Web dev - nutné skills k brigádě

Keinpox

Web dev - nutné skills k brigádě
« kdy: 02. 03. 2018, 19:37:00 »
Zdravím,
docela mě teď v poslední době zaujala tvorba webů. Hraju si trochu s HTML/CSS a JS a zatím mě to baví (momentálně jsem schopen splácat jen pár hodně jednoduchých stránek a skriptů, ale rychle se zlepšuju). Přemýšlel jsem, jestli bych si z tohoto koníčka nemohl o letních prázdninách, popřípadě dříve udělat brigádu? Tak jsem se přišel zeptat, na co konkrétně bych se měl zaměřit a co je momentálně v největší poptávce. A kde bych měl takovou brigádu hledat? Díky všem za odpovědi.  :)

phpspravce

Re:Web dev - nutné skills k brigádě
« Odpověď #1 kdy: 02. 03. 2018, 21:05:30 »
Zdravím,
docela mě teď v poslední době zaujala tvorba webů. Hraju si trochu s HTML/CSS a JS a zatím mě to baví (momentálně jsem schopen splácat jen pár hodně jednoduchých stránek a skriptů, ale rychle se zlepšuju). Přemýšlel jsem, jestli bych si z tohoto koníčka nemohl o letních prázdninách, popřípadě dříve udělat brigádu? Tak jsem se přišel zeptat, na co konkrétně bych se měl zaměřit a co je momentálně v největší poptávce. A kde bych měl takovou brigádu hledat? Díky všem za odpovědi.  :)
Zalez trolle.

anonym

« Odpověď #2 kdy: 02. 03. 2018, 21:06:05 »
Uc se radsi neco normalniho. Jako webar budes mit nastupni plat prodavacky v lidlu a bude otrocit pro nakyho magora/korporat. Ve 35 tezkej burnout a skoncis na pracaku a pak na ulici. Programovani je slepa ulicka a nejvetsi podvod 21. stol.

Keinpox

« Odpověď #3 kdy: 02. 03. 2018, 21:11:41 »
Peníze je to poslední, co mě zajímá. Jde mi hlavně o ty zkušenosti, přece jen mě něco takového posune dál. Off topic budu ignorovat.

?

« Odpověď #4 kdy: 02. 03. 2018, 21:39:48 »
ty vole, vždy dneska už kdejakej lempl nabízí weby snad za litr, tomu chceš konkurovat? A web není jen o kódu, někdo musí sprasit grafiku a obsah.

I ta prodavačka má víc prachů a hlavně je má jistý.

Keinpox

« Odpověď #5 kdy: 02. 03. 2018, 21:49:40 »
Momentálně studuji na gymnáziu a po něm půjdu na IT výšku. Nebojte se, neplánuju u webů zkysnout. Prostě mě to baví a rád bych svůj volný čas nějak rozumně zužitkoval.

pan co nema nazor

« Odpověď #6 kdy: 02. 03. 2018, 22:04:08 »
Momentálně studuji na gymnáziu a po něm půjdu na IT výšku. Nebojte se, neplánuju u webů zkysnout. Prostě mě to baví a rád bych svůj volný čas nějak rozumně zužitkoval.
Tu bych doporucil spis najit vlastni oblast zajmu a pomoci ne-it gramotnym spolkum. Pak si to hod do CV az budes po prvaku/druhaku hledat neco dalsiho.

Mysleno, bavi te kuzelky, udelej mistnimu kuzelkarskymu klubu cool webik a mej ho jako referenci, zapomen na nakou monetizaci v prvni fazi.

Keinpox

« Odpověď #7 kdy: 02. 03. 2018, 22:07:00 »
To mám taky v plánu, do letních prázdnin mám 4 měsíce. Ptal jsem se spíš na technologie, ve kterých mám pracovat. Ať se neučím něco, co už se třeba dávno nepoužívá. :)

student

« Odpověď #8 kdy: 02. 03. 2018, 22:25:07 »
Jedině Java 8) Nejpopulárnější jazyk současnosti a blízké budoucnosti. Její nadvládu můžu ukončit maximálně ozbrojený konflikt!

pan co nema nazor

« Odpověď #9 kdy: 02. 03. 2018, 22:40:23 »
To mám taky v plánu, do letních prázdnin mám 4 měsíce. Ptal jsem se spíš na technologie, ve kterých mám pracovat. Ať se neučím něco, co už se třeba dávno nepoužívá. :)
Kdybys prisel ke mne na pohovor, tak mne zajima co se ti na te konkretni technologii libilo a co ti na ni vadilo (krok 1). Samozrejme muzes narazit na nekoho, kdo se te zepta znas "ActiveX", ale pokud se bavime o webech je konkretni buzzword nesmysl, a podobnym nabidkam, bych se vyhl. Lepsi radu ti asi nedam.

Keinpox

« Odpověď #10 kdy: 02. 03. 2018, 22:44:09 »
Díky, cením. Jen ať mám jasno - na jazyku, v kterém píší, nezáleží? Budu schopen přijít například s Ruby na entry PHP pozici a dostat ji?

student

« Odpověď #11 kdy: 02. 03. 2018, 22:46:46 »
To teda záleží 8)

pan co nema nazor

« Odpověď #12 kdy: 02. 03. 2018, 23:03:35 »
Díky, cením. Jen ať mám jasno - na jazyku, v kterém píší, nezáleží? Budu schopen přijít například s Ruby na entry PHP pozici a dostat ji?
Pokud se ptas takto, tak pochybuju. Je potreba si uvedomit, ze vetsina req jako mame pozici pro cloveka se znalosti ABC a taky SQL a taky Ruby a jeste C++ je bull ... samozrejme, ze hledas nekoho do prostredi, kde je urcita technologie, ale na junior pozici je dulezitejsi podstatne vic pristup, nez jestli znas zapis promene v konkretnim jazyce.

Jano7

« Odpověď #13 kdy: 03. 03. 2018, 00:25:27 »
Nájdi si v prvom rade dobrého mentora. Pozor nato, že tvorba webových stránok je náročnejšia, ako si ti môže zdať.
Je na to potrebných veľmi veľa vedomostí.

Na webe existuje veľa zdrojov, ktoré sú kolísavej kvality. Ja by som odporučil jednoznačne ako top zdroj Mozillu:

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn

Dobré sú video tutoriály na laracasts (niektoré sú spoplatnené)

https://laracasts.com/

Osnovy, podľa ktorých sa môžeš orientovať:

https://www.turing.io/programs/front-end-engineering

OMG

« Odpověď #14 kdy: 03. 03. 2018, 00:33:58 »
Nájdi si v prvom rade dobrého mentora. Pozor nato, že tvorba webových stránok je náročnejšia, ako si ti môže zdať.
Je na to potrebných veľmi veľa vedomostí.

Na webe existuje veľa zdrojov, ktoré sú kolísavej kvality. Ja by som odporučil jednoznačne ako top zdroj Mozillu:

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn

Dobré sú video tutoriály na laracasts (niektoré sú spoplatnené)

https://laracasts.com/

Osnovy, podľa ktorých sa môžeš orientovať:

https://www.turing.io/programs/front-end-engineering
Patlání frontendu už je teď taky "engineering"?