Mechanické klávesnice

JX

Re:Mechanické klávesnice
« Odpověď #15 kdy: 02. 03. 2018, 18:50:34 »
Ja mam http://www.coolermaster.com/peripheral/keyboards/rapid-i/
MX Brown US layout, spokojnost.

Teraz vyrabaju toto:
http://www.coolermaster.com/peripheral/keyboards/masterkeys-pro-s-white/
Otazne ci bude layout vyhovovat.

Cena bude niekde okolo 100 Euro.

zdenek henek nereg.

« Odpověď #16 kdy: 02. 03. 2018, 18:50:52 »
Ten Maltron, to je tedy dobré monstrum na stůl :D

Trochu si taky precti, proc je ta klavesnice takova. Mala napoveda RSI. Vim o lidech, ktery diky neergonomicke klavesnici meli opravdu velke problemy se zapestim.

CoffeeMan

« Odpověď #17 kdy: 02. 03. 2018, 19:06:35 »
Ten Maltron, to je tedy dobré monstrum na stůl :D

Trochu si taky precti, proc je ta klavesnice takova. Mala napoveda RSI. Vim o lidech, ktery diky neergonomicke klavesnici meli opravdu velke problemy se zapestim.

Myslím si, že stačí MS ergonomic klávesnice a monstra netřeba.

phpspravce

« Odpověď #18 kdy: 02. 03. 2018, 19:12:31 »
Maltron_L89_dual_hand_fully_ergonomic
Pouzivam uz vice nez pet let k plne spokojenosti.

Trole! Kolik let si se ucil na tom psat, a co delas kdyz musis pouzit neco normalniho ? 8)
Podle mě to neni klávesnice pro trolly. Tohle může používat jen bl-ej člověk nebo masovej vra.

CoffeeMan

« Odpověď #19 kdy: 02. 03. 2018, 20:19:38 »
Maltron_L89_dual_hand_fully_ergonomic
Pouzivam uz vice nez pet let k plne spokojenosti.

Trole! Kolik let si se ucil na tom psat, a co delas kdyz musis pouzit neco normalniho ? 8)
Podle mě to neni klávesnice pro trolly. Tohle může používat jen bl-ej člověk nebo masovej vra.

"To je dost blbý, to se bude lidem líbit!" Werich

jk

« Odpověď #20 kdy: 03. 03. 2018, 09:05:36 »
Tohle je Harley mezi malymi mechanickymi: Leopold FC750R PD

+1

Ale 1. dá se koupit i v EU (candykeys.com nebo mykeyboard.eu, odkud je ten obrázek), 2. za zvážení stojí i FC980 a FC660.

lojzak

« Odpověď #21 kdy: 03. 03. 2018, 14:05:37 »
Citace
pokud možno bez numerického bloku

Proč bez numerického bloku?

jk

« Odpověď #22 kdy: 03. 03. 2018, 14:38:59 »
Citace

Protože ho spousta lidí nepotřebuje a zároveň používá myš v pravé ruce, takže numerický blok překáží a zvětšuje vzdálenost mezi myší a fakt používanými klávesami, takže i zdržuje při přehmatávání.

Fuki

« Odpověď #23 kdy: 03. 03. 2018, 18:37:53 »
Citace

+1

Ja som bez numerickeho bloku obmedzeny, zato aj k notasom pouzivam skoro stale externe klavesnice. =/*-+ a cisla inac ako na numbloku nepisem.

jk

« Odpověď #24 kdy: 03. 03. 2018, 19:25:22 »
Citace

+1

Ja som bez numerickeho bloku obmedzeny, zato aj k notasom pouzivam skoro stale externe klavesnice. =/*-+ a cisla inac ako na numbloku nepisem.

Takže při psaní baz = foo * bar dvakrát přehmátneš přes půl klávesnice? Taky dobrý...

standa11111

« Odpověď #25 kdy: 03. 03. 2018, 20:19:57 »
Mam OZONE STRIKE BATTLE SPECTRA. Mela by byt i s CZ a MXred.
Ma jeste mensi okraj  kolem klaves nez Leopold ;)
Ma 3 urovne intenzity podsviceni + vypnute. Tech barev jsem se docela desil, ALE ted mi to prijde super. Nastavil jsem si v podstate bile klavesy + lehce do modra specialny klavesy apod. Nastavit barvy a 3 profily se da primo z klavesnice, bez win driveru. Pri nizke intenzite to vypada jako pasivni barvy. Ruzne barvy neni potreba vubec vyuzivat, ale kdyz se treba nastavi barevne skupiny pro strihaci soft, tak je to prekvapive prijemne.

Ad. zminene "monstrum" - osobne si myslim, ze pokud se clovek na to nauci tak to bude super. Ale tak odvazny jsem zatim nebyl a mam usporadani takove, ze zatim zapesti dobry a snad to tak i vydrzi.

Zdenek Henek nereg.

« Odpověď #26 kdy: 03. 03. 2018, 21:24:53 »

Ad. zminene "monstrum" - osobne si myslim, ze pokud se clovek na to nauci tak to bude super. Ale tak odvazny jsem zatim nebyl a mam usporadani takove, ze zatim zapesti dobry a snad to tak i vydrzi.

