Pořád zůstává otázka kdo ten jeden klik udělá. Když moderátor, tak to beru, ale pokud to bude muset dělat každý čtenář zvlášť, tak si moc nepomůžeš, protože se ti může off-topic rozjet až někde v podvětvi, anebo to mohou být jednotlivé příspěvky na více místech najednou.
Proč by to měl dělat moderátor? Jak narazím na blábol, tak si schovám celý vyprovokovaný podstrom, páč se tam stejně nic kloudného neurodí. Ten jeden klik rád udělám. Je to nesrovnatelně jednodušší, než přeskakovat jednotlivé reakce promíchané se zbytkem. A pokud to nebude dělat moderátor, tak tu navíc nehrozí žádné stížnosti na chyby a cenzuru.
Osamělé příspěvky, na které nikdo nereaguje, mě až tak moc netrápí. Hladový troll to stejně moc dlouho nevydrží.
Než rozhodneš jestli je něco off-topic tak si nejdřív musíš minimálně několik off-topiců přečíst a toho si budou trolové vědomi, takže toho nenechají. Navíc troll někdy nepotřebuje diskutovat, jen ti bude vkládat. Tvůj návrh v podstatě řeší jen hodně dlouhé off-topicy, ale to již můžeme nechat současný stav a dlouhé off-topicy odscrolovat. Tvůj návrh nezavrhuji, ale nemyslím si že to pomůže.
Pokud by se redakce rozhodla jen pro nějaké minimalistické řešení, tak mi připadá lepší vložit nad formulář nového příspěvku červený výstražný nápis na zákaz off-topiců (nyní je to pod formulářem malým písmem), protože jak jsem nabyl dojmu z této diskuze, tak někteří vůbec neví, že je off-topic zakázaný!
Osobně Forum nepoužívám, ale mnoho lidí si stěžovalo i tam na off-topicy, takže tam bys musel taky zavést stromovou strukturu. Mě osobně se zatím nejvíce líbil návrh od xxxxx
https://forum.root.cz/index.php?topic=18019.msg257403#msg257403