Zdravim, v Brusellu provozujeme operacni centrum, pripojujeme se odtamtud do dvou datovych center ve Francii.
Aplikace tahaji data hrozne pomalu, vypada to, jako by nekdo saturoval sit, ale na firewallech neni v logu videt nic zvlastniho, sit se jevi jako volna, resp. to jsou ukazky naseho infrastructure vendora, ktery uz nekolik mesicu neni schopen odhalit a napravit pricinu.
Napadlo me, jestli to nemuzou zpusobit nejake cykly v siti, spatne nastavene routy, apod.
Existuji nejake nastroje, ktere by dokazali odhalit nabo pomoci odhalit pricinu z klientske stanice? Jinak je sit nase a muzeme si tam delat co chceme samozrejme, takze instalace i nejakych tools typu nmap nebo kali linux neni problem. Jde o to, ze tahani z francie je pomale, ale oni tvrdi, ze sit je prazdna. To mi trochu nahrava do scenare, ze je problem nekde v nasi budove, ale vendor nam take vylozene nekdy lze, takze je tu problem s duverou informaci, ktere nam prezentuje... Jedna se o firmu Atos.
Diky za jakekoli podnety, napady, jak na odhaleni takoveho problemu. Pristup na firewally osobne nemame, zadali jsme read only, ale bylo to zamitnuto ze strany vendora.
Ja osobne zde navrhuju microservice architektury, ale tohle nas uz tizi delsi dobu, tak me napadlo zeptat se zdejsi TOP class komunity, jestli nekdo vidi nejakou cestu, jak se zhostit teto trisky v noze.
Diky.
Lada