Ano je to tak. Zakladem je psani vsema deseti. Bez toho se clovek nehne. Nektere kombinace funkcnich klaves pro IDE nejsou uplne idealni, dokud si clovek neuvedomi, ze musi jednou rukou zmacknout funkcni klavesy (shift, alt, ctrl) a druhou pismeno. Jednou rukou to na Maltronu proste nejde. Toto by ale mel clovek delat i u normalni klavesnice.

Ad problem zapesti. Vim o cloveku, kteremu doktori rikali, at tak pul roku nepise na klavesnici a pak se uvidi. Zapesti bolelo tak, ze si nebyl schopny otevrit lednici. Muj problem byl, ze kazdy den, kdyz jsem skoncil v praci, tak jsem citil v rukach/zapesti takovy divny tlak. Toto se stava velmi zridka, kdyz pouzivam Maltron. Nejlepsi kus hardware, ktery mam. Kdyby me takovato vec vyradila z prace na pul roku, mozna rok, tak investice do Maltronu je proti tomu par korun ...

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #27 kdy: 03. 03. 2018, 21:40:33 »
Ad problem zapesti. Vim o cloveku, kteremu doktori rikali, at tak pul roku nepise na klavesnici a pak se uvidi. Zapesti bolelo tak, ze si nebyl schopny otevrit lednici. Muj problem byl, ze kazdy den, kdyz jsem skoncil v praci, tak jsem citil v rukach/zapesti takovy divny tlak. Toto se stava velmi zridka, kdyz pouzivam Maltron. Nejlepsi kus hardware, ktery mam. Kdyby me takovato vec vyradila z prace na pul roku, mozna rok, tak investice do Maltronu je proti tomu par korun ...

Nic proti ergonomickým a mechanickým klávesnicím (sám mám ErgoDox a dasKeyboard), ale tohle mne trochu překvapuje – to pracujete jako písaři nebo bušíte do počítače dlouhé souvislé texty? Já při programování takové problémy nikdy neměl ani na obyčejné levné klávesnici – to psaní se u mě totiž hodně střídá s čtením, přemýšlením, kontrolou výsledků, klikání myší… Ruce mě bolí tak leda při hraní her, když se do toho moc zaberu a delší dobu křečovitě mačkám klávesy :-)

Fuki

« Odpověď #28 kdy: 03. 03. 2018, 22:12:51 »

Takže při psaní baz = foo * bar dvakrát přehmátneš přes půl klávesnice? Taky dobrý...

1. Prehmatnutie nie je nic tragicke aj tak v kuse prehmatavam na mys.
2. Programujem vyse 20 rokov a za ten cas som si zvykol na svojsky prstoklad. Lavou rukou pisem vacsinu pismen a space. Pravou rukou zase vsetky specialne znaky a par pismen vpravo OPKLM. Takze to prehmatavanie nie je nic tragicke kedze pravou rukou velmi do lava nechodim.
3. Vobec ale vobec nepouzivam lavy malicek a pravy skoro vobec - stlacam nim len Enter :-) V podstate pisem 8mimi prstami.

Mozete argumentovat, mozte sa chytat za hlavu, mozte hocico. V pohode dam 200zn za minutu ale nie som novinar, na programovanie to netreba. Tam treba skor rozmyslat a copy pastovat z mojich predoslych projektov 8) Ked sme pri tom copy/paste za ctrl+c/v dakomu hlavu do hazjlu dat. Na Apple je to lepsie tam je cmd+c/v velmi blizko seba. Vacsinou ale mapujem co sa da na ctrl+ins / shift+ins a tu je aj moja nechut ku kratkym klavesniciam, INS bud nemaju alebo je dakde uplne v riti.

PS: Este vam prezradim, ze v podstate 70% casu pozeram na klavesnicu a nie na monitor. Zistil som, ze tak robim minimum preklepov a dianie na obrazovke pri pisani nie je az tak podstatne. Nemam nic proti slepemu pisaniu, ale casto menim pocitace a klavesnice, kazda je trochu ina a zrakova spatna vazba mi pomaha viac nez manualne zvykanie si.

Zdenek Henek nereg.

« Odpověď #29 kdy: 03. 03. 2018, 23:46:59 »

Nic proti ergonomickým a mechanickým klávesnicím (sám mám ErgoDox a dasKeyboard), ale tohle mne trochu překvapuje – to pracujete jako písaři nebo bušíte do počítače dlouhé souvislé texty? Já při programování takové problémy nikdy neměl ani na obyčejné levné klávesnici – to psaní se u mě totiž hodně střídá s čtením, přemýšlením, kontrolou výsledků, klikání myší… Ruce mě bolí tak leda při hraní her, když se do toho moc zaberu a delší dobu křečovitě mačkám klávesy :-)

Budte rad. Ja jsem se taky do zadnych vetsich problemu nedostal. Maltron jsem si poridil jako pojistku, abych se do zadnych problemu nedostal. Mimochodem mate pravdu, ze Maltron pouzivaji prevazne profi pisari. Delaji i klavesnice pro ovladani jednou rukou, nebo i pro lidi bez obou ruk. Pani Maltova umoznila opet psat na klavesnici lidem, kteri si mysleli, ze uz nikdy psat na klavesnici nebudou. Vice na https://www.maltron.com/maltron-history.html

Mam homeoffice, takze veskera komunikace s ostatnima probiha v mattermost, emailech, jira a wiki. Telefonovani prijde na radu az kdyz se zadrhneme. Takze tech textu napisu opravdu dost.