Co se děje s ABCLinuxu?

pepa

Re:Co se děje s ABCLinuxu?
« Odpověď #60 kdy: 08. 02. 2018, 14:50:40 »
Takže režm údržby bude do té doby, než najatý programátor upraví antispam? Tak to se při pověstné lenosti programátorů dočkáme znovuspuštění ábíčka někdy v létě, hlavně když je to dvacet let starý kód v Javě :D :D Nebo se snad čeká, až půjde perfm do vazby?  :D Hodně netransparentní pollitika serveru...

Neviditelný

« Odpověď #61 kdy: 08. 02. 2018, 14:50:57 »
Nepovolit vložit více jak jeden příspěvek za minutu pro NEREGISTROVANÉ je IMHO zcela nerestriktivní věc. A klidně globálně. Samozřejmě z jedné IP adresy. Pochybuji, že by se tam sešlo více žhavých diskutérů kdesi za NATem, které by to mohlo omezovat.
120 příspěvků za hodinu (máš-li jednu proxynu) na zaplevelení fóra úplně stačí. Uživatel petrfm navíc zaregistrován je.

Ale ty spamy pokud vidím psal někdo neregistrovaný. Takže je taky možné, že někdo jenom zneužil jeho účet. Už to, že se tam může kdo chce vydávat za koho chce je špatně a pokud by to PČR opravdu řešila, tak tohle bude první, na co se budou ptát. Jak můžou prokázat že to byl opravdu on.
Tady už někoho lynčujete a přitom by stačilo, kdyby si provozovatel aktivoval aspoň elementární ochranu proti spamu.
To vidíš špatně. Z vlákna hned nahoře je zřejmé, že za tím s nejvyšší pravděpodobností stojí petrfm, dokonce tam ze svého účtu jednoznačně říká, jak celý web zaspamuje z nějakých VPSek a proxyn a jeho downfall trval minimálně nekolik dní. Kdyby mě někdo ukradl účet a použil ho takto, velmi pravděpodobně bych si toho všiml. Elementární protispamová ochrana tam je, zadává se aktuální rok. Prokázat se to dá z IP adres a logů - samozřejmě ne vždy ale možné to je. Možnost vydávat se za skoro kohokoliv je tak nějak inherentní vlastnost internetová anonymity, nemyslíš? Nevšiml jsem si, že by někdo někoho lynčoval, vola ze sebe udělal petrfm sám.

anonymous coward

« Odpověď #62 kdy: 08. 02. 2018, 14:52:24 »
Do diskuze pod zpravickou skriptem vlozil ~2300 komentaru, ktere mely za obsah pouze obrovske mnozstvi znaku @. Ani jedno prirovnani nesedi, nejblizsi mi prijde nelegalni skladka na cizim pozemku, ale ani to samozrejme neni 100%.

« Odpověď #63 kdy: 08. 02. 2018, 14:52:28 »
To jhe špatný příklad. On nikomu nic nerozbil. On do toho obchodu vchází a zase vychází. Nebo popisuje v obchodě návštěvní knihu svými nespokojenými komentáři které neustále opakuje. Kdyby tam někdo napsal, že je to nepřípustné, něčeho by se dopouštěl, ale čeho se dopouští spammer? Kromě toho, že je otravný?
Mě třeba otravuje v diskuzích spousta lidí a připadá mi, že by mohli psát méně. Ale za to je přece nebudou stíhat a musí si to vyřešit provozovatel nějakými jasnými podmínkami a případnou blokací, ne?

Zákony hlavně nejsou definovány autisty. Řeší se věci jako míra poškození, úmysl a tak podobně. A úmyslný spam za účelem vydírání poskytovatele, aby udělal něco co nechce mi přijde jako něco, nad čím nikdo jen tak rukou nemávne, i kdyby jeho předchozí působení na internetu byli ochotni ignorovat jako blbost.
« Poslední změna: 08. 02. 2018, 14:54:31 od Bystroushaak »

Jirsákova stará

« Odpověď #64 kdy: 08. 02. 2018, 14:56:56 »
Prosimtě, nehekej tady... to sis měl rozmyslet, než si to tam zaspamoval těma rasistickejma a koprolálníma sračkama. Radši si sežeň toho psychiatra.

