Prodám Cisco Catalyst WS-C2960X-48TD-L

Prodám Cisco Catalyst WS-C2960X-48TD-L
« kdy: 09. 04. 2018, 19:56:26 »
Prodám Cisco Catalyst WS-C2960X-48TD-L ( 48x 1GE, 2x 10GE SFP+ ).

Koupen v ČR, vyroben 20150803. Switch byl před asi 2 týdny vyndán z racku a teď pro něj není rozumné využití. Má nějaké drobné provozní oděrky, jinak je naprosto v pořádku.

V příloze ke stažení záznam bootu celého switche

Základní údaje o switchi:

Kód: [Vybrat]
Base ethernet MAC Address       : 38:20:56:66:24:00
Motherboard assembly number     : 73-15966-02
Power supply part number        : 341-0537-02
Motherboard serial number       : FOC19316N5E
Power supply serial number      : LIT19250ZNL
Model revision number           : H0
Motherboard revision number     : B0
Model number                    : WS-C2960X-48TD-L
Daughterboard assembly number   : 73-14200-03
Daughterboard serial number     : FOC193194AK
System serial number            : FCW1931B4P5
Top Assembly Part Number        : 800-41463-01
Top Assembly Revision Number    : D0
Version ID                      : V03
CLEI Code Number                : CMMNH00ARB
Daughterboard revision number   : A0
Hardware Board Revision Number  : 0x12

Switch Ports Model                     SW Version            SW Image                 
------ ----- -----                     ----------            ----------               
*    1 52    WS-C2960X-48TD-L          15.2(2)E8             C2960X-UNIVERSALK9-M

Cena k jednání je 30tis CZK. V případě že budete chtít daňový doklad tak +DPH 21% a platba převodem ( nebudu kvuli jedné hotovostní platbě řešit EET ).

Preferuju osobní předání v Praze nebo okolí Benešova, nicméně je možné domluvit i zaslání v rámci ČR.
« Poslední změna: 09. 04. 2018, 20:06:51 od Petr Krčmář »

Pepan

Re:Prodám Cisco Catalyst WS-C2960X-48TD-L
« Odpověď #1 kdy: 10. 04. 2018, 11:45:30 »
Za 36? Tři roky starej switch a bez supportu, když ten tvoří většinu hodnoty Cisco switche?

Za 10 (s daní) ho vezmu...

« Odpověď #2 kdy: 10. 04. 2018, 12:48:15 »
Za 36? Tři roky starej switch a bez supportu, když ten tvoří většinu hodnoty Cisco switche?

Za 10 (s daní) ho vezmu...

Tento switch stojí nový aktuálně kolem 2tis Eur a v té ceně žádný support není - jen klasická cisco záruka na 6 měsíců. Na ebay jsou nejlevnější jeté kusy z USA kolem 900-1000 USD ale cena dopravy a nákladů na celní řízení tu radost z ušetření obvykle dost pokazí.

Switch byl vyroben 2015, ale zakoupen 03/2016. V provozu byl tedy reálně 2 roky.

O ceně jsem ochoten jednat, ale Vaše nabídka je naprosto mimo realitu.

MishMash

« Odpověď #3 kdy: 10. 04. 2018, 13:05:43 »
Ten switch je za 1/2 své morální životnosti, možná v její polovině, výše uvedená nabídka mi nepřijde mimo mísu.
Kdo ví, jestli jel v řádně klimatizované serverovně s teplou a studenou uličkou při teplotě do 20°C.
Nebo Vy byste snad používal 5-6 let starý switch na kritickém místě? Hlavně když víme, jak se obecně snížila životnost těchto výrobků? Já mám u toho switche mám ceníkovku 32000,- Kč bez DPH. Deset tisíc je tedy "opravdu málo" nebo spíš "o něco méně", spíš než se cítit uražený, byste mohl volit svůj tón mírněji.

kkt1

« Odpověď #4 kdy: 10. 04. 2018, 13:12:05 »
10 bez dokladu je adekvatni cena za switch bez jakekoliv zname historie, jakehokoliv dokladu, jakekoliv zaruky. S dokladem, je pak moznost treba odstoupit od smlouvy do 14dnu atd, tudiz vyssi cena s dokladem je opodstatnena... mohu vyzvednout v Praze

lojzak

« Odpověď #5 kdy: 10. 04. 2018, 13:56:52 »
Já mám u toho switche mám ceníkovku 32000,- Kč bez DPH.

