Má smysl web magazín o programování?

Kkt1

Re:Má smysl web magazín o programování?
« Odpověď #45 kdy: 31. 03. 2018, 22:38:29 »
Ja by som prijal magazin o haskelli. Mohol by som tam prispievat.
No ty určitě. Pro tebe je spíš magazín o bryndze ;)
írhat magyarul...

Jester

« Odpověď #46 kdy: 31. 03. 2018, 22:44:31 »
No ty určitě. Pro tebe je spíš magazín o bryndze ;)
Mohla by tam být příloha o vaření – i programátoři musí něco jíst :-D
A o bačování, balík přes den pase ovce a po večerech trollí :)

Jester

« Odpověď #47 kdy: 31. 03. 2018, 22:45:48 »
Ja som by som radsej OCaml. Haskell ma PLEAC iba 29 %, OCaml ma 100%.
OCaml se používá v Jane Street jako hlavní lákadlo.

phpkral

« Odpověď #48 kdy: 31. 03. 2018, 22:55:55 »
Gramotný mladý člověk umí anglicky kde je materiálu až dost. Vymýšlet vlastní web je blbost a neuživí se to. Jestli máš potřebu se projevit tak to zkus už v něčem co funguje .... třeba na rootu.

#

« Odpověď #49 kdy: 31. 03. 2018, 23:27:01 »
ROZHODNE ANO. Ne zde. Zacni, dej adresu, rad zkouknu, max prestanu sledovat.

magazin

« Odpověď #50 kdy: 31. 03. 2018, 23:42:50 »
Co se týče nějakých finančních nákladů, tak akorát pár korun měsíčně za VPS, protože bych to určitě nestavěl na PHP (tím nemyslím, že je PHP špatné).
Je to otázka, jak by si mohl takový nový web vést v naších luzích a hájích, jestli je tady dost lidí, kteří by ty články četli, aby to mělo nějaký smysl. Poznat se to moc nedá, protože tady je jen pár těch již zmíněných webů a ani jeden podle mě není moc dobrý. Itnetwork.cz se blíži asi nejvíc tomu, co bych chtěl, ale to provedení webu se mi nelíbí. Na Root už píše akorát pan Tišnovský nějaké články o vývoji, ale to jsou většinou věci dost úzce zaměřené viz. to testování pomocí nějaké knihovny v Clojure. Na Zdrojáku to je zase hodně o frontendu webu.
Vidím tady docela mezeru v tomhle, protože je na to potřeba někdo, ideálně víc lidí, kteří nejsou zaměřeni jen na jednu konkrétní platformu, chtějí něco takového realizovat, měli by na to čas, musí je to bavit a být schopni zrealizovat ten web na nějaké slušné úrovni. Ono když si člověk vezme množinu českých vývojářu a vyfiltruje ty, co by nesplňovali kritéria, tak ve výsledku zbudu asi jenom já, jinak by nějaký takový web musel už vzniknout za poslední třeba 3-4 roky, ale o ničem nevím.

Jester

« Odpověď #51 kdy: 31. 03. 2018, 23:52:52 »
Co se týče nějakých finančních nákladů, tak akorát pár korun měsíčně za VPS, protože bych to určitě nestavěl na PHP (tím nemyslím, že je PHP špatné).
Je to otázka, jak by si mohl takový nový web vést v naších luzích a hájích, jestli je tady dost lidí, kteří by ty články četli, aby to mělo nějaký smysl. Poznat se to moc nedá, protože tady je jen pár těch již zmíněných webů a ani jeden podle mě není moc dobrý. Itnetwork.cz se blíži asi nejvíc tomu, co bych chtěl, ale to provedení webu se mi nelíbí. Na Root už píše akorát pan Tišnovský nějaké články o vývoji, ale to jsou většinou věci dost úzce zaměřené viz. to testování pomocí nějaké knihovny v Clojure. Na Zdrojáku to je zase hodně o frontendu webu.
Vidím tady docela mezeru v tomhle, protože je na to potřeba někdo, ideálně víc lidí, kteří nejsou zaměřeni jen na jednu konkrétní platformu, chtějí něco takového realizovat, měli by na to čas, musí je to bavit a být schopni zrealizovat ten web na nějaké slušné úrovni. Ono když si člověk vezme množinu českých vývojářu a vyfiltruje ty, co by nesplňovali kritéria, tak ve výsledku zbudu asi jenom já, jinak by nějaký takový web musel už vzniknout za poslední třeba 3-4 roky, ale o ničem nevím.
Takový web nikdo neocení. Zdejší blogy taky upadly, protože autory kvalitních příspěvků v diskusích umlátili lopatama.

