Co se týče nějakých finančních nákladů, tak akorát pár korun měsíčně za VPS, protože bych to určitě nestavěl na PHP (tím nemyslím, že je PHP špatné).
Je to otázka, jak by si mohl takový nový web vést v naších luzích a hájích, jestli je tady dost lidí, kteří by ty články četli, aby to mělo nějaký smysl. Poznat se to moc nedá, protože tady je jen pár těch již zmíněných webů a ani jeden podle mě není moc dobrý. Itnetwork.cz se blíži asi nejvíc tomu, co bych chtěl, ale to provedení webu se mi nelíbí. Na Root už píše akorát pan Tišnovský nějaké články o vývoji, ale to jsou většinou věci dost úzce zaměřené viz. to testování pomocí nějaké knihovny v Clojure. Na Zdrojáku to je zase hodně o frontendu webu.
Vidím tady docela mezeru v tomhle, protože je na to potřeba někdo, ideálně víc lidí, kteří nejsou zaměřeni jen na jednu konkrétní platformu, chtějí něco takového realizovat, měli by na to čas, musí je to bavit a být schopni zrealizovat ten web na nějaké slušné úrovni. Ono když si člověk vezme množinu českých vývojářu a vyfiltruje ty, co by nesplňovali kritéria, tak ve výsledku zbudu asi jenom já, jinak by nějaký takový web musel už vzniknout za poslední třeba 3-4 roky, ale o ničem nevím.