ostuda

« Odpověď #65 kdy: 08. 02. 2018, 14:58:09 »
To jhe špatný příklad. On nikomu nic nerozbil. On do toho obchodu vchází a zase vychází. Nebo popisuje v obchodě návštěvní knihu svými nespokojenými komentáři které neustále opakuje. Kdyby tam někdo napsal, že je to nepřípustné, něčeho by se dopouštěl, ale čeho se dopouští spammer? Kromě toho, že je otravný?
Mě třeba otravuje v diskuzích spousta lidí a připadá mi, že by mohli psát méně. Ale za to je přece nebudou stíhat a musí si to vyřešit provozovatel nějakými jasnými podmínkami a případnou blokací, ne?

Zákony hlavně nejsou definovány autisty. Řeší se věci jako míra poškození, úmysl a tak podobně. A úmyslný spam za účelem vydírání poskytovatele, aby udělal něco co nechce mi přijde jako něco, nad čím nikdo jen tak rukou nemávne, i kdyby jeho předchozí působení na internetu byli ochotni ignorovat jako blbost.

To by tě potom mohli soudit za to, že se jako zákazník dovoláváš nějakého práva a voláš obchodníkovi třeba 10x denně. Taky by tě mohl nařknout, že ho záměrně obtěžuješ a poškozuješ ho. Co jsem pročítl to vlákno, on zase nenapsal, že bude nějak blokovat jeho službu, ale že bude hodně psát a upomínat se. Takže opět taková formulace, za kterou ho nikdo chytat nemůže.

No sám jsem zvědavý jak to dopadne a hlavně kdy zase abc poběží, to nás teď asi zajímá všechny.

« Odpověď #66 kdy: 08. 02. 2018, 15:00:15 »
Nepovolit vložit více jak jeden příspěvek za minutu pro NEREGISTROVANÉ je IMHO zcela nerestriktivní věc. A klidně globálně. Samozřejmě z jedné IP adresy. Pochybuji, že by se tam sešlo více žhavých diskutérů kdesi za NATem, které by to mohlo omezovat.
Aha, takže ne globálně, ale z jedné IP adresy. Různých anonymních proxy serverů jsou stovky, to samé TOR exit nodes, takže byste spammerovy dovolil vkládat jen stovky, možná tisíce komentářů za minutu. Opravdu si myslíte, že by to pomohlo?

Už to, že se tam může kdo chce vydávat za koho chce
Na to jste přišel jak?

Tady už někoho lynčujete a přitom by stačilo, kdyby si provozovatel aktivoval aspoň elementární ochranu proti spamu.
Proč pořád píšete o věcech, o kterých vůbec nic nevíte? Obrana proti spamu není nějaké tlačítko, které máte přidělané na počítači od výrobce a jenom ho přepnete do polohy zapnuto. Obranu proti spamu musí nejprve někdo do aplikace naprogramovat, teprve pak ji může někdo „aktivovat“. Přičemž to pracné na tom samozřejmě není aktivace, ale právě to naprogramování. A nejprve vůbec musíte vymyslet, jak se vůbec spamu bránit – ty vaše nápady, že „omezíte“ útočníka na několik tisíc příspěvků za minutu, nevypadají zrovna moc použitelně.

ostuda

« Odpověď #67 kdy: 08. 02. 2018, 15:00:36 »
Kdyby mi někdo řekl, že odstavil server na dva dny kvůli komentářovému spamu, odpověděl bych mu, jestli ho nechce raději úplně vypnout :-)

Mufasa

« Odpověď #68 kdy: 08. 02. 2018, 15:00:41 »
(k tvojmu prikladu zakaznika) A ked ho vyslovene poziadas aby ta nekontaktoval a on bude pokracovat myslis si ze sa to nezacne riesit policiou?

anonymous coward

« Odpověď #69 kdy: 08. 02. 2018, 15:01:18 »
To by tě potom mohli soudit za to, že se jako zákazník dovoláváš nějakého práva a voláš obchodníkovi třeba 10x denně.
Srovnej volani 10x denne a pouziti non-stop automatu, ktery znesnadni ostatnim klientum dovolat se.

