Chtěl jsem si v OS X přesunout složku v rámci paměťové karty. K tomutu úkonu jsem zvolil program Finder, jelikož se mi zdálo, že tohle je jedna ze základních věcí který by operační systém a jeho grafické oknenní prostředí mělo zvládat.
! Problém 1:
OS X "chytračí" s složkami. Mám na kartě složku /Volumes/NAME/private/AVCHD/BDMV/STREAM (to vymejšlel nějakej pako, že takhle zanořené budou videsoubory z foťáků, ale hlavně že je to cool blu-ray kompatibilní). Bohužel po otevření složky PRIVATE OS X "přechytračí" filesystém a složka AVCHD není [u[klasická složka[/u], nýbrž "AVCHD sbírka". Já chci se proklikat do složky STREAM a přesunout soubory a né čekat že po kliknutí na AVCHD se ukáže hláška Operaci nelze dokončit rovnou v programu QuickTime.
--- Jak v Finderu zkázat chytračení se složkami?
! Problém 2 (vyřešeno)
Když manuálně ve Finderu chci změnit složku Pomocí Ctrl Shift G, nešlo mi navigovat ve složkách, zkoušel jsem ./AVCHD, zjistil jsem že stačí psát bez ./ rovnou cestu (PRIVATE/AVCHD/BDMV/SREAM). Proč V Ctrl Shift G nejde zadávat .. a . ?
! Problém 3 (podělané copy-paste)
Dobře už jsem si všiml, že nefunguje Cmd X, CMD V, ale musím Cmd C a potom čtyřmocnou zkratku CMD SHIFT ALT V. Shoří to, Položku nelze vložit, protože disk ignoruje vlastnitcví, takže musím otevřít druhé okno
! Problém 5
Jak ve finderu kopírovat název aktální složky (např /boot/config, jen jako příklad, nelekejte se) ve které jsem (a klávesovou zkratkou, když jsem power user)? Sice je v Finderu položka Zkopírovat "..." jako cestu, ale to jde jen na SUB položku v dané cestě (boot/config/modules), takže bych vždy musel po vložení cesty umazat poslední část (/modules), abych získal, to co chci (/boot/config)