Doporučte free antivir pro Windows

x14

• 182
    • Zobrazit profil
Doporučte free antivir pro Windows
« kdy: 29. 03. 2018, 19:26:09 »
Byl jsem požádán, abych doporučil free antivir pro Windows.

Vím, že dříve byl celkem slušný Avast, a že AVG bylo pomalé. Aktuální stav ale neznám.
(Ani netuším, jestli jsou to ještě dva různé programy, když Avast koupil AVG...)

Sám antivir nepoužívám, tak netuším. Máte-li nějakou zkušenost - prosím poraďte.
UI v češtině je výhodou.

Dík
P.S.: Linux doporučit nemůžu :)

OV

Re:Doporučte free antivir pro Windows
« Odpověď #1 kdy: 29. 03. 2018, 19:34:57 »
Dost dlouhou dobu používám Comodo antivirus. Obsahuje i firewall.

budik

karlik

« Odpověď #3 kdy: 29. 03. 2018, 20:47:41 »
Windows 10 už antivir obsahují, takže cesta nejmenšího odporu -> použít defaultní nastavení systému.
Jinak nejrychlejší (nejméně zatěžující systém) se mi zdál Comodo antivirus.

Z logického hlediska:
Vir -> šíří se a nakazí PC -> reakce antivirových firem -> bylo pozdě, už ho mám.  :D

« Odpověď #4 kdy: 29. 03. 2018, 21:08:05 »
Skoro nemá smysl používat jiný antivir, než integrovaný. V testech není o moc horší jak ty placené a je odladěný na míru :)

O účinnosti všech antivirů se samozřejmě dá pochybovat.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

« Odpověď #5 kdy: 29. 03. 2018, 21:21:42 »
...já jdu zítra také zaopatřovat.“
„A taky do cholerovýho baráku,“ poznamenal Švejk;...

Medo

« Odpověď #6 kdy: 29. 03. 2018, 21:26:39 »
Vykasli sa na free, a kup si za par supiek komerncnu licenciu na ebayi .. (kaspersky, bitdefender, .)
(ci je licencia za 5 eur legalna, ked ofiko stoji 45, neriesme).
Dostanes kluc na rok, a si vysmiaty ...

V.

« Odpověď #7 kdy: 29. 03. 2018, 21:27:27 »
Cca ještě před 3 rokama jsem musel používat denně wokna. Tak jsem měl Eset s licencí na 3+3 zařízení. Když někdo v okolí něco lítalo, tak ESET to poznal mezi prvníma. Mcafee byl zoufalec. Norton byl těžkopádnej mastodont, z noťasu šel jako první krám pryč.
Aneb znova bych jako prvního zkoušel ESETa.

síťař

« Odpověď #8 kdy: 29. 03. 2018, 22:31:13 »
Byl jsem požádán, abych doporučil free antivir pro Windows.

Vím, že dříve byl celkem slušný Avast, a že AVG bylo pomalé. Aktuální stav ale neznám.
(Ani netuším, jestli jsou to ještě dva různé programy, když Avast koupil AVG...)
Cokoliv jen ne Avast a AVG... ten ve windows je ok

« Odpověď #9 kdy: 29. 03. 2018, 23:04:11 »
360 Internet Security a v tom zapnout Bitdefender. Ale SPAMuje to reklamy a jinej vyskakovací balast.
Ten, kdo umí, snadno poradí tomu, kdo neumí, či opraví rozbité věci, aby nadále sloužily. Nikoho neodmítne a s každou výzvou se zdokonaluje. Ten, kdo ví, je tedy učitelem toho, kdo neví, který pro něj představuje lekci. Kdo si neváží učitele nebo nové lekce, bude bloudit, i kdyby byl sebechytřejší.

jpu

« Odpověď #10 kdy: 29. 03. 2018, 23:24:04 »
Pouzivat CIA eset, to kto rozumny odporuci takyto antivir?

#

« Odpověď #11 kdy: 29. 03. 2018, 23:44:24 »
Skoro nemá smysl používat jiný antivir, než integrovaný. V testech není o moc horší jak ty placené a je odladěný na míru :)

O účinnosti všech antivirů se samozřejmě dá pochybovat.
Tak doufam, ze tento nazor je bran jako vtip :)

V.

« Odpověď #12 kdy: 30. 03. 2018, 00:04:45 »
Ono jde na konec o to, jak jsou wokna provozovaná, s jakými dalšími opatřeními, antivir je tam spíš doplněk.

MD

« Odpověď #13 kdy: 30. 03. 2018, 00:23:50 »
Záleží, co od antiviru očekáváte. Pokud vám stačí, aby provádělo kontroly souborů on-demand (tzn. při práci se s určitým souborem jej zkontroloval) popř. plánovaně, tak dobře poslouží interní WIndows Defender, popř. Avira Free Antivirus (myslím, že jednou denně zobrazuje reklamu). Prostě chcete něco, co moc nemá různé ty HIPS moduly (Web protection, email protection...), které monitorují a blokují potenciálně podezřelé operace (zápisy do určitých míst v registru, "otoky" na cizí procesy...).

Pokud naopak potřebujete ochranu i před neznámými věcmi, před lety bývalo dobré COmodo, Outpost (jen ta behaviorální část) či třeba Kaspersky. Problém těchto detektorů a blokátorů podezřelého chování spočívá v tom, že daleko více zasahují do chodu systému, což vede k vyšší ztrátě výkonu a k nestabilitě. AFAIK třeba Kaspersky využívá i prostředky HW virtualizace pro zachytávání některých operací, což se ne vždy snáší s ostatním software. Dalším problémem mohou být dost časté dotazy od AV, zda určitou operaci povolit či ne (vyhodnocení, zda je legitimní, je na uživateli).

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 30. 03. 2018, 08:33:11 »
kaspersky i bitdefender maji free verze

kaspersky ma nejlepsi detekci (signature based), bitdefender nejlepsi heuristiku (jeste nezname viry .. ale i nekdy false positive)

ja pouzivam kaspersky