz byl pridavny disk OK, tak jsem mohl vypnout Windows a prehodit systemovy disk na SCSI. Pak uz to nabootovalo v poradku.

Tak ako pises, len s tym, ze staci pocas instalacie povedat windows instalatoru, ze si ma drivery najst. Pozri prilozeny obrazok.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13. 04. 2018, 11:40:46 »
díky to bude ono..vyzkouším
já měl totiž zato, že ty ovladače co zminuješ řeší jen Virtio a né SCSI

naseptavac

« Odpověď #6 kdy: 13. 04. 2018, 12:17:44 »
Jen pro zajimavost - k cemu je treba SCSI disk v KVM?

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13. 04. 2018, 12:33:24 »
Jen pro zajimavost - k cemu je treba SCSI disk v KVM?
rozdil ve vykonu pravdepodobne nebude, ale tipuji rozdil bude v tom ze se tech disku pripne vic na SCSI radic
a pravdepodobne kdyz je ten radic nahozenej pujde toto:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/virtualization/hyper-v/best-practices-analyzer/configure-a-virtual-machine-with-a-scsi-controller-to-hot-plug-and-unplug
« Poslední změna: 13. 04. 2018, 12:37:19 od ZAJDAN »

LarryLin

« Odpověď #8 kdy: 13. 04. 2018, 13:10:11 »
... na SCSI, ten to nerozpoznalo tak jsem musel nainstalovat ovladace z CD(https://fedorapeople.org/groups/virt/virtio-win/direct-downloads/stable-virtio/virtio-win.iso) ...
díky to bude ono..vyzkouším
já měl totiž zato, že ty ovladače co zminuješ řeší jen Virtio a né SCSI
I ten SCSI je virtio ovladač, konkrétně: vioscsi/ - Virtio Small Computer System Interface (SCSI) driver.
Pokud se snažíš vytvořit VIRTUÁLNÍ DISK (např. qcow2) napojený do virtuálního BUSu SCSI, tak ti ten vioscsi pomůže.
Ale pokud se snažíš zprůchodnit FYZICKÝ DISK (pass-through), tak tam potřebuješ nativní ovladače a možná jsi to špatně ve virt-manageru nastavil.