Kolik procent pracovní doby vlastně pracujete?

tazatel

Re:Kolik procent pracovni doby vlastne pracujete?
« Odpověď #30 kdy: 15. 03. 2018, 18:22:10 »
Kedysi som pracoval 140percent pracovneho casu. Teraz cca 5 percent casu. plat bezi, plus som stihol kupit 2 byty ktore prenajimam a je mi lepsie. Venujem sa konickom a rodine.

Venuj se jednosmerne ceste na Slovensko

dakujem na slovensku je mi dobre. aspon nemusim riesit arogantnych ceskych curakov ako si ty.
Ale lezes sem ... .

ja s cechmi problem nemam. iba so zamindrakovanymi. tvoj kamarat ma problem so slovakmi.
Co si budem povídat, slováky v čr nikdo nevidí rád.

jzr

« Odpověď #31 kdy: 15. 03. 2018, 18:37:03 »

Mluv za sebe. Až budu chtít mluvčího, seženu si lepšího.

Re:Kolik procent pracovní doby vlastně pracujete?
« Odpověď #32 kdy: 15. 03. 2018, 18:39:10 »
 ;D
Další diskuse javamana s javamanem?

tazatel

« Odpověď #33 kdy: 15. 03. 2018, 18:43:23 »

Mluv za sebe. Až budu chtít mluvčího, seženu si lepšího.
s tebou se nikdo nebaví ...

jzr

« Odpověď #34 kdy: 15. 03. 2018, 19:03:18 »
s tebou se nikdo nebaví ...
[/quote]
Na to až moc kecáš.

javaman returned

« Odpověď #35 kdy: 15. 03. 2018, 19:17:22 »
lol

Honza

« Odpověď #36 kdy: 15. 03. 2018, 20:34:45 »
Když už je tady toto téma - je zásadní rozdíl třeba v tom, jak se na pracovní dobu pohlíží ve spojitosti s tím, jaký druh developera člověk je? Tj. mám takovou představu, že když vystuduji například obor Umělá inteligence a budu shánět práci v tomto sektoru, setkám se z 90% s podobně kvalifikovanými lidmi, kteří rozumí tomu, že v tomto odvětví prostě nejde práci měřit čistě časem odseďěným někde před počítačem a musí se počítat se spoustou dalších "proměnných v rovnici" a je možné si tyto věci přizpůsobit svým potřebám.

Vystudováno zatím nemám nic, jen rok na matematice, ale na studium Umělé inteligence se právě chystám, ale dost se ve mne bije pocit zajímavé, prestižní, kreativní práce s tvrdou realitou pokud člověk není ochoten žít prací dnem i nocí, protože sám o sobě vím, že pokud bych musel být denně zavřený v kanclu 8-10 hodin, rychle by se to otočilo proti mne, motivaci, soustředění, zájmu o práci...

Jester

« Odpověď #37 kdy: 15. 03. 2018, 21:07:29 »
dost se ve mne bije pocit zajímavé, prestižní, kreativní práce s tvrdou realitou pokud člověk není ochoten žít prací dnem i nocí, protože sám o sobě vím, že pokud bych musel být denně zavřený v kanclu 8-10 hodin, rychle by se to otočilo proti mne, motivaci, soustředění, zájmu o práci...
To chce práci na univerzitě, ideálně v nějaké civilizované zemi.

yvyojar

« Odpověď #38 kdy: 15. 03. 2018, 21:32:11 »
Vzhledem k tomu, že se u nás ve firmě musí veškerá činnost vykazovat, tak vím celkem přesně, kolik opravdu dělám. Snažím se to držet na 75% procentech za měsíc.

Jester

« Odpověď #39 kdy: 15. 03. 2018, 21:44:10 »
Vzhledem k tomu, že se u nás ve firmě musí veškerá činnost vykazovat, tak vím celkem přesně, kolik opravdu dělám. Snažím se to držet na 75% procentech za měsíc.
Výkazy každých 15 minut, jak tu nedávno zaznělo? :)

yvyojar

« Odpověď #40 kdy: 15. 03. 2018, 21:47:11 »
Výkazy každých 15 minut, jak tu nedávno zaznělo? :)

Tak naštěstí já to jako vývojář nemám tak, že bych každých 15 minut dělal něco jiného, ale vím o lidech, kteří jsou z toho dost na pepku.

