Přepínání vzhledu stránek podle rozlišení

tazatel

Přepínání vzhledu stránek podle rozlišení
« kdy: 13. 03. 2018, 19:17:28 »
Dobrý den,

vlastním klasický LCD o rozlišení 1920x1080 a často dělám to, že mám otevřené dvě stránky vedle sebe. Bohužel čím dál víc narážím na fakt, že stránka která je roztažena přesně na půlce obrazovky se přepne do nějakého "zjednodušeného" režimu a změní se její rozložení. Přitom když jí začnu zvětšovat do strany tak stačí zvětšit o možná 100 bodů a vše je ok.

Zdá se mi, že nedělám nic nenormálního - monitor mám běžná a dvě stránky vedle sebe je taky běžná věc.

Proč programátoři pro přepnutí zvolili zrovna toto rozlišení?

Jako příklad má aukro, i když přesně při stejném roztažení okna se přepne třeba i youtube. U aukra to dovedli k takovému deb-lizmu, že když je stránka na půlce obrazovky tak zmizí popis předmětu. Stránku o kousek roztáhnu a popis naskočí. Fakt to nechápu proč tam nemůže být pořát a proč to mění vzhled.

Může mi to někdo vysvětlit?

bez_popisu" border="0
<a target='_blank' href='https://cs.imgbb.com/'>upload images[/url]

s_popisem" border="0
<a target='_blank' href='https://cs.imgbb.com/'>image uploader[/url]
« Poslední změna: 13. 03. 2018, 19:30:10 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Přepínání vzhledu stránek podle rozlišení
« Odpověď #1 kdy: 13. 03. 2018, 19:49:29 »
To asi ten novy, uzasny, responzivni styl webu. Delaji se v nem uzasne stranky, co vypadaji jak obrazkovy casopis pro negramotne ci pro debily. Internetem se to siri jak cerny mor ve stredoveku.

mrsuit

« Odpověď #2 kdy: 14. 03. 2018, 06:18:58 »
 >:(  ;D
Pak nemaji byt lidi nasrany na myslenku responsivniho designu, kdyz se dela spatne.

Spravne by meli platit tyto pravidla tak jak jdou po sobe:

Fluid grid based layout -> Responsive Images & Media -> Media Queries

A ne tam naje**t media queries jako prvni pravidlo, kde akorat kontroluji sirku pixelu a tim jako skoncit :D
a ke vsemu nezvazit vsechny dusledky. To mozna protoze frontendaka nenapadlo ze bude nekdo chtit jiny layout oken :D. Driv jsem to tupe nechapal, proc je tohle spatne, ale ted s vami soucitim  :'(  ;)

shojian

« Odpověď #3 kdy: 14. 03. 2018, 07:49:58 »
Muzu vas poprosit, aby jste delali rozdil mezi Front-Endakem, ktery ovlada responsivni design, a JavaScriptakem, co si vezme breaking points od bootstrapu?