Web dev - nutné skills k brigádě

Re:Web dev - nutné skills k brigádě
« Odpověď #15 kdy: 03. 03. 2018, 08:33:40 »
Mě se líbí, jak naprosto obecné ty diskuze jsou - už jen když si představím co pojem webdev může představovat.
Od statické šablony, po nějaký obludný backend, který jen napíše "smysl života je 42" :) a ve frontendu to napíše jen na displej (poměr 50:miliónům řádek).

Může být frontend, který běží sám o sobě a jen si dotáhne nějaký JSON a v backendu je jen API na DB. (poměr 10000:0).

Na všechno jsou zcela jiné nástroje a obvykle to dělá někdo jinej či jinej tým.
Prostě to je fakt téma od tříkolky po raketoplán a odpovědět na to je v podstatě nemožné či nepřesné.

První co by mělo zaznít co to vlastně tedy bude ten webík? To bude další Facebook? Youtube? Nebo jen nějaká skoro statická stránka, která dneska už nemá skoro hodnotu (co se vývoje týče a nejvíc padne na grafiku).
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Keinpox

« Odpověď #16 kdy: 03. 03. 2018, 18:51:03 »
Odpověď na mou otázku tady asi nedostanu

itfrog

« Odpověď #17 kdy: 03. 03. 2018, 19:10:45 »
  Sem chodí převážně retardovaní asociálové, takže žádný div.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 03. 03. 2018, 19:12:01 »

Ptáš se stále dokola na to stejné. Musíš umět to co požaduje zaměstnavatel. Univerzální odpověď nedostaneš.

srigi

« Odpověď #19 kdy: 03. 03. 2018, 19:25:36 »

Ak sa chces venovat webovemu vyvoju, chod do Reactu. Idealne rovno pouzi predpripraveny devstack s nazvom Next.js. Skombinuj to so serverom v Node.js a ked narvch pridas znalost GraphQL, firmy sa o teba potrhaju.

Presne tieto technologie teraz pouzivaju napr. v Kiwi.com, mozes im napisat, ci by ta nezobrali na internship. Popr. kontaktuj dievcata z 3Queens, isto ti podobnu firmu radi najdu.

Keinpox

« Odpověď #20 kdy: 04. 03. 2018, 10:33:22 »
Díky za tip. :)

alshajmr

« Odpověď #21 kdy: 05. 03. 2018, 06:32:18 »
Protoze to nejde. S html a js by vydelals tak pred patnacti lety. Mimimalne potrebujes ubohe php. Tak jak sea je to ztrata casu

Keinpox

« Odpověď #22 kdy: 05. 03. 2018, 07:05:40 »
Ale přesně na to se ptám, to je ta otázka. Ptal jsem se, co se mám učit k tomu, co již umím, abych to mohl třeba za pár měsíců zúročit. Ať už je to ubohé PHP nebo nějaký JS framework.

Jester

« Odpověď #23 kdy: 05. 03. 2018, 08:05:11 »
Ale přesně na to se ptám, to je ta otázka. Ptal jsem se, co se mám učit k tomu, co již umím, abych to mohl třeba za pár měsíců zúročit. Ať už je to ubohé PHP nebo nějaký JS framework.
Go. To se hodí pro spoustu věcí a je jednoduché na naučení.

neruda

« Odpověď #24 kdy: 05. 03. 2018, 11:00:15 »
Těch technologií okolo webu je strašně moc, záleží, jestli se tím chceš zabývat spíš technicky, nebo graficky. Co bude chtít někdo kdo Tě zaměstná fakt nikdo neví.

Opravdu zkus začít tím, že vytoříš něco sám - jen tak do foroty. Třeba web organizující turnaj ve fotbale, nebo jenom stahuj po 15ti minutách teplotu z různých míst ČR a zobrazuj ji nějak zajímavě. Cokoliv.

Třeba na Drupalu. Udělej si k tomu linuxovou virtuálku na vývoj, hraj si s php, apache, mysql a Drupalem, případně Dockerem. Drupal nainstaluj přes composer a drush.

Keinpox

« Odpověď #25 kdy: 05. 03. 2018, 11:04:23 »
Cením těch pár lidí, co mi tady seriózně odpověděli.

ritny_otvor

« Odpověď #26 kdy: 05. 03. 2018, 11:57:09 »
Mám rád, ked nejaký debilko admincek, ktorý pozná dva linuxove príkazy a vie zapojiť router, zhadzuje webarinu. Budíček, väčšina ponúk pre coderov sú web / mobile appky.

alshajmr

« Odpověď #27 kdy: 05. 03. 2018, 13:17:37 »
Mám rád, ked nejaký debilko admincek, ktorý pozná dva linuxove príkazy a vie zapojiť router, zhadzuje webarinu. Budíček, väčšina ponúk pre coderov sú web / mobile appky.
Ja mam zase rad kdyz sem lezou madari.

Mufasa

« Odpověď #28 kdy: 05. 03. 2018, 15:38:22 »
Ad hominem.

Pre OP: https://stateofdev.com/

Tygřík

« Odpověď #29 kdy: 05. 03. 2018, 16:40:10 »
Jedině Dart vše ostatní je ztráta času.