Buď ti dává CISCO brutální slevy nebo neumíš hledat v ceníku.  ;D

https://www.senetic.cz/product/WS-C2960X-48TS-LL
https://www.senetic.cz/product/WS-C2960X-48TD-L

« Odpověď #6 kdy: 10. 04. 2018, 14:11:17 »
Ten switch je za 1/2 své morální životnosti, možná v její polovině, výše uvedená nabídka mi nepřijde mimo mísu.
Kdo ví, jestli jel v řádně klimatizované serverovně s teplou a studenou uličkou při teplotě do 20°C.
Nebo Vy byste snad používal 5-6 let starý switch na kritickém místě? Hlavně když víme, jak se obecně snížila životnost těchto výrobků? Já mám u toho switche mám ceníkovku 32000,- Kč bez DPH. Deset tisíc je tedy "opravdu málo" nebo spíš "o něco méně", spíš než se cítit uražený, byste mohl volit svůj tón mírněji.

Switch byl celou dobu v klimatizovaných prostorách ( datacentrum ). A Cisco nemá životnost produktů 4 roky. Jděte se podívat do nějakého DC co stojí delší dobu. Ve stojanech uvidíte běžně 10+ let staré 2960G, které stále fungují. Nevím co je to ta morální životnost - ze síťového pohledu switch buď vyhovuje síťovým požadavkům nebo ne. 2960X je aktuální generace produktu, která se stále prodává a nemá oznámeného nástupce. Nový IOS na to bude vycházet ještě spoustu let a protože zařízení není z nějakého šedého dovozu tak není problém si na něj pořídit support.

AlYoSHA

« Odpověď #7 kdy: 10. 04. 2018, 14:18:05 »
Cisca tejto kategorie nie su nijak velmi nachylne na prostredie v ktorom funguju.  Zvladnu prehriate miestnosti aj prach. V jednom pripade aj spaliny z poziaru. Za asi 15 rokov co pouzivame mi z nasadenych switchov odisli 2. Obe dostali zasah bleskom.

MishMash

« Odpověď #8 kdy: 10. 04. 2018, 14:49:29 »
Za asi 15 rokov co pouzivame mi z nasadenych switchov odisli 2. Obe dostali zasah bleskom.

Switche od roku ~2014 jsou -=z mojí zkušenosti=- daleko horší, než byly staré kousky.
Pravda, většinou vyhoří zdroj, ale i tak je to nepříjemné, je opravovat.

Cisco DÁVÁ brutální slevy, je to potřeba kupovat přes O2, základní sleva je 45% z ceníkové ceny.
Pokud máš s O2 dostatečnou smlouvu, abys pro ně byl zajímavý, nemají problém ti to nechat za svůj nákupu.
Do bývalé firmy jsme kupovali v "Akci" železo se slevou 60% a maintenance taky nějak výhodnější, ale tam už to rozhodně nebylo ani 30%. Možná protože železo šlo přes O2 a maintenance sekupovala přímo, to je možné.

A s trochou snahy je možné se k těm "slevám" dostat i bez smlouvy s O2.
Stačí mít někoho, kdo tam v tom partnerském programu je a mile rád ti to prodá, protože abys byl partner, musíš si udržet nějaké prodané kusy/obrat (?), takže oni ti to vlastně chtějí prodat klidně se ziskem tisícovky, aby jim náhodou neklesl obrat/počet prodaných kusů. A není to jen O2.

kkt1

« Odpověď #9 kdy: 10. 04. 2018, 14:54:24 »

Switch byl celou dobu v klimatizovaných prostorách ( datacentrum ). A Cisco nemá životnost produktů 4 roky. Jděte se podívat do nějakého DC co stojí delší dobu. Ve stojanech uvidíte běžně 10+ let staré 2960G, které stále fungují. Nevím co je to ta morální životnost - ze síťového pohledu switch buď vyhovuje síťovým požadavkům nebo ne. 2960X je aktuální generace produktu, která se stále prodává a nemá oznámeného nástupce. Nový IOS na to bude vycházet ještě spoustu let a protože zařízení není z nějakého šedého dovozu tak není problém si na něj pořídit support.

Pavle, jestli jde dany switch poridit novy v cene 30k s DPH, tj i se zarukou, nikdo za nej neda bez dokladu 30k nebo 36k s dokladem. Tu historii switche znate jenom vy, kupujici si to nema jak overit jestli byl nekde v komurce nebo v DC, tudiz cena pujde dolu. Sbozi bez overitelne historie, pouzite, bez papiru alespon pro me znamena 1/3 a min ceny noveho sbozi. Mozna se nekdo najde, mozna ne, ja dam bez papiru za ten switch 12k a mohu ho vyzvednout klidne i dnes.

MishMash

« Odpověď #10 kdy: 10. 04. 2018, 14:57:27 »

Abys viděl, že O2 není jen "místní" firmička.
https://www.o2.co.uk/

Tady si můžeš O2 dohledat jako Cisco Partnera:
https://locatr.cloudapps.cisco.com/WWChannels/LOCATR/openBasicSearch.do

O2 dělá s Cisco takovéhle docela husté projekty:
https://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1865416

Když chceš Cisco za rozumné peníze, potřebuješ to koupit přes O2 nebo jiného partnera.
U přeprodejce to je prostě drahé, protože se na tom musí uživit celý maloobchod.
To je stejné, jako když jablka se vykupují 5Kč/Kg od malododavatelů a 15Kč/Kg velkododavatelů a prodávají se nejméně za 35Kč v Kaufu. Prostě se na tom musí uživit hromada lidí, tím naroste cena.

