Zaměstnavatelé a programovací jazyky

xul

Re:Zaměstnavatelé a programovací jazyky
« Odpověď #15 kdy: 24. 02. 2018, 21:00:41 »
Javascript ani modernejsi varianty se mi nechce studovat.
Ted se zajimam o go a kotlin.
Java je nafoukla mrtvola, c++ je nafoukly hnus, ktery kolem char* array vytvoril cely samostatny sileny vesmir.mozna ze pro dalsi generace uz bude c++30 neco jako python a haskell, ale ted je to bordel v mezicase.

OMG

« Odpověď #16 kdy: 24. 02. 2018, 21:03:47 »
Javascript ani modernejsi varianty se mi nechce studovat.
Ted se zajimam o go a kotlin.
Java je nafoukla mrtvola, c++ je nafoukly hnus, ktery kolem char* array vytvoril cely samostatny sileny vesmir.mozna ze pro dalsi generace uz bude c++30 neco jako python a haskell, ale ted je to bordel v mezicase.
Go je docela sympatické - staticky typované, rychlé, s rozumnou a efektivní správou paměti a bohatou standardní knihovnou. Nejvíc mě na něm ovšem zaujala kroskompilace.

n

« Odpověď #17 kdy: 24. 02. 2018, 21:04:58 »
Mám 7 let zkušenost v Javě/Kotlinu, 3 v Ruby a bokem si dělám kraviny v .NET core. To mě začalo dost bavit, tak jsem jsem se přihlásil na senior .NET core vývojáře. .NET core je celkem ještě žhavá novinka, ale na pohovoru jsem dostával otázky typu "vyjmenujte všechny přetížené varianty metody x". Říkám tohle nepotřebuju snad znát. "Vy se hlásíte na seniorní pozici, toto musíte vědět."

No comment. Narazil jsem na autistu.

Další pokus mi týpek po telefonu řekl, že nemám roky v původním .NET, takže by připadala jen pozice juniora. Zas říkám, že kurva mám 7 let v javě a jde jen o syntaxi a knihovny. Programovat umím a přece si nebudu hlavu zasírat věcma, který má umět kompilátor a IDE. Ne smůla.

Asi to nebudu zkoušet potřetí, ale tohle je teda silně teploušský.

Hele nenech se odradit.. Spousta lidi ma takove dementni predsudky. Vidim to i u nas v praci, dkyz delame pohovory. Obvykle na ne chodi lide z vice oddeleni a spousta z nich resi presne takove detaily co popisujes.. to mne hlava nebere. Ale vlastne jsem za to rad, protoze jsem k nam kvuli hlouposti ostatnich nabral uz nekolik skvelych lidi, kteri maji akorat zkusenosti o trochu posunute vedle.

n

« Odpověď #18 kdy: 24. 02. 2018, 21:07:10 »
jako C-ckar chci zase zkusit vice svet Javy, spis teda ten Kotlin.
mi se prave Java a to kolem ni rozmanitejsi a lepsi nez C# .NET, neni to tak?

Jakou dlouholety c++kar jsem v poslednich letech se z velke casti zivil javou. Je na ni poznat koule na noze snad jeste vic, nez v c++. C# je opravdu o generaci novejsi jazyk, je to poznat

xul

« Odpověď #19 kdy: 24. 02. 2018, 21:13:40 »
Mi se v go libi navrat k jednoduchym vecem: for, if.
Ma nejakou vyhodu abstrakce iterator v c++ proti klasicke smycce?
Go umi odvodit typy, to je fajn. Ale ma smysl rikat necemu kontejner kdyz to je stejne strom, nebo list, nebo hash.

anonym

« Odpověď #20 kdy: 24. 02. 2018, 21:34:00 »
Taky jsem chtěl přejít na .NET, ale říkám si, že oproti standardu: Spring Boot + Hibernate/MyBatis + Tomcat + Angular.js + Linux bych si stejně tolik nepolepšíl. .NET Core na Linuxu navíc stejně pořádně nejede, byl tu o tom topic.
Čím víc frameworků, tím víc drsoň :)

nerozumíš tomu.

