Ako otestovať sériové spojenie

maros

Ako otestovať sériové spojenie
« kdy: 29. 03. 2018, 12:43:54 »
Mám záložný zdroj z druhej ruky, ktorý má v sebe menežment kartu, ktorá má okrem RJ45 ethernet portu aj RJ45 sériový port. Tento karte potrebujem zmeniť IP adresu, ale bohužiaľ neviem administrátorské heslo. Manuál k zariadeniu v tomto prípade popisuje, že je potrebné sa pripojiť RJ45-DB9 káblom ku karte, stlačiť reset a po resete v textovom rozhraní nastaviť nové heslo.
Originálny kábel RJ45-DB9 k UPS od HP nemám, skúšal som terminálový kábel, ktorý používam k Cisco switchom, potom prevodník RJ45 to DB9 Female Adapter, ktorý je spolu s plochým káblom (dodávané k Sun serverom). Na strane PC som skúšal USB-sériový prevodník a tiež natívny serióvý port. Ani v jednom prípade som nedostal žiadnu odozvu v terminálovom programe a tom som skúšal rôzne baud rýchlosti. Výrobca (HP) v manuále udáva parametre 115200, 8, no parity, stop 1, no flow ctrl. Z mojej skúsenosti sú to štandardné parametre, ak by som mal nastavenú zlú rýchlosť, tak dostanem aspoň nejaké znaky na výstupe, ale tu je to absolútne hluché.
Všetky použité káble, konektory a PC mi fungujú s inými RJ45-DB9 portami na iných zariadeniach ako napr. switche rôznych značiek. Menežment karta je funkčná, lebo sa mi zobrazí cez ethernet port jej webové rozhranie.  HP v manuáli nepopisuje,  že je potrebné použiť nejaký (ich) špeciálny kábel.
Napadá ma, že buď je port odpálený, alebo je port vypnutý. 
Dá sa ešte nejakým iným spôsobom otestovať táto komunikácia?

Jenda

Re:Ako otestovať sériové spojenie
« Odpověď #1 kdy: 29. 03. 2018, 13:14:10 »
Bude to mít jiný pinout.

Chceš na všech 8 pinů připojit logický analyzér (pozor na napěťové úrovně)/osciloskop a resetovat to. S trochou štěstí to při bootu něco vypíše s zjistíš tak minimálně TX.

Honza

Re:Ako otestovať sériové spojenie
« Odpověď #2 kdy: 29. 03. 2018, 14:49:06 »
Bude to mít jiný pinout.

Chceš na všech 8 pinů připojit logický analyzér (pozor na napěťové úrovně)/osciloskop a resetovat to. S trochou štěstí to při bootu něco vypíše s zjistíš tak minimálně TX.
Dá se začít i jednodušeji. Voltmetrem zjistit na kterých pinech je napětí a na ty potom připojit Rx od PC a zkoušet jestli chodí nějaké znaky.