Jo asi se teplotní roztažností vyrvou z BGA, přesto jich většina přežije i při tak nesmyslných teplotách.
Jinak je tedy lepší normálně čip odletovat a znovu připájet pomocí kuliček a nástroje na pájení BGA čipů.
Mě tohle znervózňovalo, takže u CPU mám limit 60C a v GPU jsem do BIOSu flashnul 80C max / 90C se vypne.
Takhle to asi bude nesmrtelné :-) a je fakt, že je to jedno... stejně to pak vyhodím.
Vlastně je spíš opačný problém, jak donutit CPU nebo GPU non-stop běžet na 100%, to je docela oříšek.
Téměř vždy to začne systém škrtit.
Typický problém přetaktovaných systémů, kde to je pouze na papíře/obrazovce nikoliv ve skutečnosti.
Jako krásný příklad je CPU co mám doma v desktopu, AMD FX8300 kde mám v benchmarcích o 20% vyšší výkon jak ostatní co to točili až do alelujá. Je to právě tím, že mě dokáže jet na 100% kontinuálně, zatímco ty přetočené se neustále podtaktovávají. A pokud vypnou Turbo-Core, tak zase škrtí jednovláknové aplikace.
Prostě přetaktovávačům to ukazuje 6GHz, ale vůbec jim nedochází, že ten výkon vůbec neodpovídá frekvenci.
Takže zatížit na 100% není triviální úloha, u GPU je to podobné šou.
Dnešní CPU a GPU nejsou stavěné na to držet permanentní výkon, obvykle je třeba je i mírně podtaktovat aby byl výkon vyšší. Nebavím se tedy o serverových edicích (Xeony, Tesly). Tam obvykle je dimenzováno na plnou zátěž za jinou cenu.
Při dobrém chlazení je to jedno a cpu dokáže na vysoké vytížení běhat roky. Vem si těžební karty na bitcoin které běhají na 100 procent 24/7.
Kde mi to vždycky vrtá hlavou je GPU, protože to je hodně přešponované, 100C žádná teplota a přesto žijou docela dlouho - permoníci by mohli vyprávět.
Pocul som o mnohých grafickach ktore odisli a historky o dopekaní v peci a pod.