Nevím, jak je ten původní notebook starý, ale je možné, že by neuměl UEFI/GPT? S něčím takovým nemám zkušenosti, ale pokud by to ten notebook nepodporoval, tak by to ani nenašlo disky. GPT by sice měl obsahovat nějaký zápis obdobný MBR, kvůli zpětné kompatibilitě, ale ten, pokud vím, nemusí nutně nabootovat OS.
Pokud se zavaděč vytvářel v novém PC, tak se velice pravděpodobně bude jednat o UEFI/GPT, protože v dnešní době už nemá smysl vytvářet starý MBR. Takový disk ale velice pravděpodobně nenabootuje na starších počítačích (nezkoušel jsem), protože Wikipedie říká, že MBR je u GPT dnes používáno pouze jako ochrana proti přepsání GPT, tedy nemusí mít nic společného s bootováním (
https://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table#Protective_MBR_(LBA_0) ). To by potom taky možná vysvětlovalo, proč nejsou vidět žádné partition - z protective MBR se žádné nevyčetly.
Ale jak říkám, s něčím takovým nemám zkušenosti, člověk by se na to musel podívat podrobněji. Možná se i pletu.
Každopádně nic nebrání člověku příkazem dd stáhnout prvních pár MB z disku a podívat se přes xxd, jaký je tam zavaděč a kam ukazují příslušné zápisy. Struktury MBR a GPT jsou na Wikipedii rozumně popsané a z toho hexa se to dá vyčíst, byť musím přiznat, že když jsem to kdysi zkoušel já, tak mi to trvalo poměrně dlouho.
Taky by se mohlo vyzkoušet, jestli ten starý počítač dokáže využít disk naformátovaný s FAT 32 a MBR sektorem, což by teoreticky mělo jít vyrobit bez problému přes fdisk.