Synology a oddělení adresáře s vlastními právy

tripsin

Synology a oddělení adresáře s vlastními právy
« kdy: 25. 03. 2018, 21:06:04 »
Zdravím..
Zakúpil som SYNOLOGY disk station a po nainštalovaný photo station som zistil ,že všetky moje foto z mobilu ktoré som si dal automicky backupovat vidia všetci ktorý majú prístup na SYNOLOGY ,,Na moje počudovanie som zistil ,že sa nedajú nastaviť práva na zložku /photo . Asi niekde pani zo SYNOLOGY urobily chybu. Na firemnej sieti nepoužiteľné ak nechcete aby niekto videl vaše privátne fotky s mobilu.Na nete som našiel niečo ohľadom  nejakého scriptu ktorý vie upraviť práva na zložku /photo .Skusal to niekto aplikovať ???,alebo vie niekto nejaký iný spôsob ako upraviť práva.??   Ďakujem
« Poslední změna: 25. 03. 2018, 22:33:28 od Petr Krčmář »

Re:Synology a oddělení adresáře s vlastními právy
« Odpověď #1 kdy: 26. 03. 2018, 10:09:59 »
Jak a kam se dostanou fotky na Synology? Používáte Photostation?

Digi

« Odpověď #2 kdy: 26. 03. 2018, 10:49:24 »
Mělo by to jít přes Terminál. Zkus si nastavit SSH a klasicky přes sucho chown, chmod, ...
Takhle jsem kdysi nastavoval práva v /share, mělo by to snad jít i na /photos

tripsin

« Odpověď #3 kdy: 26. 03. 2018, 16:52:31 »
Photos
Jak a kam se dostanou fotky na Synology? Používáte Photostation?

Fotky sa nedostanu nikam ,ale cely folder photo maju k nahliadnutiu vsetci pripojeny na SYNOLOGY ,,Ja som vytvoril pristup zakaznikovy na 3dni do foldera /work ,kvoli manualom a zakaznik automaticky dostal aj pristup na /photo. Pokial chcete mat naistalovany Photostation tak nie na firemnu siet. Totalna kravina,,,,

Digi

« Odpověď #4 kdy: 26. 03. 2018, 19:17:39 »
Tohle vypadá spíš na nepochopení uživatelských práv.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 26. 03. 2018, 21:25:20 »
Uz jsem videl mp3 nasdilene pres Sharezu do Internetu, ale osobni fotky dat na firemni NAS by me nenapadlo. Bych si na to aspon hodil EncFS, i kdybych mel nastavena prava, aby mi tam nikdo nelezl a hlavne mi je nesmazal.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 26. 03. 2018, 21:47:39 »
Přečti si manuál, debile. Ta NAS a zbastlený OS je sice totální sračka, ale pokud se nějakej dement matlá v právech souborového systému u aplikace, která něco zpřístupňuje přes webserver, tak má v hlavě notně nasráno.

tripsin

« Odpověď #7 kdy: 27. 03. 2018, 15:16:34 »
Jediny Debil na fore si ty,,Nadavat druhym do debiloch je o tvojom intelekte......

Přečti si manuál, debile. Ta NAS a zbastlený OS je sice totální sračka, ale pokud se nějakej dement matlá v právech souborového systému u aplikace, která něco zpřístupňuje přes webserver, tak má v hlavě notně nasráno.

Rudolf

« Odpověď #8 kdy: 27. 03. 2018, 17:11:51 »
 Mam NAS, ale aplikaci photos nepouzivam - fotky nahravam z mobilu pres SMB protokol pomoci aplikace FolderSync. Obecene bych rekl, ze je potreba zkontrolovat opravneni slozky /photos. Pokud to nejde (mozna ze ta aplikace je obecne pouzitelna pro sdileni fotek, ne nastaveni restrikci) tak si vytvorte slozku vlastni a prava si tam nastavte podle sve potreby. Fotky tam nahrajte treba pres SMB.

Jinak aby vam lidi nenadavali (asi stejne budou, protoze pomoct nechteji), tak je potreba poslat vice detailu. Tj. nejaky vzorovy priklad, jak mate nastavena prava, jaky prava ma uzivatel, co presne vidi, jak se pripojuje (FTP, SMB .. ). Pokud mate nekde chybu v pravech, tak z vaseho popisu neni jednoduche poradit, co a jak mate prenastavit.

LuPiNo

« Odpověď #9 kdy: 27. 03. 2018, 21:19:25 »
Možná RTFM...
https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/help/PhotoStation/account

sekce: Enable Personal Photo Station Service for DSM Users

HTH