ostuda

« Odpověď #70 kdy: 08. 02. 2018, 15:03:36 »
Když mi nebude zvedat telefon, tak většina klasických telefonů měla kdysi redial. Dnes není problém stáhnout si appku, která mu bude volat do té doby, kdy to zvedne. Je to snad trestné? Je to sprosté, ale znám hodně lidí, co jsou neodbytní, vlezlí a přesto nesedí ve vězení, ale dělají třeba úspěšné obchodní zástupce :-)

pepa

« Odpověď #71 kdy: 08. 02. 2018, 15:04:03 »
Citace
To by tě potom mohli soudit za to, že se jako zákazník dovoláváš nějakého práva a voláš obchodníkovi třeba 10x denně. Taky by tě mohl nařknout, že ho záměrně obtěžuješ a poškozuješ ho. Co jsem pročítl to vlákno, on zase nenapsal, že bude nějak blokovat jeho službu, ale že bude hodně psát a upomínat se.

Jenže ses upomínál do té míry, že portálu vznikla škoda. Stejně jako by vznikla obchodníkovi, který by nemohl řešit nic jiného než ty tvoje hovory... Prostě jsi neodhadl míru. Strašil jsi "negry" a nakonec budeš muset sám chodit ve vězeňské sprše zadkem u stěny, abys na nějakého omylem nevyšpulil kaďák.

ostuda

« Odpověď #72 kdy: 08. 02. 2018, 15:07:32 »
(k tvojmu prikladu zakaznika) A ked ho vyslovene poziadas aby ta nekontaktoval a on bude pokracovat myslis si ze sa to nezacne riesit policiou?

A jeho někdo požádal? Já jsem tam včera nahlížel a nikdo tam nic nepsal, jenom on. Pak se objevily zámky a pak zamkli celý server. Nevím jestli ho kontaktovali nějak neveřejně, to by asi bylo v tom vlákně, co tady kdosi posílal na to odkaz. A tam žádná výzva k tomu, aby toho zanechal není. Takže se bojím, že tohle opravdu jako obtěžování nemůžeme chápat.

Někdo by mohl považovat za obtěžující o tohle naše vlákno kde to probíráme. Takhle skutečně svoboda projevu nefunguje. Jestli něco nechci, aby uživatelé dělali, musím to jasně definovat, nebo tomu nějak bránit. Ne vyhrožovat TO každému, komu se zblázní prohlížeč a pošle do diskuze deset stejných komentářů za sebou. (i to se mi už několikrát stalo)

ostuda

« Odpověď #73 kdy: 08. 02. 2018, 15:10:06 »
Citace
To by tě potom mohli soudit za to, že se jako zákazník dovoláváš nějakého práva a voláš obchodníkovi třeba 10x denně. Taky by tě mohl nařknout, že ho záměrně obtěžuješ a poškozuješ ho. Co jsem pročítl to vlákno, on zase nenapsal, že bude nějak blokovat jeho službu, ale že bude hodně psát a upomínat se.

Jenže ses upomínál do té míry, že portálu vznikla škoda. Stejně jako by vznikla obchodníkovi, který by nemohl řešit nic jiného než ty tvoje hovory... Prostě jsi neodhadl míru. Strašil jsi "negry" a nakonec budeš muset sám chodit ve vězeňské sprše zadkem u stěny, abys na nějakého omylem nevyšpulil kaďák.

Tím, že budeš obchodníkovi volat mu opravdu škoda nevznikne. A pokud ano, tak to neprokáže. Když někdo provozuje diskuzní server, musí počítat s tím, že se tam bude diskutovat. Škoda by vznikla, kdyby ten server třeba nebyl dostupný a nemohl prodávat reklamu, nebo zboží. Ale to, že si tam banda trollů nemohla nadávat, tím nikomu škoda nevznikla, řekl bych spíš naopak.

A opravdu mě nesrovnávej a nezaměňuj s tím individuem, to si vyprošuji.

petr

« Odpověď #74 kdy: 08. 02. 2018, 15:14:28 »
Ale prosím tě, všichni ví kdo jsi... Když si obchodník zřídí telefonní linku, tak taky nebude počítat s tím, že mu ji nějaké pomstychtivé vemeno obsadí a další zákazníci se nedovolají. Prostě to napráší a pokud je tam úmysl škodit, takový jako jsi přiznal, tak má spammer po ptákách a už se jen řeší výše trestu.