Ja som bez numerickeho bloku obmedzeny, zato aj k notasom pouzivam skoro stale externe klavesnice. =/*-+ a cisla inac ako na numbloku nepisem.
Takže při psaní baz = foo * bar dvakrát přehmátneš přes půl klávesnice? Taky dobrý...
1. Prehmatnutie nie je nic tragicke aj tak v kuse prehmatavam na mys.
2. Programujem vyse 20 rokov a za ten cas som si zvykol na svojsky prstoklad. Lavou rukou pisem vacsinu pismen a space. Pravou rukou zase vsetky specialne znaky a par pismen vpravo OPKLM. Takze to prehmatavanie nie je nic tragicke kedze pravou rukou velmi do lava nechodim.
3. Vobec ale vobec nepouzivam lavy malicek a pravy skoro vobec - stlacam nim len Enter :-) V podstate pisem 8mimi prstami.
Mozete argumentovat, mozte sa chytat za hlavu, mozte hocico. V pohode dam 200zn za minutu ale nie som novinar, na programovanie to netreba. Tam treba skor rozmyslat a copy pastovat z mojich predoslych projektov

Ked sme pri tom copy/paste za ctrl+c/v dakomu hlavu do hazjlu dat. Na Apple je to lepsie tam je cmd+c/v velmi blizko seba. Vacsinou ale mapujem co sa da na ctrl+ins / shift+ins a tu je aj moja nechut ku kratkym klavesniciam, INS bud nemaju alebo je dakde uplne v riti.
PS: Este vam prezradim, ze v podstate 70% casu
pozeram na klavesnicu a nie na monitor. Zistil som, ze tak robim minimum preklepov a dianie na obrazovke pri pisani nie je az tak podstatne. Nemam nic proti slepemu pisaniu, ale casto menim pocitace a klavesnice, kazda je trochu ina a zrakova spatna vazba mi pomaha viac nez manualne zvykanie si.