Bluetooth myš se seká když mám bluetooth sluchátka

anonym

Chtěl bych kompletně přejít na bezdrátovou klávesnici, myš a sluchátka, ale narazil jsem na problém.

Sluchátka Philips shb3165
Myš Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 připojená přímo s notebookovým bluetooth (ne usb dongle)
Windows 10
Lenovo Thinkpad x220

Kurzor myši se při připojení sluchátek začne pohyboval nepravidelně, jakoby trochu popotahování na špagátku.

Chci ještě připojit do budoucna bezdrátovou klávesnici a k tomu určitě i mobil, ale asi to nebude tak jednoduché. Má snad to bluetooth nic moc propustnost dat?

Díky

Lol Phirae

Re:Bluetooth myš se seká když mám bluetooth sluchátka
« Odpověď #1 kdy: 01. 04. 2018, 16:36:35 »
Jojo, když chceš pořádný sádlomáslo, tak si pořiď blůtůůůt. Krom toho, že to nikdy pořádně nefungovalo ani samo o sobě, se to ještě výtečně navzájem ruší s 2,4GHz wifi...

kkt1

« Odpověď #2 kdy: 01. 04. 2018, 16:42:30 »
prvni vec, ktera me napada, ze kazde z tech zarizeni podporuje jinou verzi BT a rychlost bude kolisat dle ruzneho standardu. Ta mys ma 2.0 z 2004, ty sluchatka by meli podporovat novejsi BT ktery treba podporuje streaming.

anonym

« Odpověď #3 kdy: 01. 04. 2018, 16:45:15 »
prvni vec, ktera me napada, ze kazde z tech zarizeni podporuje jinou verzi BT a rychlost bude kolisat dle ruzneho standardu. Ta mys ma 2.0 z 2004, ty sluchatka by meli podporovat novejsi BT ktery treba podporuje streaming.

Takže Macbook? :D

Jirsákova tchýně

« Odpověď #4 kdy: 01. 04. 2018, 16:46:02 »

anonym

« Odpověď #5 kdy: 01. 04. 2018, 16:52:27 »
Hoši nezlobte mě, nebo přejdu na Macbuk a tam mi to bude fungovat.

kkt1

« Odpověď #6 kdy: 01. 04. 2018, 16:57:31 »
Prejdi treba pres ulici...  ;) Tohle jsou presne ty drobnosti, ktere na macu neresim. Sedim u desktopu , mam bezdratovou klavesnici, mys, sluchatka, u toho na stole telefon a tablet. Do telefonu se mi syncuje muzika, do tabletu serialy. Mys a klavesnice mi funguje a jak to dela apple je mi u zadele. Proste to funguje.  ;D

anonym

« Odpověď #7 kdy: 01. 04. 2018, 17:27:11 »
Prejdi treba pres ulici...  ;) Tohle jsou presne ty drobnosti, ktere na macu neresim. Sedim u desktopu , mam bezdratovou klavesnici, mys, sluchatka, u toho na stole telefon a tablet. Do telefonu se mi syncuje muzika, do tabletu serialy. Mys a klavesnice mi funguje a jak to dela apple je mi u zadele. Proste to funguje.  ;D

Dobře, jenže, co ta ostuda, až vyjdeš ven na ulici a všchno máš od applu?

anonym

« Odpověď #8 kdy: 01. 04. 2018, 17:33:23 »
Kde je s Applem nějaký punk, kkt1? To je ta podstatná otázka. S Applem prostě nemůžeš být správný vodvaz.

