Ako zavriem android aplikáciu pomocou klávesnice?

droid

Ako zavriem android aplikáciu pomocou klávesnice?
« kdy: 30. 01. 2018, 13:39:24 »
Kúpil som si Android (Android 7.0) set top box k TV a k tomu dialkový ovládač s querty klávesnicou. zistil som uz ako sa prepinaju spustene aplikacie (alt+Tab), ale teraz by som ich potreboval aj pozatvarat. Je tam rovnaký task manager ako na mobiloch.

Viete mi poradiť ako na to? S myšou ich zavrieť viem, ale chcem sa to naučiť ovládať klávesovými skratkami.

Karel

Re:Ako zavriem android aplikáciu pomocou klávesnice?
« Odpověď #1 kdy: 31. 01. 2018, 06:53:29 »
Dle meho nazoru to zalezi na tom, jaky launcher je tam pouzity. Kdyz jsem pred par lety tohle reseni pouzival, fungovala klavesa ESC na klavesnici stejne jako HW tlacitko sipky na mobilu, tedy nekolikanasobym stisknutim se dalo z aplikace vyskocit.
Dalsi moznost pak byla stisknout tlacitko F1, ktere bylo mapovano jako zastupce pro domovskou obrazovku.

Sten

« Odpověď #2 kdy: 31. 01. 2018, 09:47:23 »
Home nebo alt+escape otevře launcher. Na „zavírání“ aplikací žádná zkratka není. Uvedl jsem to v uvozovkách, protože Android se chová hodně odlišně od stolního počítače, vyhození aplikace ze seznamu nedávných akorát čistí seznam nedávných aplikací, aplikace se ukončují automaticky, když systém vyhodnotí, že je to potřeba.

Boo

« Odpověď #3 kdy: 31. 01. 2018, 10:41:15 »
aplikace se ukončují automaticky, když systém vyhodnotí, že je to potřeba.

To je sice hezke ale nekdy chces kill, treba na chvili spustis Skype a pak ho natrvalo ukoncit, nechces aby bezel na pozadi a zral data nebo piskali notifikace.

Takze doporucuji stahnout z Play Store nekterou z "task killer" aplikaci a vypinat to pres nej.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31. 01. 2018, 11:53:51 »
Nainstalovat nejaky task killer. Ovsem ten nezaruci, ze se nektere posrane aplikace zase tise nespusti na pozadi. Jako treba ten Skajp, ktery muzete zabijet do aleluja. Ten a dalsi sracky se daji leda tak zmrazit pomoci nejake aplikace, kterou jsem v Play videl a obcas i zmrazene zustanou.

Sten

« Odpověď #5 kdy: 31. 01. 2018, 13:22:55 »
Task Killer, pokud nemá roota, je k ničemu. Jediný způsob, jak aplikaci opravdu zastavit, je „Vynutit ukončení“ v nastavení. Pak až do ručního spuštění nemůže nic (všechny události jsou zablokované, pushe se nedoručují). Všechno ostatní jsou jen obezličky, které s každou novou verzí Androidu fungují méně a méně. AFAIK v Oreu už task killery nedělají nic jiného, než že aplikaci vymažou ze seznamu nedávných.