Zpátky k tomuhle:
vždyť o tam máte - liftFuncToMy1stArrow
Jo, sorry, já jsem tam přehlídl jednu věc, chtěl jsem to hned vzít zpátky, ale předběhl jste mě.
jeden z problémů té vaší definice totiž vidím v tom, že v ní pracujete s "lift f" a "lift a", což předpokládám v Haskellu nejde nadefinovat (?) a i tady si pomáháte tím const. Takže to vlastně není "lift a", ale "lift (const a)", což je takový trik, který sice můžu chápat a rozumět mu, ale definici tak, jak jste ji měl, to imho porušuje.
Asi čistější by bylo si v té definici udělat nějaké liftFunc a liftValue, ale to byste pak zase musel nějak vyargumentovat, že tyhle dvě funkce "dělají to samé", což by bylo kostrbatý a zase neformální.
Prostě, čekal jsem spíš, že přijdete s tím diagramem a objekty si nadefinujete nějak hooodně obecně. V Haskellu to v takovéhle obecnosti nejspíš definovat nejde, ani když si pomůžete nějakým neformální "metahaskellem" typu "ta funkce vypadá
nějak takhle".
Ale to je jedno, já bych to už nerozpitvával, všichni víme, co lift dělá, a není o čem nad ním diskutovat. Klidně vám k tomu nechám poslední slovo a už se nebudu vyjadřovat, pokud tam nebude na mě mířená otázka
----
Spíš jestli teda jste nade mnou definitivně nezlomil hůl, zkuste se prosím bez předpojetí a přednasranosti zamyslet nad
https://forum.root.cz/index.php?topic=18107.msg261961#msg261961 - třeba mi nakonec porozumíte.