« Odpověď #11 kdy: 10. 04. 2018, 18:51:31 »
Je úplně jedno přes koho Cisco kupujete. Cenu určuje Cisco na projekt. Pokud projekt nemáte dostanete standardní discout se kterým může pracovat reseller a víc ani korunu ( takže u kusu co nabízím jste někde kolem 50-60tis bez DPH ). Takže ano ... jestli jste připraven utratit u Cisca několik milionů, tak se dostanete třeba na podmínky za které nabízím já ten 2 roky starý. Pak samozřejmě nedává smysl abyste koupili ten můj. Pokud ale takové podmínky nemáte, tak nechápu ty argumenty. Jako v AAAAuto argumentovat, že stejné auto jako oni nabízejí 2 roky staré můžete mít za stejné peníze nové, ale zapomenete dodat, že si jich musíte objednat celé parkoviště.

Opravdu nevím jak mám dokládat historii switche - 03/2016 jsem ho koupil a namontoval do stojanu v DC Nagano společnosti T-Mobile, před cca 2 týdny jsem ho vyndal a nemam pro něj využití. Jestli mi to někdo nevěří, tak s tím nedokážu nic udělat.

Zboží je kromě drobných oděrků vzniklých montáží do stojanu v bezvadném stavu. Je to model, který je stále prodáván a nemá na trhu nástupce. Je z ofiko distribuce a je možné na něj zakoupit support. Moje firma ze které by šel případně daňový doklad je registrovaný Cisco Partner.

Od začátku zde píšu, že cena je k jednání, ale nabídky které padly považuju za provokaci nebo hloupý vtip. Nikdo nepřišel s ničím konstruktivním. Chcete postat nějaké detailnější informace, ok pošlete jaké. Máte o switch vážný zájem za cenu kterou jsem ochoten akceptovat a chcete mít možnost switch před zakoupením otestovat ? Ok, pojďme se bavit o podmínkách za jakých to zrealizujeme. Ale dál už prosím jen seriozní komentáře.

Pepan

« Odpověď #12 kdy: 10. 04. 2018, 19:20:50 »
Cisca jsou obecně držáky, ale už jsem měl na stole spoustu zařízení (ASA ale i nějaké Catalysty), které odešli po roce, dvou, třech... Proto se to většinou kupuje ze supportem. Neznám nikoho, kdo nakupuje Cisco, HP, Arubu, Fortigate atp. za listové ceny, ale třeba takoví nadšenci existují ;D
Dát 30k za něco, o čem nevím, jestli bude zítra fungovat, je nesmysl.

« Odpověď #13 kdy: 10. 04. 2018, 19:34:22 »
Cisca jsou obecně držáky, ale už jsem měl na stole spoustu zařízení (ASA ale i nějaké Catalysty), které odešli po roce, dvou, třech... Proto se to většinou kupuje ze supportem. Neznám nikoho, kdo nakupuje Cisco, HP, Arubu, Fortigate atp. za listové ceny, ale třeba takoví nadšenci existují ;D
Dát 30k za něco, o čem nevím, jestli bude zítra fungovat, je nesmysl.

Vždycky mě fascinovalo, jak tyhle hovna do diskuze píší jen nepřihlášení uživatelé. Tyhle anonymní hrdiny internetu prostě žeru ....

lojzak

« Odpověď #14 kdy: 10. 04. 2018, 19:34:55 »
Cisco DÁVÁ brutální slevy, je to potřeba kupovat přes O2, základní sleva je 45% z ceníkové ceny.
Pokud máš s O2 dostatečnou smlouvu, abys pro ně byl zajímavý, nemají problém ti to nechat za svůj nákupu.
Do bývalé firmy jsme kupovali v "Akci" železo se slevou 60% a maintenance taky nějak výhodnější, ale tam už to rozhodně nebylo ani 30%. Možná protože železo šlo přes O2 a maintenance sekupovala přímo, to je možné.

A s trochou snahy je možné se k těm "slevám" dostat i bez smlouvy s O2.
Stačí mít někoho, kdo tam v tom partnerském programu je a mile rád ti to prodá, protože abys byl partner, musíš si udržet nějaké prodané kusy/obrat (?), takže oni ti to vlastně chtějí prodat klidně se ziskem tisícovky, aby jim náhodou neklesl obrat/počet prodaných kusů. A není to jen O2.

Ale prd. Blbě ses podíval do ceníku na Lan Lite verzi místo Lan Base.

Základní sleva pro partnery rozhodně není 45 %. Ty pohádky můžeš vykládat někomu, kdo o tom nic neví.