Cau,
na VS jsem vystudoval telco/IT a zivim se networkingem/securitou na seniorni pozici, je mi 33. Docela me bavi programovani a tak premyslim, ze bych si nasel nejaky vedlejsak (10-15 hodin tydne) .. treba v Jave, kdyz je ted in .. znalostne jsem na tom tak, ze zvladam uroven kurzu CVUT v Java a algoritmech. Praxe akorat v projekticich, ktere doma delam .. takze mala. Chci se zeptat:
1) jak pokracovat? prochazet si tutorialy nebo jit uz nekam do firmy (treba za male penize, protoze ze zacatku se budu asi dost ucit)
2) jaka by mela byt prvni firma, abych se toho co nejvic naucil a zaroven me chteli - startup, mala firma interni pozice, firma preprodavajici vyvojare dal, korporat? Pres personalku nebo naprimo? Klidne mi muzete nejakou firmu doporucit..
3) co a jak se ucit dal, abych se posouval a za 2 roky byl senior developer
4) jak tezke bude nejaky job part-time job, kdyz jsem de facto zacatecnik. Pracovat bych chtel castecne vzdalene.
Na otazku kam to ma vest, bych odpovedel tak, ze se chci behem 2 let dostat na seniorni uroven a kdyz me to hodne chytne, tak jit na fulltime developera .. kdyz me to az tolik nechytne, tak to mit jako zabavu a obcasny privydelek.
Diky za nazory.