debrnik

« Odpověď #41 kdy: 15. 03. 2018, 22:33:08 »
Když už je tady toto téma - je zásadní rozdíl třeba v tom, jak se na pracovní dobu pohlíží ve spojitosti s tím, jaký druh developera člověk je? Tj. mám takovou představu, že když vystuduji například obor Umělá inteligence a budu shánět práci v tomto sektoru, setkám se z 90% s podobně kvalifikovanými lidmi, kteří rozumí tomu, že v tomto odvětví prostě nejde práci měřit čistě časem odseďěným někde před počítačem a musí se počítat se spoustou dalších "proměnných v rovnici" a je možné si tyto věci přizpůsobit svým potřebám.
Jestli je někde rozdíl, tak to nebude v tom, že programátor z ekonomky je dle vědomostí blb a matfyzák s umělou inteligencí má vědomostí až až. Rozdíl bude mezi programátorem, co chápe, kde a za co se platí a programátorem, co si jde naivně za svými cíli, aniž by si zjistil, jestli jsou v souladu s trhem. (bohužel) inteligence technologických znalostí je ortogonální k inteligenci o uplatnění na trhu práce, takže existuje spousta chytrých programátorů, co vystudovala umělou inteligenci, ale dneska jenom leští kus java kódu, a spousta druhým způsobem chytrých programátorů třeba samouků nebo z ekonomky, co měli třeba známosti ze školy, a díky nim se dostali na lepší pozici než ten první programátor.

Jestliže něčemu pomáhá lepší vystudovaný obor, tak to bude k případnému založení vlastní firmy, nebo proražení ve výzkumu. Za druhé lepší tech obor může pomoct k sehnání práce nebo pozice ve výzkumu v USA nebo ve Švýcarsku, kde se do zajímavých projektů a zajímavých lidí pořád ještě občas nacpou peníze. V ČR bych o tom seriózně ani neuvažoval. Tady je každý programátor dělník u pásu, obor neobor. Akorát si ten dělník může vybrat, jestli pujde dělat za lepší peníze, když bude chytrý, nebo za horší peníze, když nebude chytrý. Ale chytrý z pohledu ekonomického, ne technického.

Vystudováno zatím nemám nic, jen rok na matematice, ale na studium Umělé inteligence se právě chystám, ale dost se ve mne bije pocit zajímavé, prestižní, kreativní práce s tvrdou realitou pokud člověk není ochoten žít prací dnem i nocí, protože sám o sobě vím, že pokud bych musel být denně zavřený v kanclu 8-10 hodin, rychle by se to otočilo proti mne, motivaci, soustředění, zájmu o práci...
Vystudovat v ČR zadarmo a vypadnout na doktorát do světa. Věnovat ve škole pozornost tomu, která škola by měla do budoucna smysl pro to, co tě zajímá. I tak je ale v dnešním světě akademická práce tak trochu byrokratická honírna, protože se akorát loví granty tak, že se musí někoho přesvědčovat o věcech, o kterých chceš teprv bádat, ale to je jiná pohádka. Ty máš teď jiný starosti. Přeju štěstí.

foobar

« Odpověď #42 kdy: 15. 03. 2018, 22:42:00 »
Dělal jsem na dohodu tak 1-3 hodiny, jenomže zrovna ty jsem taky dostal zaplacené. Přežít se na tom dalo a bylo fajn, že jsem si to mohl naplánovat, jak se mi chtělo (většinou jsem byl přes den venku a k PC jsem si sedl podle počasí kolem poledne nebo před půlnocí).

Na HPP dělám opět asi 1-3 hodiny, ale jak musím být v kanceláři (naprosto zbytečně, stejně většinu věcí řeším po e-mailu a telefonu s lidmi, kteří si rektální turistikou vymohli home office), sežere mi to celý den, >9 hodin s obědem. Vedle mě sedí jeden kolega, který pracuje asi 90 % pracovní doby, ale to protože neumí ani slovo anglicky a všechno datluje (doslova) do Google Translate. Jinak je to v týmu samý facebook a seriály... kód kvůli tomu multitaskingu podle toho vypadá.

Honza

« Odpověď #43 kdy: 15. 03. 2018, 22:57:18 »
...

Díky za odpověď. Mne zaujala Umělá inteligence na ČVUT FEL Otevřená informatika. Garant oboru je Michal Pěchouček, zakladatel http://aic.fel.cvut.cz/ (realizace výzkumu pro Google, NASA, armádu USA atd), což se mi dost líbí a snad by to s tou situací u nás nemuselo být zase tak bezvýchodné? Kdyby šlo všechno "podle plánu" (kdo ví, jestli mne to vůbec bude bavit, nebo se nerozhodnu jinak nebo cokoliv) člověk může nastoupit jak doktorand právě v tomto Centru umělé inteligence ČVUT se zkušenými lidmi v tomto oboru, kteří vlastně celou dobu byli zároveň taky jeho vyučující. Možná je ten výzkum nejblíže mým ideálům a představám (volnost, flexibilita, absence pernamentního tlaku atp.), ale taky je to třeba utopie.

foobar

« Odpověď #44 kdy: 15. 03. 2018, 23:26:11 »
Na doktorátu je šílený tlak.