j:
No já bych raději fakt zakázal všechno a povolil jen to co používám. Je mi jasné, že se nedostanu na web, když nepovolím porty 80 a 443, mám server, kde nic jiného než pouze 80,443 a SSH a 161(SNMP), nic víc mě nenapadá, tak bych všechno zakázal a povolil jen tohle. Pak mám druhý server a tam mi kde mi stačí jen SSH, SNMP a custom port. Zablokoval bych všechno jak příchozí tak odchozí, nějak mi nedošlo, proč bych tak neměl učinit.
phpkral:
To těžko, WP nemám rád a navíc, weby mám na sdíleném webhostingu, ty si nehostuji sám, jak je vidět, nemám na webhosting ještě skill. Co je síťový port vím, nějaké podrobnosti mi jsou už jedno. Nejde ani tak o hacknutí serveru, to by mi nevadilo, horší je, že ten můj server je používán např skenování a tímhle to podchytím. Tak nějak nemám skill zabývat se tím, jak se to hacknutí stane, páč na serveru je pouze aplikace, kterou nijak nevyvíjím já a i kdybych měl, stejně na to nepřijdu. :-) Vím, že mi chceš pomoct, abych to podchytil lépe, ale to je na dlouho, na tyhle věci musím přijít sám postupem času. Momentálně mi jde opravdu jen o to, aby bylo povoleno opravdu jen a pouze pár portů, které mé démoni opravdu používají.
Popravdě bych byl rád, kdyby někdo zkušený co to už dává z hlavy mi napsal dva řádky, které vložím do konfiguračního souboru, aby výsledkem byl:
1. Řádek - Zablokování všeho
2. Řádek - Povolení SSH
3. Řádek - Už si povolím jen porty na kterých chci aby server komunikoval
V podstatě potřebuji neco takovéhleho, akorát aby to bylo napsané správně (nikde v těch příkazech nevidím jestli je to input nebo output) a taky asi ne všechny ty služby komunikují:
firewall-cmd --zone=public --del-port=0-65535/udp --permanent #zablokuje vše
firewall-cmd --zone=public --del-port=0-65535/tcp --permanent # zablokuje vše
firewall-cmd --zone=public --add-port=22/tcp --permanent # následně povolí SSH, které hádám běží jen na TCP
firewall-cmd --zone=public --add-port=80/udp --permanent
firewall-cmd --zone=public --add-port=80/tcp --permanent
firewall-cmd --zone=public --add-port=443/udp --permanent
firewall-cmd --zone=public --add-port=443/tcp --permanent
firewall-cmd --zone=public --add-port=161/udp --permanent
firewall-cmd --zone=public --add-port=161/tcp --permanent