Python: Jak na orientaci v grafickém menu?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Python: Jak na orientaci v grafickém menu?
« kdy: 06. 04. 2018, 11:38:54 »
Zdravím ve spolek,

dělám teď na jedné pitomosti s Raspberry Pi a PyGame, jejíž součástí je grafické menu na LCD displeji. V něm se pohybuju šipkami (tlačítka připojená na GPIO). V menu se půjde do hloubky (předem neznámé, nicméně v jednotkách) a já řeším, jak s mými neznalostmi Pythonu udělat navigaci v menu.

Chápejte: V první úrovni vyberu třetí možnost, ve druhé pátou, ve třetí první a ve čtvrté sedmou. A já potřebuju po vybrání poslední položky (v libovolné hloubce) zrekonstruovat celou cestu skrz menu tak, abych se po ní mohl vrátit a/nebo ji použít dále v programu.

Protože nejsem žádný (velký) programátor, napadá mne jednoduchá verze, kdy bych prostě udělal string a appendoval k němu jednotlivé výběry. Pro příklad výše by to tedy bylo 3.5.1.7. Tenhle řetězec bych následně explodoval (nebo jinak rozdělil) na jednotlivá číslo a pomocí for bych je prošel a provedl potřebné věci v každé úrovni.

Chápu, že to třeba není úplně košer přístup, ale chci pracovat s tím, co zvládám, nerad bych se pouštěl do učení něčeho složitého... Myslíte, že to půjde výše popsaným způsobem?
« Poslední změna: 06. 04. 2018, 14:51:49 od Petr Krčmář »

Fernet

Re:[Python] Jak na orientaci v grafickém menu?
« Odpověď #1 kdy: 06. 04. 2018, 11:54:23 »
Místo stringu bych použil rovnou list integeru.

cesta=[]
cesta.append(3)
cesta.append(5)
cesta.append(1)
cesta.append(7)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:[Python] Jak na orientaci v grafickém menu?
« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2018, 12:04:14 »
Místo stringu bych použil rovnou list integeru.

cesta=[]
cesta.append(3)
cesta.append(5)
cesta.append(1)
cesta.append(7)
To zní logicky :) Samozřejmě, tak to bude čitelnější a nebude to pro mě složitější - naopak, nebude třeba explodovat...