Mám záložný zdroj z druhej ruky, ktorý má v sebe menežment kartu, ktorá má okrem RJ45 ethernet portu aj RJ45 sériový port. Tento karte potrebujem zmeniť IP adresu, ale bohužiaľ neviem administrátorské heslo. Manuál k zariadeniu v tomto prípade popisuje, že je potrebné sa pripojiť RJ45-DB9 káblom ku karte, stlačiť reset a po resete v textovom rozhraní nastaviť nové heslo.
Originálny kábel RJ45-DB9 k UPS od HP nemám, skúšal som terminálový kábel, ktorý používam k Cisco switchom, potom prevodník RJ45 to DB9 Female Adapter, ktorý je spolu s plochým káblom (dodávané k Sun serverom). Na strane PC som skúšal USB-sériový prevodník a tiež natívny serióvý port. Ani v jednom prípade som nedostal žiadnu odozvu v terminálovom programe a tom som skúšal rôzne baud rýchlosti. Výrobca (HP) v manuále udáva parametre 115200, 8, no parity, stop 1, no flow ctrl. Z mojej skúsenosti sú to štandardné parametre, ak by som mal nastavenú zlú rýchlosť, tak dostanem aspoň nejaké znaky na výstupe, ale tu je to absolútne hluché.
Všetky použité káble, konektory a PC mi fungujú s inými RJ45-DB9 portami na iných zariadeniach ako napr. switche rôznych značiek. Menežment karta je funkčná, lebo sa mi zobrazí cez ethernet port jej webové rozhranie. HP v manuáli nepopisuje, že je potrebné použiť nejaký (ich) špeciálny kábel.
Napadá ma, že buď je port odpálený, alebo je port vypnutý.
Dá sa ešte nejakým iným spôsobom otestovať táto komunikácia?