phpkral

« Odpověď #52 kdy: 01. 04. 2018, 00:01:40 »
Nemas ani predstavu co by ti to sezralo casu. A o o to neni jen ten vps a clanek, ale nekde po ceste k tomu je grafika webu, je tam seo, je tam nejaka propagace a starani se o reklamni system, je tam nejaka zivnost a ucetnictvi ... .

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 01. 04. 2018, 00:22:12 »

BDD není úzce zaměřené téma. Já ten seriál čtu i když v clojure neprogramuju. Tišnovský píše skoro o všech oblastech IT. Myslím, že každý v jeho seriálech najde něco, co ho zajímá.

Rád bych viděl tvojí tvorbu.

GrammarKatzi

« Odpověď #54 kdy: 01. 04. 2018, 00:26:33 »
Rád bych viděl tvojí tvorbu.
My tvoji ne, dokud se nenaučíš psát správně česky.

balki

« Odpověď #55 kdy: 01. 04. 2018, 01:32:08 »

Konecne rozumna rec, tu by cloveka posielali varit bryndzu, alebo pisat o COBOLE, pripadne ma ako polovicneho Madara chu urazit tym, ze mi povedia, ze som Madar . Potom  piste na server nieco rozumne :-/  Diskusie idu dole vodou, ako pan sefredaktor spravne poznamenal.

Aj server o OCaml by bol zaujimavy, vsetko, co je mimo imperativneho stylu programovania, je na ceskych a slovenskych serveroch slabo podporovane. Este ze pan Tisnovsky to tu s clankami o Clojure trochu zachranuje. Ja som vsak expert na Haskell, OCaml by som podporit len ako citatel.

Jester

« Odpověď #56 kdy: 01. 04. 2018, 01:50:18 »

Konecne rozumna rec, tu by cloveka posielali varit bryndzu, alebo pisat o COBOLE, pripadne ma ako polovicneho Madara chu urazit tym, ze mi povedia, ze som Madar . Potom  piste na server nieco rozumne :-/  Diskusie idu dole vodou, ako pan sefredaktor spravne poznamenal.

Aj server o OCaml by bol zaujimavy, vsetko, co je mimo imperativneho stylu programovania, je na ceskych a slovenskych serveroch slabo podporovane. Este ze pan Tisnovsky to tu s clankami o Clojure trochu zachranuje. Ja som vsak expert na Haskell, OCaml by som podporit len ako citatel.
Hele, experte, už máš monády na oštiepok?

MD

« Odpověď #57 kdy: 01. 04. 2018, 02:33:36 »
Citace
Cena za hosting je zcela minoritní problém. Hlavní problém spočívá v nalezení skupiny lidí, kteří budou přispívat pravidelně (tzn. ne že udělají jeden článek a nechají toho), popř. se budou o ten web starat prakticky bez nároku na odměnu.
Citace
Je to otázka, jak by si mohl takový nový web vést v naších luzích a hájích, jestli je tady dost lidí, kteří by ty články četli, aby to mělo nějaký smysl.
To záleží na definici slova "vést" a na zaměření článků. Pokud bude jejich zaměření úzké (ale budou v nich obsaženy hluboké zanlosti), moc velké publikum z CZ/SK se čekat nedá. Rozhodně ne ze začátku. Prostě proto, že mnoho lidí zabývajících se daným tématem do hloubky, u nás není.

Citace
Poznat se to moc nedá, protože tady je jen pár těch již zmíněných webů a ani jeden podle mě není moc dobrý. Itnetwork.cz se blíži asi nejvíc tomu, co bych chtěl, ale to provedení webu se mi nelíbí.

