apt update
sudo apt update
-bash: sudo: command not found
su;hacker
Tohle řešení nehledám, ale díky.
dev@dev:~$ su -c apt updateNo passwd entry for user 'update'dev@dev:~$
su -c "apt update"
Tak nejak si rikam, ze clovek, ktery polozi takovy dotaz ve foru, aniz by se sam snazil jej resit, by nemel rootovske prikazy spoustet.
Citace: Fantomas 11. 04. 2018, 08:06:52Tak nejak si rikam, ze clovek, ktery polozi takovy dotaz ve foru, aniz by se sam snazil jej resit, by nemel rootovske prikazy spoustet.+1Na druhou stranu si vzpomínám na své začátky... Teď se tu před vámi odhalím Změnil jsem hromadně a hlavně rekurzivně oprávnění /etc na 777Řešením (jednoduchým) bylo přeinstalovat systém. Každej jsme nějak začínali EDIT: Co mě k tý změně na 777 vedlo? No přece abych mohl upravovat konfiguraci jako běžnej uživatel. Ach ta počáteční neznalost...
Na druhou stranu si vzpomínám na své začátky... Teď se tu před vámi odhalím Změnil jsem hromadně a hlavně rekurzivně oprávnění /etc na 777Řešením (jednoduchým) bylo přeinstalovat systém. Každej jsme nějak začínali EDIT: Co mě k tý změně na 777 vedlo? No přece abych mohl upravovat konfiguraci jako běžnej uživatel. Ach ta počáteční neznalost...
Citace: Pavouk106 11. 04. 2018, 08:38:08Na druhou stranu si vzpomínám na své začátky... Teď se tu před vámi odhalím Změnil jsem hromadně a hlavně rekurzivně oprávnění /etc na 777Řešením (jednoduchým) bylo přeinstalovat systém. Každej jsme nějak začínali EDIT: Co mě k tý změně na 777 vedlo? No přece abych mohl upravovat konfiguraci jako běžnej uživatel. Ach ta počáteční neznalost...To jsou ty dosovske navyky :-D Skoda, ze se ten Gary Kildall nevenoval necemu jinemu, mohl tolika lidem usetrit starosti :-D
Kód: [Vybrat]su;hacker
Kód: [Vybrat]-bash: sudo: command not found