Sten

« Odpověď #9 kdy: 01. 04. 2018, 19:30:57 »
Měl jsem stejný problém a nebude to fungovat ani s Applem. Důvod toho setkání je, že jeden Bluetooth přijímač umí používat jen jeden kanál a sluchátka jej plně vytíží. Kromě sekání myši se mi stávalo, že když jsem hýbal myší, sekal se zvuk. Řešení je prosté: kupte si druhý Bluetooth přijímač, jeden použijte pro sluchátka a druhý pro myš a každé zařízení pojede na jiném kanálu.

kkt1

« Odpověď #10 kdy: 01. 04. 2018, 20:23:37 »
Měl jsem stejný problém a nebude to fungovat ani s Applem. Důvod toho setkání je, že jeden Bluetooth přijímač umí používat jen jeden kanál a sluchátka jej plně vytíží. Kromě sekání myši se mi stávalo, že když jsem hýbal myší, sekal se zvuk. Řešení je prosté: kupte si druhý Bluetooth přijímač, jeden použijte pro sluchátka a druhý pro myš a každé zařízení pojede na jiném kanálu.
jak to pak dela apple kdyz to funguje? Schvalne si pustim hudbu do sluchatek, pohybuji mysi, klepu na klavesnici a ono to funguje... Ma imac 2 prijimace?

kkt1

« Odpověď #11 kdy: 01. 04. 2018, 20:24:46 »

Dobře, jenže, co ta ostuda, až vyjdeš ven na ulici a všchno máš od applu?
myslis, ze mam na kabate takovou tu jablickovou samolepku? nebo na aute? nebo dokonce vytetovane jablicko na cele? :D

anonym

« Odpověď #12 kdy: 01. 04. 2018, 20:35:17 »
jak to pak dela apple kdyz to funguje? Schvalne si pustim hudbu do sluchatek, pohybuji mysi, klepu na klavesnici a ono to funguje... Ma imac 2 prijimace?

To je právě ta výhoda toho uzavřeného světa od Applu, vývojáři to můžou udělat nějak aby to prostě fungovalo. Používá se tam formát ACC pro slouchátka, to je speciální aplí. Můžou to mít v applu klidně vymyšlené tak, aby se vysílání v bluetooth pěkně řízeně prokládalo s vysíláním myši a klávesnice. Mlžou mít taky v Apple sluchátkách třeba nějaký malý buffer.

"The bit rate of EDR is 3 Mbit/s, although the maximum data transfer rate (allowing for inter-packet time and acknowledgements) is 2.1 Mbit/s."
https://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth

Jak vidíte, 3Mbit/s je více než dost. Hudba z appl music ma nějakých 256kbps, to se vám tam vejde X-krát. Jenže ono problém nastane, když ta zařízení spolu neumí psolupracovat a hádají se mezi sebou a to právě v Applu určitě vyřešené mají.

anonym

« Odpověď #13 kdy: 01. 04. 2018, 20:43:44 »
Ta Apple myš, klávesnice a AirPods klidně můžou bežet v rámci jeidného ovladače a může to být klidně tak, že každý 1 bajt je kanál pro Airpod, 2. bajt je myš, 3. bajt je klávesnice - nebo něco na ten způsob a bude to fungovat úplně v pohodě. Na druhou stranu pokud je v té bluetooth specifikaci bordel, tak na Widlíc to nebude fungovat nikdy. A v Linuxu taky ne, protože kdo by to tam udělal.

mikrom

« Odpověď #14 kdy: 01. 04. 2018, 21:29:41 »
Bluetooth mysi su vseobecne problematicke. Ja som mal doteraz dve BT mysi a ani jedna nebola dobra: Prva bola Genius so starym notebookom a teraz som s novym notebookom dostal od zamestnavatela takuto: https://www.alza.cz/dell-wm527-cerna-d4587772.htm?o=6
Velmi casto sa zasekava a musim siahnut na touchpad aby sa rozbehla. Ked som bol s notebookom na skoleni kde bolo v jednej miestnosti 10+ ludi, tak to bolo uplne zufale. Prave v kritickej situacii, ked som musel nieco nakonfigurovat, mys ma nechala v stichu, uplne prestala fungovat a musel som pouzivat iba touchpad. Naproti tomu moja stara mys Logitech Anywhere MX, ktora ma USB dongle mi toto nikdy nerobi (akurat ze zabera 1 USB port)