Nelíbí se vám to pojetí ala "Facebook pro vývojáře"? Mně to naopak přijde daleko smysluplnější než Facebook :-). Minimálně to přiláká mladé lidi. Zaměření na webové věci mě moc neoslovuje, ale je rozumné z hlediska snahy přitáhnout co nejvíce lidí, neb webu se asi věnuje nejvíce pozornosti (dnes). Najde se tam i pár lidí, kteří se zabývají jinými věcmi (občas tam něco publikuju).

Citace
Vidím tady docela mezeru v tomhle, protože je na to potřeba někdo, ideálně víc lidí, kteří nejsou zaměřeni jen na jednu konkrétní platformu, chtějí něco takového realizovat, měli by na to čas, musí je to bavit a být schopni zrealizovat ten web na nějaké slušné úrovni.
Ono když si člověk vezme množinu českých vývojářu a vyfiltruje ty, co by nesplňovali kritéria, tak ve výsledku zbudu asi jenom já, jinak by nějaký takový web musel už vzniknout za poslední třeba 3-4 roky, ale o ničem nevím.
Tady právě vidím problém v tom, že zkušenější lidé mají obvykle svojí práce dost a ve volném čase se věnují něčemu jinému (aby zatěžovali jinou část své bytosti). Takže vám ve výsledku zbudou studenti středních/vysokoých škol (ta druhá skupina už začíná kolidovat s těmi pracujícími), kteří mají teoreticky dost času, nesvazují je NDA, ale nemají moc zkušeností a hlubších znalostí.

Dříve jsem psal články relativně pravidelně (kvalita se asi postupně zvedala), ale pak přišla práce, NDA, GitHub a další věci, takže teď píšu dosti sporadicky (1-několik věcí za rok).

Pavel Kysilka

« Odpověď #58 kdy: 01. 04. 2018, 11:04:13 »
zdravim,

urcite ma smysl vydavat clanky o programovani. V praxi zjistite, ze hodne temat neni komplexne popsanych.
V realne praxi=vyvoj software tak zjistite, ze lidi neumi zakladni veci a par clanku by to hodne zlepsilo.

Pro me je lepsi cestina. Zejmena pro ucelene prehledy.

Tvorba videi. Ano ma to smysl. Cilova skupina urcite bude. Osobne mi vyhovuje spise clanek nez video.
Na distribucnim kanalu tolik nesejde.

Pokud mate dost casu anebo penez(mluvime o nizsich statisicich), tak do toho muzete jit. O oboji ale prijdete a nevrati se Vam to zpet.

Cetl jsem tady nejake nazory o tom, jak budou autori psat zdarma a jak je dulezite mit CMS a hosting. Toto je zcela zcestne.
V praxi to nikde nyni nefunguje. Na provoz magazinu timto smerem zapomente. Za chvili tu muze pribyt nazor o neziskovce a sdilene ekonomice. Tak to taky nikde nefunguje.

gf

David

« Odpověď #59 kdy: 01. 04. 2018, 11:29:52 »
zdravim,

urcite ma smysl vydavat clanky o programovani. V praxi zjistite, ze hodne temat neni komplexne popsanych.
V realne praxi=vyvoj software tak zjistite, ze lidi neumi zakladni veci a par clanku by to hodne zlepsilo.

Pro me je lepsi cestina. Zejmena pro ucelene prehledy.

Tvorba videi. Ano ma to smysl. Cilova skupina urcite bude. Osobne mi vyhovuje spise clanek nez video.
Na distribucnim kanalu tolik nesejde.

Pokud mate dost casu anebo penez(mluvime o nizsich statisicich), tak do toho muzete jit. O oboji ale prijdete a nevrati se Vam to zpet.

Cetl jsem tady nejake nazory o tom, jak budou autori psat zdarma a jak je dulezite mit CMS a hosting. Toto je zcela zcestne.
V praxi to nikde nyni nefunguje. Na provoz magazinu timto smerem zapomente. Za chvili tu muze pribyt nazor o neziskovce a sdilene ekonomice. Tak to taky nikde nefunguje.

gf

Souhlas. Kazdopadne si myslim ze smysl ma distribuce obsahu skrze nejake predplatne. (Ano mozna jsem prilis zmlsany safaribooksonline ale stoji to zato).