Snažil jsem se vystačit si s freecadem, ale bohužel to prostě není reálné. Pravidelné pády mi nevadí, nastavil jsem si autosave po minutě, ale polofunkční undo znamená, že se chybný krok autosavem uloží do souboru a mohu začít znovu, mnohokrát vyzkoušené... :-( Zpětné úpravy jsou kvůli tomu principu pojmenování dílů velice komplikované a obvykle mi vedly k rozsypání modelu, opět bez funkčního undo... Jenže když si vytisknu prototyp a potřebuju něco někde v prvotním návrhu upravit, posunout díru, zúžit, nechci to dolepovat dalšími kroky.
Koukal jsem na zdroják, většina bugfixů jsou obalení ify na kontrolu null pointerů, tam není moc šance, že to bude do budoucna lepší. Pythonní zdroják pro nový partdesign v 0.17 je peklo, místo konstant/enumů/objektů jsou všude porovnávání stringů, tam taky není vize rozumného zlepšení.
Jen co dorazí paměť do NTB, pustím se do fusion360, snad bude ve vmware pod windowsy běhat rozumně, prý se dá...
Blender je super na úpravu STL modelů, ale na vývoj se moc nehodí. Bohužel jsem pod linuxem nic použitelného nenašel. Následné kroky jsou už v pohodě, slicery, opravy sítí, úpravy, ale pro návrh budu zřejmě muset odskakovat do windowsů...