Labrat

« Odpověď #21 kdy: 24. 02. 2018, 21:48:41 »
Taky jsem chtěl přejít na .NET, ale říkám si, že oproti standardu: Spring Boot + Hibernate/MyBatis + Tomcat + Angular.js + Linux bych si stejně tolik nepolepšíl. .NET Core na Linuxu navíc stejně pořádně nejede, byl tu o tom topic.

nerozumíš tomu.
Jen blb si myslí, že čím víc frameworků, tím lepší kód.

OMG

« Odpověď #22 kdy: 24. 02. 2018, 22:02:17 »
Mi se v go libi navrat k jednoduchym vecem: for, if.
Ma nejakou vyhodu abstrakce iterator v c++ proti klasicke smycce?
Go umi odvodit typy, to je fajn. Ale ma smysl rikat necemu kontejner kdyz to je stejne strom, nebo list, nebo hash.
Go má taky něco jako iterátor, ale vestavěný. V C++ se vše řešilo v knihovnách, proto vznikly iterátory jako samostatné třídy (až později se rozšířila syntax o "for" pro kolekce využívající iterátory implicitně). Výhodou Go je, že vzniklo nedávno, takže tvůrci už věděli, co jak implementovat co nejjednodušeji. Java to mimochodem měla stejně, nebo i ObjC, kolekce se procházely přes různé "enumerátory", což byly samostatné třídy s metodami "element" a "next".

anonym

« Odpověď #23 kdy: 24. 02. 2018, 22:04:46 »

nerozumíš tomu.

A jen blb považuje výše vyjmenovaný v podstatě standardní stack za "víc frameworků".

OMG

« Odpověď #24 kdy: 24. 02. 2018, 22:09:57 »

nerozumíš tomu.

A jen blb považuje výše vyjmenovaný v podstatě standardní stack za "víc frameworků".
Nauč se počítat, javamane, aspoň jako amazonští indiáni - 1, 2, mnoho...

neruda

« Odpověď #25 kdy: 24. 02. 2018, 22:39:55 »
Po cca 15ti letech v Jave jsem pred nejakou chvili zacal delat iOS a swift.
Uz jsem ji mel taky plny zuby, plny zuby server side molochu,
mody kazdy dva roky "in" jinej framework,
plny zuby webu a html a js ....

V praci mi tu zmenu umoznili.
Jsem celkem spokojen.

anonym

« Odpověď #26 kdy: 24. 02. 2018, 23:25:19 »

nerozumíš tomu.

Nerozumíš tomu a nejsem javaman, paranoiku. V .NETu taky pužiješ WCF, na frontend ASP.NET, k databázi Entity Framework. A javascript v asp.netu je taky v nakémskik frameworku.

Labrat

« Odpověď #27 kdy: 24. 02. 2018, 23:33:34 »

nerozumíš tomu.

Nerozumíš tomu a nejsem javaman, paranoiku.
Přinejmenším píšeš stejně debilní příspěvky ;)

anonym

« Odpověď #28 kdy: 25. 02. 2018, 02:17:24 »

nerozumíš tomu.

Nerozumíš tomu a nejsem javaman, paranoiku.
Přinejmenším píšeš stejně debilní příspěvky ;)

No hlavně že tvoje příspěvky jsou světové, budeš mě tu poučovat, že mnou vypsaný stack obsahuje nějaký nadbytečný framework.

+ Maven + Apache utilitky, na to bych zapomněl  8) a k tomu hezky Idea a JRebel a máš to skoro stejně dobré jako .NET. S Linuxem i lepší. Hlavně nesmí být v týmu senior blbec, co tam bude cpát nesmysly. Je to o lidech.

anonym

« Odpověď #29 kdy: 25. 02. 2018, 02:26:16 »
Protože ono ten .NET ti pro webový vývoj v podstatě poskytne jedinou lepší věc než java a to je ASP. Jenže...komponentově orientovaným frontendům podle mě brzo odzvoní a bude se stejně dělat v JS. Angular už je v podstatě standard. Je to taková novodobá náhrada za tenké a tlusté klienty jako se dělaly kdysi ve Swingu, jen je univerzálnější protože je doopravdy multiplatformní. A rozumní javisti, a je jich většina, taky nemají rádi, když se používají nestandardní knihovny. Je třeba si vybrat dobrou firmu a dobrý projekt, je jasné že v žumpě budou junioři bastlit s ledačím.