Zdravím ve spolek,
dělám teď na jedné pitomosti s Raspberry Pi a PyGame, jejíž součástí je grafické menu na LCD displeji. V něm se pohybuju šipkami (tlačítka připojená na GPIO). V menu se půjde do hloubky (předem neznámé, nicméně v jednotkách) a já řeším, jak s mými neznalostmi Pythonu udělat navigaci v menu.
Chápejte: V první úrovni vyberu třetí možnost, ve druhé pátou, ve třetí první a ve čtvrté sedmou. A já potřebuju po vybrání poslední položky (v libovolné hloubce) zrekonstruovat celou cestu skrz menu tak, abych se po ní mohl vrátit a/nebo ji použít dále v programu.
Protože nejsem žádný (velký) programátor, napadá mne jednoduchá verze, kdy bych prostě udělal string a appendoval k němu jednotlivé výběry. Pro příklad výše by to tedy bylo 3.5.1.7. Tenhle řetězec bych následně explodoval (nebo jinak rozdělil) na jednotlivá číslo a pomocí for bych je prošel a provedl potřebné věci v každé úrovni.
Chápu, že to třeba není úplně košer přístup, ale chci pracovat s tím, co zvládám, nerad bych se pouštěl do učení něčeho složitého... Myslíte, že to půjde výše popsaným způsobem?